Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Război prin scrisori între patronul S.C. ELIS și noul viceprimar din Șibot. Miza: accesul la niște balastiere

Publicat


Un război al declarațiilor scrise a izbucnit în comuna Șibot, având ca miză accesul la balastierele unor firme care au puncte de lucru în localitate. Locuitorii unei străzi din Balomiru de Câmp sunt deranjați de mașinile care trec zilnic prin fața caselor lor.

Reprezentanții firmelor ELIS Agregate și TOTAL NSA au trimis o scrisoare locuitorilor acestei străzi în care spun că încă de acum cinci ani s-au oferit să asfalteze strada, dar consilierii locali sunt ”incompetenți și neprofesioniști” și nu i-au luat în seamă.

Ca urmare, spun cei de la ELIS, nu e vina lor dacă vor folosi în continuare strada respectivă. Din partea Consiliului Local, le-a răspuns noul viceprimar Dacian Herlea (ALDE), care tocmai l-a înlocuit în funcție pe fostul viceprimar, devenit primar intermiar după ce comuna a rămas fără edilul ales. Acesta a prezentat și el o scrisoare publică, în care răspunde.

Între timp, locuitorii străzii Stadionului, vor fi nevoiți să suporte în continuare traficul greu, noroiul și praful aferente.

”Subscrisa ELIS AGREGATE SRL cu punct de lucru deschis în localitatea Balomiru de Câmp, vă informăm că împreună cu TOTAL NSA SRL, cu punct de lucru pe raza aceleiași localități, am avut o inițiativă de bun simț față de locuitorii Străzii Stadionului, Balomiru de Câmp, prin care pe cheltuiala noastră am propus Consiliului Local Șibot, încă din anul 2012, amenajarea prin asfaltare a Str. Stadionului pentru a fi înlăturate neajunsurile și nemulțumirile proprietarilor de imobile” se arată în scrisoarea semnată de administratorul ELIS, Elisiu Goța.

Acesta mai spune în scrisoare că a trimis consilierilor locali o solicitare pentru aprobarea acestei inițiative. Mai mult, TOTAL NSA ar fi donat 500 de metri pătrați administrației locale, ”tocmai pentru a se putea realiza lucrările de asfaltare a străzii” dar ”această instituție a manifestat un dezinteres total față de propunerea subscriselor societăți cât și față de rezolvarea problemelor proprietarilor de imobile de pe strada Stadionului”.

Elisiu Goța mai vorbește despre ”incompetența și lipsa de profesionalism a membrilor CL Șibot”.  Ca urmare, mai concluzionează scrisoarea semnată de acesta, cele două firme vor folosi în continuare strada respectivă pentru accesul la punctele lor de lucru, de fapt la niște balastiere.

Replica a venit din partea viceprimarului localității, Dacian Herlea, până recent și el consilier local, sub forma unei alte scrisori publice. ”Disconfortul creat pentru cetățenii de pe str. Stadionului nu se datorează consiliului local, societatea pe care o administrați având punct de lucru la Balomir, utilizează această stradă zilnic și problemele acestei comunități nu au început la acest moment, ele vin din trecut și nu ați binevoit să le clarificați decât acum când pe fondul crizei politice în care se află comuna Șibot încercați să denigrați anumite persoane care deranjează pe unii. De o lună de când sunt viceprimar am reolvat unele probleme minore care erau urgente, dar faptul că mă faceți incompetent nu este corect, moral și cinstit” a scris acesta.

De asemenea, Dacian Herlea a spus că inițiativa celor de la ELIS trebuia însoțită de o documentație tehnică, situație în care ”ar fi fost materializată într-o hotărâre de consiliu local”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Nixon avea pregătit un discurs special în cazul unui eșec al misiunii Apolo 11. Astronauții ar fi fost abandonați pe Lună

Publicat

La 20 iulie 1969, când astronauţii Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună, preşedintele SUA Richard Nixon a vorbit prin telefon cu cei doi pionieri ai explorărilor spaţiale şi i-a felicitat spunându-le „datorită vouă, cerurile au devenit parte a lumii oamenilor. În acelaşi timp însă, preşedintele american avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum puteți adopta un copil, ce acte sunt necesare și cât durează. Ghid complet și informații de la DGSPC Alba

Publicat

adoptie

Propoziția „vreau să adopt un copil” este de cele mai multe ori completată de „dar procedura e prea grea” sau „birocrația ne omoară”. Da, poate fi așa dacă famila care dorește să adopte vrea nepărat un bebeluș cu ochi albaștri, părul blond și dacă se poate să aibă și sânge „albastru”. Pentru cei care își […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unui eșec administrativ la Alba Iulia. Cazul ”Turturica” sau cum un oraș se poate comporta ca un ”stat captiv”

Publicat

t

Era o dimineață friguroasă de octombrie a anului 2017, când Primăria Alba Iulia a pus în executare mai multe hotărâri de instanță privind evacuarea unor familii de chiriași din blocul G2, cunoscut albaiulienilor sub numele de ”Turturica”. Jandarmi și polițiști locali, câini, mobilă, saci de haine, copii somnoroși, cu ghiozdanele în spate, care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul PNL Florin Roman anunță că îl dă în judecată pe liderul USR Alba pentru acuzațiile legate de afacerile unui ”apropiat”

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a reacționat la acuzațiile USR Alba, cu privire la faptul că apropiați de-ai săi ar face afaceri cu statul. Roman spune că liderul USR Alba, Beniamin Todosiu, va trebui să își probeze declarațiile în instanță. ”Cei de la USR Alba au publicat contracost, în presa locală și pe pagina lor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate