Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Râul Mureș ar putea fi populat cu 1.000 kg de crap, în zona Alba Iulia. Protocol de colaborare între Primărie și AJVPS Alba

Publicat

populare peste mures

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a solicitat încheierea unui protocol de colaborare cu Primăria Alba Iulia, pentru susținerea și implementarea unui proiect de populare a râului Mureș cu 1.000 kg de crap. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor vota miercuri, 27 octombrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea acțiunii de refacere ecologică prin populare cu pește a râului Mureș.

Se urmărește astfel încheierea unui protocol de colaborare între Primăria Alba Iulia și AJVPS Alba pentru implementarea unui proiect de populare a râului Mureș cu 1.000 kg de crap.

Acest proiect se dorește o continuare a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Alba Iulia , finalizat cu o populare cu pește  – 1.000 buc. de cegă, în 22 decembrie 2017, în zona municipiului Alba Iulia.

„Analizând speciile în declin, dar și speciile cele mai ușor adaptabile, care să satisfacă și să acopere o nișă cât mai largă din ecosistem, AJVPS Alba propune popularea cu o specie prolifică, nepretențioasă, rezistentă la poluare și la variații majore de debite – crapul.

Importanța proiectului constă în contribuția la refacerea ecosistemului acvatic, respectiv repopularea râului Mureș cu crap, respectiv conștientizarea populației, a pescarilor sportivi și a tinerilor asupra păstrării unui mediu sănătos, încercând și educarea pescarilor sportivi privind un pescuit sustenabil și cu perspective de dezvoltare în viitor”, se precizează în raportul de specialitate.

În acest sens, se solicită aprobarea cheltuirii sumei de 15.000 de lei din bugetul local pe anul 2021 pentru achiziția puietului de crap (1.000 kg).

Puii vor fi achiziționați de la o crescătorie autorizată, cu Certificat de Conformitate și vor avea o greutate între 1 și 3 kg.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. FLORIN

    duminică, 24.10.2021 at 09:21

    DIN PACATE DIN LIPSA DE REGULI PENTRU OBTINEREA PERMISULUI DE PESCUIT E DEZASTRU , O SA FIE PLIN DE PENSIONARI CARE VANAZA DE FOARTE MULTI ANI SI GREBLEAZA MURESUL , PENTRU O SUMA MODICA ORICE OM POATE OBTINE PERMIS DE PESCUIT , DACA VRETI SA SALVATI CEVA VA ROCOMAND SA URMARITI CUM SE OBTINE UN PERMIS IN GERMANIA SI APLICATIL SI VOI IN TARA

  2. Didi

    duminică, 24.10.2021 at 12:25

    Lăsați-vă cu lauda asta Domnilor de la Avps.. A-ți populat de atea ori Raul Mureș. Ce rezultate ati obținut? A-ți cheltuit banii degeaba. Scuze… în interesul dumneavoastră..De ce nu reacționați cand pe anumite râuri din administrația dumneavoastră se face măcel și se distruge toot ecosistemul? Chiar credeți ca ati făcut toot ce ati putut pentru a va îndeplini funcile de serviciu ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax