Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Război în Consiliul Local Alba Iulia, după plecarea lui Hava. Se cere REVOCAREA viceprimarilor Paul Voicu și Gabriel Pleșa


Publicat

Nici nu a plecat bine Mircea Hava la Bruxelles, că a și început ”războiul” intern între partidele politice aflate în Consiliul Local (CL).

Deși PNL deține majoritatea în CL, consilierii Locali din PSD și ALDE încearcă suspendarea celor doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, Paul Voicu și Gabriel Pleșa.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de luni, 15 iulie, primele două proiecte pe ordinea de zi privesc revocarea lui Voicu și Pleșa. 

Printre motivele care stau la baza propunerii de revocare din funcție a celor doi se află: atitudine ostilă și părtinitoare, nepăsare și boicot al proiectelor inițiate de Opoziție.

Privind revocarea din funcția de viceprimar, consilierii locali îl acuză pe Paul Voicu de:

 • ” S-a făcut remarcat în funcția de viceprimar printr-o atitudine ostilă, cooperării și dezbaterii în cadrul ședințelor CL
 • Este o persoană conflictuală și părtinitoare intereselor obscure a cercului de influență care îl susține
 • Vrea să intre în istorie ca primarul construcțiilor ilegale (doar așa se explică insistențele de a vota pe bandă rulantă autorizații, planuri urbanistice și înstrăinări de domeniu public și privat a municipiului)
 • Se identifică ca protector a firmelor de construcții <de casă>, sistemul ticăloșit din Primărie, guvernat și protejat de Mircea Hava și Paul Voicu, a avut grijă să atribuie direct, unor firme de construcții lucrări de sute de mii de euro din bani publici
 • A lăsat albaiulienii să fie inundați zile întregi și nu a intervenit pe lângă prietenul lui de la Apa CTTA Alba, Ștefan Bardan
 • I-a umilit pe albaiulieni, punându-i să aștepte 48 de ore la coadă în fața Primăriei pentru un loc de parcare
 • Respinge orice proiect pentru oraș al opoziției și boicotează orice dezbatere în Consiliul Local”.

În ceea ce îl privește pe Gabriel Pleșa, motivele propunerii de revocare sunt:

 • ”S-a făcut remarcat în funcția de viceprimar, printr-o atitudine ostilă cooperării și dezbaterii în cadrul ședințelor CL
 • Este o persoană conflictuală și părtinitoare intereselor obscure a cercului de influență care îl susține
 • S-a adaptat repede stilului dictatorial de conducere a orașului, promovat de către Mircea Hava și Paul Voicu și a contribuit la abolirea oricărei forme de gândire critică în vechiul PNL
 • A tolerat niște practici administrative iresponsabile. În complicitate cu Paul Voicu a lăsat albaiulienii să fie inundați zile întregi și nu a intervenit la Apa CTTA să deschidă pompele de scurgere
 • I-a umilit pe albaiulieni, punându-i să aștepte 48 de ore la coadă în fața Primăriei pentru un loc de parcare
 • A gestionat în calitate de viceprimar dezastruos diferendele de la Liceul Sportiv Alba Iulia – extensia Micești, Școala ”Vasile Goldiș” și Colegiul Economic din Alba Iulia, acuzând pe nedrept opoziția locală
 • Respinge orice proiect pentru oraș al opoziției și boicotează orice dezbatere în Consiliul Local”.

”Pentru toate acestea suntem pregătiți să facem tot ce este nevoie pentru a opri perpetuarea răului în acest oraș. Ne asumăm public să oprim pe acest individ nociv și gașca lui să conducă orașul, cu o mână de hoți și cu o alta criminali. Suntem vocea tuturor acelor albaiulieni care s-au săturat să dea șpagă la primărie pentru a ridica un act și a tuturor acelor cetățeni care au avut de suferit la serviciu sau în comunitate din cauză că și-au permis să critice o conducere coruptă” , explică inițiatorii celor două proiecte de hotărâre.

Proiectele de hotărâre sunt inițiate de consilierii locali Bogdan Medrea, Nicolae Bumb, Vasile Crișan, Iulian Bunea, Dumitru Bucur, Marius Popescu și Bogdan Lazăr.

Plecarea lui Mircea Hava de la conducerea Primăriei Alba Iulia resetează lupta pentru putere între partide pentru câștigarea municipiului.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. pilu

  joi, 11.07.2019 at 16:16

  Si punctul meu de vedere (care oricum nu conteaza) este acelasi. Cloaca PDL-ista sedimentata in ani si ani din Primarie trebuie distrusa. Si sper ca la aleegerile viitoare sa se intample asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÎMPENI

Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Câmpeni dar și cetățenii care tranzitează orașul sunt obligați să poarte mască de protecție începând de marți, 7 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Câmpeni a instituit, pe perioada stării de urgență, obligativitatea de a purta mască pentru toți cetățenii, cât și persoanele care tranzitează orașul, începând de marți, 7 aprilie 2020.

De asemenea, pentru eficientizarea dezinfecției a fost suplimentat personalul cu muncitori din cadrul primăriei, școlilor, spitalelor, SVSU, pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Câmpeni, voluntari din rândul cetățenilor, care să participe la măturat, apoi spălarea trotuarelor și a străzilor cu o soluție pe bază de săpun.

Pentru intervenție se va folosi autospeciala Deniss din dotarea SVSU și o autospecială asigurată de Stația de Pompieri Câmpeni, începând cu data de 7 aprilie 2020, de două ori pe lună, a doua și ultima săptămână din lunile aprilie, mai, iunie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Se amână alegerile locale, iar mandatele se prelungesc. Partidele pot depune contribuții în bani, în loc de liste cu susținători

Publicat

m

Alegerile locale se amână, iar mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu în 31 decembrie. De asemenea, la depunerea candidaturilor partidele, alianțele politice sau electorale pot opta să depună contribuții electorale în bani, în loc de liste de susținători. Prevederile se regăsesc într-un proiect de ordonanță de urgență, potrivit vicepremierului Raluca Turcan.

Anunțul privind amânarea alegerilor locale a fost făcut de Raluca Turcan la începutul ședinței de guvern, potrivit hotnews.ro.

Conform actului normativ, la depunerea candidaturilor partidele, alianțele politice sau electorale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susținători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală a unor contribuții electorale în valoare de cel puțin 50 de salarii de bază minime brute pe țară.

„Alegerile trebuie organizate în context sigur. Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu ministrul internelor și ministerul lucrărilor publice au inițiat proiect de ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până cel târziu la data de 31 decembrie 2020”, a anunțat Turcan.

Potrivit proiectului ordonanței de urgență, procedurile privind organizarea alegerilor locale se iniţiază în cel mult 3 luni de la data încetării duratei stării de urgenţă instituite prin decretul președintelui, dar nu mai târziu de 3 luni de la data încetării duratei normale a mandatelor autorităților administrației publice locale.

”Art. 5 – Prin derogare de la prevederile art. 47 alin. (1) și art. 49 alin. (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru a propune candidaturi în toate circumscripţiile electorale la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pot opta să depună la Biroul Electoral Central, în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale, liste de susținători la nivel național, care cuprind un număr minim de 25.000 de alegători, din care cel puțin 500 de alegători în fiecare județ și 1.000 de alegători în municipiul București.

Art. 6. – (1) Prin excepție de la prevederile art. 5, pentru a depune candidaturi într-un județ sau municipiul București la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susținători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală la nivelul județului respectiv sau al municipiului București, după caz, a unor contribuții electorale în valoare de cel puțin 50 de salarii de bază minime brute pe țară”, prevede proiectul.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT pe raza comunei Hăpria: Un automobil s-a răsturnat. Ce spun polițiștii de la IPJ Alba

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut marți, la Hăpria, în jurul orei 7.50. Potrivit primelor infomații oferite de pompierii de la ISU Alba, un autovehicul s-a răsturnat.

Cauza cea mai probabilă a producerii accidentului, potrivit polițiștilor de la IPJ Alba ar fi neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE/FOTO ACCIDENT GRAV pe Autostrada A10, între Aiud-Turda: O femeie rănită și două mașini implicate

Publicat

O femeie a fost rănită în urma unui accident rutier, petrecut marți, 7 aprilie, în jurul orei 7.40, pe autostrada A10, sensul spre Turda.

UPDATE 8.17: Victima a fost scoasă din mașină și preluată de un echipaj SMURD spre spitalul din Aiud. În accident au fost implicate un autocamion și o mașină mică.

În autmobilul mic s-au aflat trei persoane, dar doar una, femeia de 65 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit primelor infomații transmise de ISU Alba, în accident au fost implicate două automobile. Victima rănită în urma impactului dintre cele două mașini, la momentul apariției echipei de prim ajutor era încarcerată între fiarele mașinii, dar conștientă.

Victima este o femeie de aproximativ 65 de ani.

Știre în curs de actualizare.

sursă foto: Imagine Alba24, rol reprezentativ.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate