Connect with us
Publicitate

BLAJ

Raul Chiriac, PNL: Cel mai mare tupeu într-o democrație este să joci ‘’pe persoană fizică” după ce ai fost promovat de România

raul chiriac pnl

Publicat

Raul Chiriac, PNL:  Cel mai mare tupeu într-o democrație este să joci ‘’pe persoană fizică” după ce România te-a promovat la toate nivelurile

2024 este prin excelență anul în care ne exprimăm prin vot opțiunile pentru cum va arăta România în următorii ani și nu cred că este pentru noi un moment mai bun decât acesta pentru a discuta despre valori, principii, idealuri.

Viața politică deși pare uneori produsul unui joc cinic în care contează doar cine și mai ales cu cât câștigă este, în mod fundamental, despre cum și mai ales cât de mult îi respectăm pe românii cărora le cerem sprijinul în această toamnă.

În general românii nu sunt cinici și Partidul Național Liberal nu i-a tratat niciodată cu acest tip de atitudine. Este fără îndoială parte din crezul fiecărui om care își dorește pentru România un prezent și un viitor cu un fundament temeinic.

În torida vară pe care o traversăm în prezent, mințile înfierbântate ale unor conaționali discută pe un ton grav despre necesitatea susținerii unui candidat independent la cea mai înaltă demnitate a statului român.

Sunt de acord că democrația înseamnă dreptul de a vota și de a fi votat în numele unor idei care întrunesc voința suverană a poporului la un moment dat, numai că, un sistem democratic se bazează pe capacitatea de a spune și mai ales de a accepta adevărul. Oricare altă opțiune nu reprezintă altceva decât o perdea de fum menită să distragă electoratul de la temele fundamentale ale momentului.

Să te prezinți în fața electoratului român după 30 de ani în care ai fost reprezentantul statului român și a unui construct politic care ți-a încredințat funcții de ministru, ambasador, înalt funcționar internațional și să pretinzi necesitatea unei candidaturi de pe poziția unui independent este un act care sfidează și care este fundamental un joc politicianist.

Nu mai spun că decența deținerii calității de înalt funcționar internațional ar fi trebuit să dicteze neînregistrarea la OSIM a mărcii despre care presa a discutat pe larg zilele trecute. Dar, nu-i așa, democrația este un sistem în care oamenii pot juca politic așa cum le dictează conștiința, nu? Numai că, în același tip de democrație, noi înțelegem astfel de gesturi după cum ne dictează inteligența. Și, ce să vezi, nu stăm chiar rău la capitolul inteligență colectivă.

Pentru consolidarea ideii că societatea are nevoie de un independent la conducere se aruncă pe piață tot felul de topuri ale încrederii, clasamente ale intenției de vot, chestiuni menite să inducă ideea unui anumit tip de reușită.

Orchestrată în liniște, această chestiune se bazează simplu pe ideea că vara este o perioadă în care partidele politice comunică mai puțin, oamenii sunt mai puțin interesați de politică și ca urmare agenda publică ar putea fi convinsă de forța comunicării unor astfel de lucruri.

Se speră, că în toamnă, un anumit tip de realitate va intra în conștiința publicului drept un adevăr de necontestat. În realitate, deși, nu pare întotdeauna așa, adevărul câștigă drept forță motorie a societății românești.

Inginerește vă spun, uneori poți să minți cu succes o mulțime de oameni dar nu poți să îi minți pe toți, tot timpul. Viața politică a demonstrat că iluziile națiunii pot să ne coste scump dar și că în cele din urmă românii țin cu România. Numai bine, tuturor!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 01.08.2024 at 10:23

    Cam aşa este. Dar în urma unor dezvăluiri şocante despre acest protejat, cred că lumea s-a cam dumirit asupra lui. Dar cu ce scop ai scria articolul ăsta, că nu ai avut aşa o revelaţie de dimineată şi te-ai apucat de scris ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate