Connect with us
Publicitate

CUGIR

Război prin scrisori între patronul S.C. ELIS și noul viceprimar din Șibot. Miza: accesul la niște balastiere

Publicat

Un război al declarațiilor scrise a izbucnit în comuna Șibot, având ca miză accesul la balastierele unor firme care au puncte de lucru în localitate. Locuitorii unei străzi din Balomiru de Câmp sunt deranjați de mașinile care trec zilnic prin fața caselor lor.

Reprezentanții firmelor ELIS Agregate și TOTAL NSA au trimis o scrisoare locuitorilor acestei străzi în care spun că încă de acum cinci ani s-au oferit să asfalteze strada, dar consilierii locali sunt ”incompetenți și neprofesioniști” și nu i-au luat în seamă.

Ca urmare, spun cei de la ELIS, nu e vina lor dacă vor folosi în continuare strada respectivă. Din partea Consiliului Local, le-a răspuns noul viceprimar Dacian Herlea (ALDE), care tocmai l-a înlocuit în funcție pe fostul viceprimar, devenit primar intermiar după ce comuna a rămas fără edilul ales. Acesta a prezentat și el o scrisoare publică, în care răspunde.

Între timp, locuitorii străzii Stadionului, vor fi nevoiți să suporte în continuare traficul greu, noroiul și praful aferente.

”Subscrisa ELIS AGREGATE SRL cu punct de lucru deschis în localitatea Balomiru de Câmp, vă informăm că împreună cu TOTAL NSA SRL, cu punct de lucru pe raza aceleiași localități, am avut o inițiativă de bun simț față de locuitorii Străzii Stadionului, Balomiru de Câmp, prin care pe cheltuiala noastră am propus Consiliului Local Șibot, încă din anul 2012, amenajarea prin asfaltare a Str. Stadionului pentru a fi înlăturate neajunsurile și nemulțumirile proprietarilor de imobile” se arată în scrisoarea semnată de administratorul ELIS, Elisiu Goța.

Acesta mai spune în scrisoare că a trimis consilierilor locali o solicitare pentru aprobarea acestei inițiative. Mai mult, TOTAL NSA ar fi donat 500 de metri pătrați administrației locale, ”tocmai pentru a se putea realiza lucrările de asfaltare a străzii” dar ”această instituție a manifestat un dezinteres total față de propunerea subscriselor societăți cât și față de rezolvarea problemelor proprietarilor de imobile de pe strada Stadionului”.

Elisiu Goța mai vorbește despre ”incompetența și lipsa de profesionalism a membrilor CL Șibot”.  Ca urmare, mai concluzionează scrisoarea semnată de acesta, cele două firme vor folosi în continuare strada respectivă pentru accesul la punctele lor de lucru, de fapt la niște balastiere.

Replica a venit din partea viceprimarului localității, Dacian Herlea, până recent și el consilier local, sub forma unei alte scrisori publice. ”Disconfortul creat pentru cetățenii de pe str. Stadionului nu se datorează consiliului local, societatea pe care o administrați având punct de lucru la Balomir, utilizează această stradă zilnic și problemele acestei comunități nu au început la acest moment, ele vin din trecut și nu ați binevoit să le clarificați decât acum când pe fondul crizei politice în care se află comuna Șibot încercați să denigrați anumite persoane care deranjează pe unii. De o lună de când sunt viceprimar am reolvat unele probleme minore care erau urgente, dar faptul că mă faceți incompetent nu este corect, moral și cinstit” a scris acesta.

De asemenea, Dacian Herlea a spus că inițiativa celor de la ELIS trebuia însoțită de o documentație tehnică, situație în care ”ar fi fost materializată într-o hotărâre de consiliu local”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax