Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Corupție la pușcărie: Medicul șef al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată pentru luare de mită. În dosar este implicat și Raul Hancheș zis Pricu

Publicat

Medicul şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda şi un ofiţer al aceleiaşi instituţii, Sorin Moldovan au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită. în acelaşi dosar este implicat şi Raul Nicolae Hancheş, zis Pricu, pentru complicitate la dare de mită. Judecarea acestui caz intră în competenţa Tribunalului Bucureşti.

Vă prezentăm comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DUDA MIREL VASILE, medic şef al Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită,

MOLDOVAN SORIN GABRIEL, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită,

MARIN IONEL în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,

HANCHEŞ RAUL NICOLAE în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită,

STANCIU MARIAN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2010, inculpatul Duda Mirel Vasile, în calitate de medic şef al Penitenciarului Aiud, a pretins şi primit de la inculpatul Marin Ionel suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde Marin Ionel spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.
Inculpatul Marin Ionel se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi prin intermediul inculpaţilor Moldovan Sorin Gabriel, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar şi Hancheş Raul Nicolae. La rândul său, inculpatul Stanciu Marian i-a înlesnit lui Marin Ionel legătura cu Moldovan Sorin Gabriel şi Hancheş Raul Nicolae cunoscând intenţiile lui Marin Ionel şi asigurându-se de colaborarea lor.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Duda Mirel Vasile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Reamintim că Raul Hancheş, zis Pricu mai este inculpat şi în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, pe numele său fiind emis mandate de arestare în lipsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax