Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în Alba, la sfârşitul lunii septembrie, la aceeaşi valoare din luna precedentă: 6,46%

Publicat

Rata şomajului în judeţul Alba nu a înregistrat modificări în septembrie faţă de luna precedentă, fiind tot de 6,46%. Numărul persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Alba a crescut, însă, de la 11.254 în august, la 11.419, în septembrie. Dintre acestea, 4.067 sunt şomeri indemnizaţi,  iar 7.352 nu beneficiază de drepturi băneşti.

Prin serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante, în luna septembrie au fost angajate 246 persoane, din care 163 pe perioadă nedeterminată şi 83 pe perioadă determinată.  De asemenea, 2.243 de şomeri au beneficiat gratuit de informare şi consiliere profesională, iar 36 şi-au găsit loc de muncă.

Tot în septembrie, 48 de absolvenţi au fost încadraţi în muncă, 26  prin subvenţionarea posturilor şi 10 au beneficiat de prima de încadrare prevazută de lege, în valoare de 500 de lei.

O persoană şi-a găsit post într-o localitate, la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de  domiciliul stabil şi  a primit o primă de încadrare de 1.000 lei,  iar alte şase persoane şi-au schimbat definitiv domiciliul în urma angajării şi au primit primă de relocare de 3.500 lei.

Înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru un număr de 16  şomeri, iar, la categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au trei ani până la vârsta de pensionare, AJOFM Alba a intermediat angajarea a 154  şomeri.

Doar o singură persoană cu handicap a fost încadrată în muncă, în perioada amintită, cu subvenţionare.

Un număr de 24 de persoane şi-au depus cereri la EURES, pentru locuri de muncă în străinătate, ţara cea mai solicitată fiind Germania, iar ocupaţiile vizate fiind de lucrător în domeniul hotelier – gastronomie şi inginerie.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax