Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rate fixe pentru românii care își cumpără o locuință prin programul „Prima Casă”. Schimbări pregătite

Publicat

Se pregătesc schimbări importante pentru programul „Prima Casă”. Creditele ar putea avea rate fixe şi astfel costuri mai mici, promite ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Analiştii cred însă că ratele fixe, vin, de fapt, la pachet cu costuri mai mari chiar şi de 9 la sută.

„Dorinţa Guvernului României este de a aduce mai multe îmbunătăţiri programului Prima Casă, motiv pentru care următoarele zile o să prezentăm şi public versiunea finală a acestui nou act normativ”, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Vezi Modificări importante în programul ”Prima Casă 2020”. Senatul i-a schimbat numele în ”O familie, o casă” și îl face mai ”social”

Specialiştii spun că iniţiativa ar putea avea dublu tăiş.

„Am ajunge să omorâm programul Prima casă. Dacă ar vrea o dobândă fixă, aceasta ar fi probabil foarte mare şi atunci programul Prima Casă nu s-ar mai justifica din punctul de vedere al costurilor. Nu putem să avem şi o dobândă de doi, trei la sută pe care să şi-o asume băncile pentru 20-30 de ani”, spune Dragoș Cabat, analist financiar.

Pe de altă parte, indicele care înlocuieşte Roborul nu a dus la schimbările aşteptate. Unele bănci au majorat deja dobânzile pentru creditele în lei. De exemplu, clienţii unei bănci plătesc acum 13 lei în plus la rată după majorarea marjei cu un punct procentual. Sunt şi instituţii care s-au conformat şi au scăzut costurile. În acest caz, şi ratele sunt mai mici cu peste o sută de lei.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax