Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ratele la bănci vor putea fi amânate. Marcel Ciolacu: Guvernul a ajuns la un acord cu băncile

Publicat

Românii care au credite pe persoană fizică ar putea beneficia iar de posibilitatea suspendării ratelor pe o perioadă de până la 10 luni.

Propunerea, făcută inițial de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a fost confirmată joi de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români, a fost discutată și cu băncile, s-a ajuns la un acord. Luni (11 aprilie) se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica.

Important e că am ajuns la un consens și am constatat necesitatea și cel mai important este că colaborăm astfel încât guvernul să fie pregătit să nu piardă nici o oportunitate, a spus liderul PSD Marcel Ciolacu joi, la Digi24.

Un moratoriu pentru ratele la credit a funcționat și în 2020, fiind introdus imediat după izbucnirea pandemiei, prin OUG 37/2020, ca măsură de contracarare a crizei economice care a venit concomitent cu cea sanitară. Măsura amânării ratelor a fost prelungită și în 2021.

„Important e că am ajuns la un consens, important e că am constatat cu toții necesitatea și, repet, cel mai important este că colaborăm și vorbim despre oportunitățile, nu numai despre necazurile pe care le are România în acest context geopolitic”, afirmă Ciolacu.

Vezi: ROBOR a atins cea mai ridicată valoare din ultimii 8 ani. Cine sunt românii care vor plăti mai mult de la 1 aprilie

Totul se întâmplă după ce Banca Naţională a României a crescut dobânda-cheie de la 2,5% la 3%, iar această majorare pune şi mai mare presiune pe indicele ROBOR la trei luni care creşte de la o zi la alta.

În pandemie, doar 12% dintre românii cu credite au solicitat băncilor amânarea ratelor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax