Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata șomajului, la sfârșitul lunii iulie, a fost de 6,36%. Peste 7.000 de persoane fără loc de muncă nu primesc indemnizații

Publicat

La sfârşitul lunii iulie, rata şomajului în judeţul Alba a fost de 6,36%. Un  număr total de 11.094  persoane figurau în evidenţele AJOFM Alba, dintre care 3.817 sunt şomeri indemnizati  şi 7.277 nu beneficiază de drepturi băneşti. Cu o lună înainte, rata şomajului la nivelul judeţului Alba era de 6,25%.

În perioada 1-31 iulie, 834 persoane au beneficiat de servicii de informare si consiliere profesională, majoritatea cu vârstă peste 45 ani, fiind încadrate în muncă 18 de persoane.

În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru un număr de  34  şomeri, din care 17  sunt femei.

De asemenea, şi-au găsit un loc de muncă 84 de şomeri din categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare.

Prin aplicarea setului de măsuri active prevazute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate au fost încadrată în muncă o  persoană, fără subvenţionarea locului de muncă.

În luna iulie, prin intermediul serviciilor EURES, au fost preluate 15 solicitări de locuri de muncă în străinătate, ţara cea mai solicitată fiind Germania. Ocupaţiile vizate au fost cele de lucrător în domeniul agricol.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a primit de la persoane fizice interesate 14 cereri – una în Germania şi 13 în Spania – pentru eliberarea formularelor europene în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obtinerea prestaţiei de şomaj în alte state.

AJOFM Alba  a cheltuit, tot în luna iulie, 1.771.120  lei pe indemnizaţii de şomaj, indemnizatia de şomaj, plati compensatorii, 712.420 lei pentru contributii aferente la asigurările sociale şi de sănătate ale şomerilor şi 260.557 lei pentru încadrarea şomerilor de peste 45 de ani şi a întreţinătorilor părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale prin subvenţionarea locului de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax