Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Război” pe facebook între Roman (PNL) și Drulă (USR) din cauza unui proiect privind radarele rutiere

Publicat

Proiectul de lege care prevedea ca radarele rutiere să fie instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei, nu a trecut de Comisia de Transporturi, asta deși a fost votat în Senat în 7 martie. Situația a stârnit un mic „război” pe paginile de facebook a celor implicați în vot. Florin Roman, inițiatorul acestui proiect, scrie, într-o postare pe rețeaua de socializare, că voturile împotrivă au venit de la URS care vrea în continuare ca „polițiștii rutieri să stea pitiți în tufișuri”. Răspunsul la acuzațiile lui nu au întârziat să apară și deputatul USR, Cătălin Drulă declară tot pe facebook că „PNL vrea morți pe șosele”. 

„Din păcate, proiectul de lege privind interzicerea radarelor ascunse în tufișuri a primit un raport negativ din partea Comisiei de transporturi. Au fost 6 voturi pentru raport de adoptare și 7 împotriva. Voturile împotriva au venit din partea USR, a doi pesediști și a unui independent. Așadar, USR vrea în continuare ca polițiștii rutieri să stea pitiți în tufisuri și sa facă planul de amenzi. Proiectul de lege a fost votat de Senat și a primit aviz favorabil de la toate comisiile!” spune Florin Roman.

Acesta a primit și un răspuns la postarea de pe facebook, tot printr-o postarea din partea USD-istului  Cătălin Drulă.

„PNL vrea morți pe șosele.

Așa ar suna un titlu care s-ar pune la mintea deputatului PNL Florin Roman care înfierează USR-ul pentru că nu a votat în Comisia de Transporturi proiectul pentru interzicerea radarelor pe mașini neinscripționate și pentru interzicerea folosirii pistoalelor radar la mai mult de 10 metri de o mașină de Poliție.

Un proiect de lege susținut în Comisie și de o parte din PSD-iști. Există o frăție a șoferilor de gipan din Parlament, supărați că le stau radarele în calea bolizilor. Am mai povestit despre asta – e un atac constant împotriva Poliției Rutiere și auzi fraze precum “am ajuns să te oprească un milițian de-ăsta, nu mai contează că ești deputat, nimic”.

E adevărat că Poliția Rutieră se comportă și ea iresponsabil, concentrându-se pe dat amenzi la normă, în general în locuri-capcană. Nu pune accentul pe sancționarea celor care prezintă cu adevărat pericol social, gherțoilor care conduc ca demenții punându-ne tuturor viața în pericol. Nu aplică legea cu proporționalitate, justă măsură, nu au prevenția ca prioritate.

Pentru asta, soluția este una executivă – cursuri de educare a polițiștilor, ghiduri interne despre aplicarea legii, programe de formare. L-am întrebat de nenumărate ori pe șeful Direcției Rutiere despre astfel de măsuri; răspunsul – zero barat. Pesediștii din Comisie sunt și ei periodic indignați de formă de subiect și atât. De parcă n-ar fi la guvernare și ministrul Carmen Dan nu de la ei din partid ar fi.

Cât privește proiectul de lege, el este unul populist, dă bine la omul care a pățit-o cu amenzi date pe nedrept să-i spui că “scoți polițiștii din tufiș”. De fapt, confundă efectul cu cauza – cauza este în slaba educație și formare profesională a polițiștilor. Radarul e doar un instrument. Iar într-o țară cu mii de morți pe șosele anual, a lua instrumentele Poliției Rutiere este o dovadă de iresponsabilitate.

O iresponsabilitate cu care ne-am obișnuit deja în Parlament din partea unor reprezentanți vajnici ai populismului deșănțat. Vrea oare PNL o Românie a gherțoilor cu gipan care ne omoară pe șosele? Eu nu vreau să cred asta și sper că vor și ei o Românie modernă în care să nu ne fie frică pe șosele de șmecherii cu bolizi” spune  Cătălin Drulă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax