Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Război prin scrisori între patronul S.C. ELIS și noul viceprimar din Șibot. Miza: accesul la niște balastiere

Publicat


Un război al declarațiilor scrise a izbucnit în comuna Șibot, având ca miză accesul la balastierele unor firme care au puncte de lucru în localitate. Locuitorii unei străzi din Balomiru de Câmp sunt deranjați de mașinile care trec zilnic prin fața caselor lor.

Reprezentanții firmelor ELIS Agregate și TOTAL NSA au trimis o scrisoare locuitorilor acestei străzi în care spun că încă de acum cinci ani s-au oferit să asfalteze strada, dar consilierii locali sunt ”incompetenți și neprofesioniști” și nu i-au luat în seamă.

Ca urmare, spun cei de la ELIS, nu e vina lor dacă vor folosi în continuare strada respectivă. Din partea Consiliului Local, le-a răspuns noul viceprimar Dacian Herlea (ALDE), care tocmai l-a înlocuit în funcție pe fostul viceprimar, devenit primar intermiar după ce comuna a rămas fără edilul ales. Acesta a prezentat și el o scrisoare publică, în care răspunde.

Între timp, locuitorii străzii Stadionului, vor fi nevoiți să suporte în continuare traficul greu, noroiul și praful aferente.

”Subscrisa ELIS AGREGATE SRL cu punct de lucru deschis în localitatea Balomiru de Câmp, vă informăm că împreună cu TOTAL NSA SRL, cu punct de lucru pe raza aceleiași localități, am avut o inițiativă de bun simț față de locuitorii Străzii Stadionului, Balomiru de Câmp, prin care pe cheltuiala noastră am propus Consiliului Local Șibot, încă din anul 2012, amenajarea prin asfaltare a Str. Stadionului pentru a fi înlăturate neajunsurile și nemulțumirile proprietarilor de imobile” se arată în scrisoarea semnată de administratorul ELIS, Elisiu Goța.

Acesta mai spune în scrisoare că a trimis consilierilor locali o solicitare pentru aprobarea acestei inițiative. Mai mult, TOTAL NSA ar fi donat 500 de metri pătrați administrației locale, ”tocmai pentru a se putea realiza lucrările de asfaltare a străzii” dar ”această instituție a manifestat un dezinteres total față de propunerea subscriselor societăți cât și față de rezolvarea problemelor proprietarilor de imobile de pe strada Stadionului”.

Elisiu Goța mai vorbește despre ”incompetența și lipsa de profesionalism a membrilor CL Șibot”.  Ca urmare, mai concluzionează scrisoarea semnată de acesta, cele două firme vor folosi în continuare strada respectivă pentru accesul la punctele lor de lucru, de fapt la niște balastiere.

Replica a venit din partea viceprimarului localității, Dacian Herlea, până recent și el consilier local, sub forma unei alte scrisori publice. ”Disconfortul creat pentru cetățenii de pe str. Stadionului nu se datorează consiliului local, societatea pe care o administrați având punct de lucru la Balomir, utilizează această stradă zilnic și problemele acestei comunități nu au început la acest moment, ele vin din trecut și nu ați binevoit să le clarificați decât acum când pe fondul crizei politice în care se află comuna Șibot încercați să denigrați anumite persoane care deranjează pe unii. De o lună de când sunt viceprimar am reolvat unele probleme minore care erau urgente, dar faptul că mă faceți incompetent nu este corect, moral și cinstit” a scris acesta.

De asemenea, Dacian Herlea a spus că inițiativa celor de la ELIS trebuia însoțită de o documentație tehnică, situație în care ”ar fi fost materializată într-o hotărâre de consiliu local”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Zilele cu cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, analizate cu o aplicație a The NY Times. Statusul orașului: periculos

Publicat

Cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, în perioada 2016 – 2019, a fost înregistrată anul trecut. În două zile din lunile mai și noiembrie, valorile particulelor în suspensie (PM 2.5) într-o singură oră au fost de peste 30 de ori mai mari decât limita maximă admisă pentru întreaga zi.  Cotidianul american The […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de unitați de alimentație publică din Alba verificate și amenzi date de inspectorii DSVSA

Publicat

comercianti piata

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, un număr de 135 de unități de alimentație publică, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Au fost controlate unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ping-pong cu sporurile pentru proiecte europene, în Primăria Alba Iulia. Cum au ajuns directorii să primească bani în plus

Publicat

primaria alba iulia

Viceprimarul cu atribuții de primar din Alba Iulia, Voicu Paul, a intenționat reducerea sporurilor salariale pentru lucrul în proiecte europene, pentru personalul Direcției Programe, adică exact pentru acei angajați ai instituției care lucrau în domeniu. În schimb, categorii întregi de subordonați de-ai săi urmau să primească venituri majorate, în funcție de numărul de ore alocate […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Balul Bobocilor la Colegiul Militar din Alba Iulia: 14 boboci s-au luptat pentru titlul de Miss și Mister

Publicat

balul bobocilor cilegiu militar

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a avut loc joi, 5 decembrie, „Balul Bobocilor 2019”. Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de colectivul claselor a XI-a. Organizatorii au decis ca tema balului să fie „Orient Express” iar fiecare pereche înscrisă în concurs a reprezentat o țară traversată de celebrul tren. 14 boboci s-au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate