Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RĂZBOI TOTAL între USR Alba și Florin Roman: i-au publicat veniturile de acum 12 ani. Reacția deputatului liberal

Publicat

Scandalul între principalele formațiuni anti-PSD continuă la Alba, cu noi atacuri extrem de dure. Organizația județeană a USR a transmis vineri un nou comunicat de presă în care îl acuză pe deputatul liberal de Alba Florin Roman că a încasat sume mari de bani în urmă cu 12 ani, pe când deținea mai multe funcții în companii de stat și consilii de administrație.

Reprezentanții USR îl numesc pe Roman ”fost sinecurist al statului român” și au trimis totodată presei fișa fiscală din 2007 a acestuia. De asemenea, aceștia spun că deputatul ”învârte mizerii fake news”.

Florin Roman a spus doar că nu renunță la intenția de a-l acționa în judecată pe liderul USR Alba, Beniamin Teodosiu, pentru atacul precedent asupra sa, în care i s-a reproșat lui că un liberal din Alba are contracte cu instituții publice. Totodată a spus că USR îl atacă în stilul în care a fost atacat și în urmă cu 12 ani, de către PSD.

”Este o ciorbă veche, reîncălzită, cu care m-a atacat și PSD în urmă cu 12 ani și la care am dat toate clarificările necesare atunci. Faptul că lovesc la fel ca PSD, gândesc ca PSD, îmi întărește convingerea că USR și PSD sunt aceeași mizerie. Este un atac la persoană tipic PSD-ist.

Aștept de la dl. Barna să ne spună cum a reușit să se îmbogățească din afacerile cu guvernul PSD. Și mai aștept de la el să îmi spună dacă susține proiectul de lege Fără contracte cu statul în funcții publice. Aceștia nu sunt nici măcar securiști cum îi fac unii și alții, ci niște amărâți de plagiatori. În rest, ne vedem la tribunal, cum am stabilit” a spus Florin Roman.

Comunicatul USR Alba spune că deputatul Florin Roman, 15.000 de euro/lună din Consilii de Administrație:

”Deputatul Florin Roman ne amenință de două zile prin toată presa locală și națională că ne arată el la tribunal. Roman l-a atacat pe președintele USR Dan Barna prezentând mincinos și trunchiat informații despre așa numite ”afaceri cu statul”. De fapt, Dan Barna a construit prin munca sa una dintre cele mai performante firme din România în zona fondurilor europene.

Dan Barna a construit, prin munca sa, cel mai cunoscut portal de informații din România despre fonduri europene – https://www.fonduri-structurale.ro. Toți cei care au avut de-a face cu domeniul știu de acest portal și respectă munca antreprenorului Dan Barna.

Când Eugen Teodorovici era ministru al Fondurilor Europene, pe vremea lui Ponta, a dat ordin ca site-ul ministerului să concureze la oferit informații cu portalul privat dezvoltat de echipa lui Dan Barna. Asta pentru că cei interesați urmăreau portalul acesta, complet, de încredere și critic pe bună dreptate cu greșelile statului.

Despre asta vorbim când vorbim de așa numitele ”afaceri cu statul” ale lui Dan Barna: consultanță și comunicare, deschisă, transparentă, doar pe zona fonduri europene, cu toate proiectele închise cu audituri de succes realizate de către instituții europene și cu o reputație publică corectă.

Cu alte cuvinte, deputatul Roman învârte mizerii fakenews. Noi, USR Alba, i-am răspuns și am oferit opiniei publice informații concrete despre adevărate afaceri cu statul, netransparente, suspecte, derulate de un coleg candidat al lui Florin Roman.

Răspunsul său și amenințările cu judecata se bazează nu pe faptul că nu am avea dreptate, ci că… nu îl cunoaște prea bine pe respectivul coleg de partid.

Hai să mergem la tribunal, domnule Roman. Hai să vedem un judecător român în 2019 cum acceptă acest argument. Vă provocăm. Informațiile noastre au fost adevărate, corecte. În fond, am publicat o anchetă jurnalistică, aspect care nu vă convine, deși ați fost jurnalist.

Astăzi însă vom furniza informații legate de o persoană pe care domnul Roman o cunoaște foarte bine și despre legăturile sale dubioase, bănoase și mănoase cu statul român. Astăzi vom vorbi despre Florin Roman însuși.

Înainte de a fi deputat, domnul Florin Roman a fost un sinecurist al statului român. Partidul l-a numit în multe Consilii de Administrație ale unor companii de stat sau instituții.

Genul de bani nemunciți – dacă ar fi reprezentat serios statul român acolo, dl Roman nu avea timp să respire la câte Consilii de Administrație avea de gestionat în același timp.

În anul 2007, Florin Roman a fost pus de partid în CA la E.On Gaz Distribuţie SA de unde a primit – 34.228 lei, la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA de unde a primit 21.462 lei, la Ford România SA de unde a primit 45.040 lei.

Dacă vi se pare că ați citit prea mult, gândiți-vă cum era pentru domnul Roman să fie în atâtea CA-uri. Și nu am ajuns nici măcar la jumătatea listei: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – 2.176 lei; CEC Bank SA – 23.481 lei; Banca de Export Import a României (Eximbank) SA – 137.159 lei; Automobile Craiova – 11.231 lei; Daewoo Mangalia Heavy Industries SA – 30.858 lei; Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) – 368.524 lei.

În fiecare lună din 2007, domnul Roman a câștigat peste 15.000 de euro doar pentru că ne făcea onoarea de a fi contemporan cu noi și de a fi numit de partid să capete sinecuri.

Sursa acestor informații este publică, iar cel care va dat în vileag, în presa locală în anul 2014, a fost actualul primar al Municipiului Sebeș Dorin Nistor. Pe vremea respectivă vă era rival și a făcut rost de fișa dumneavoastră fiscală. Sigur, la vremea respectivă l-ați amenințat și pe acesta cu tribunalul. Iată ce declara domnul Dorin Nistor în presă la vremea respectivă:

„ Orice vietate încolțită încearcă să se apere. Uneori devenind agresivă. Este cazul domnului Florin Roman, care s-a supărat îngrozitor că în articolul meu apărut în ziarul Unirea din data de 20 martie făceam referire la veniturile încasate de domnia sa de la instituții ale statului, din participarea în diverse consilii de administrație în urmă cu ceva ani, când liberalii conduceau tara. Ieri dimineață m-a sunat să mă amenințe cu instanța dacă nu fac dovada că lunar încasa venituri de aproape 70.000 de lei.”

Vă mai întrebăm, ce va recomandat să faceți parte din atâtea consilii de administrație?

Domnule Roman, există un proverb care spune că dacă trăiești într-o casă de sticlă, nu te juca cu pietre. Cum e să arunci cu pietre în munca cinstită, competentă, transparentă a unui om care a construit ceva și care e recunoscut ca un expert bun în domeniul său?

Cum e să arunce cu pietre tocmai un sinecurist care consumă bani de la stat fără să facă nimic? Nu vă e rușine? Vă provocăm să mergem la tribunal. Vom spune permanent opiniei publice cine sunteți. #FărăPenali #AvețiRușine” au transmis reprezentanții USR Alba.

Ce răspunde Florin Roman:

”Țâțofagul #BanBarna s-a îmbogățit din contractele cu guvernul PSD. Se prezintă ca “Om nou în politică”, dar are năravuri vechi. La fel ca și lui Liviu Dragnea, lui #BanBarna i-au plăcut contractele cu statul. Asta deși a înfierat cu manie proletara dragostea de bani publici a lui Liviu Dragnea în scandalul fraudării fondurilor europene la Tel Drum.

Aștept de la #BanBarna sa clarifice situația acelui aproape 1 milion de euro câștigat de firma in care era acționar , bani câștigați din contracte guvernamentale și pe fonduri europene! Și dacă susține proiectul pe care l-am depus “Fără contracte cu statul in funcții publice”! Răspunsul USR este unul tipic PSD, atacul la persoana , minciuna fiind argumentele USR.

Practicile moștenire de la Dragnea, de către #BanBarna ne arată ca PSD-USR e aceeași mizerie!

Cei de la USR Alba au publicat contracost în presa locală și pe pagina lor de Facebook un articol calomnios, in care sugerează ca as fi un penal. Mai mult, amesteca numele și imaginea mea cu un simplu membru PNL, din cei peste 8000 cati sunt in Alba, care a derulat contracte cu statul, insinuând ca suntem apropiați deși nu suntem nici rude, nici amici și nici altceva.

Am văzut multe tâmpenii la viața mea, dar asta le întrece pe toate. Ma mir ca nu m-au făcut apropiat cu criminalul de la Caracal, doar pentru ca trăim in aceeasi țara.

Apoi au continuat cu o ciorba veche, reîncălzită după 12 ani. Pe care am clarificat-o la momentul respectiv. Am fost cred primul politician care și-a publicat la vedere fisele fiscale.

Al doilea atac, prin care fac jocul PSD, îmi arată ca nici măcar nu sunt securiști, cum le spun unii și alții, ci doar niște bieți plagiatori!
Prin urmare, voi da posibilitatea oamenilor noi, cu năravuri vechi sa își susțină povestea in instanța. Ca sa învețe măcar ca politica e o treaba serioasă, nu o joaca de copii!”

Scandalul a început între Roman și USR după ce acesta l-a acuzat în urmă cu câteva zile pe Dan Barna că ar fi încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD.

Replica USR a venit printr-un atac la Roman din partea organizației din Alba a partidului, cu același subiect: contracte din bani publici pentru un liberal despre care i-ar fi apropiat deputatului.

Acuzațiile reciproce complică relațiile între cele două partide, care, cel puțin la Alba, nu colaborează în nici un fel.

FOTO: Facebook Dan Barna (USR) și Florin Roman (PNL)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    vineri, 23.08.2019 at 14:34

    Asta trebuia să ziceți de la început, dar vă ascundeți în clasicul stil politicianist.Treaba cu Blaga L. nu avea întradevăr nici o legătură cu d-l Roman F..Total forțată treaba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax