Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Războiul bicicletelor: Pegas vs Pegasus. Legendarul brand românesc, atacat în instanță de o firmă germană cu un nume asemănător

Publicat

Deși are o istorie de aproximativ 50 de ani pe piața bicicletelor, legendarul Pegas riscă să își piardă numele din cauza unui producător german, deranjat de asemănare: Pegasus. Brandul românesc este mai vechi decât cel german cu 10 ani. 

O companie din Germania, care produce biciclete sub diverse mărci, printre care şi Pegasus, a dat în judecată compania Atelierele Pegas din Bucureşti, şi a cerut instanţei să anuleze certificatul eliberat de Oficiul Naţional pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru legendara marca românească Pegas.

Ce spun reprezentanții companiei din România

„Pegas are o istorie de aproape 50 de ani pe piaţa bicicletelor din România. A fost construit şi a evoluat în mod independent pe teritoriul României. Bicicleta Pegas a fost fabricată de către Uzina Mecanică Tohani, începând cu anul 1972, până în 2005, iar din 2011 Atelierele Pegas a preluat brandul (marca înregistrată) şi a început producţia de biciclete, bicicletele fiind în piaţa, neîntrerupt, timp de 10 ani.

Pegasus are o istorie de aproape 40 de ani, pe piaţa bicicletelor din Germania, evoluând în mod independent pe piaţa din Germania şi, ulterior, în alte ţări”, a precizat Andrei Militaru, CEO Network One Distribution, citat de dcnews.ro.

„Această armonizare a generat mai multe conflicte de marcă europeana vs. marca locală, întrucât pentru uşurinţa înregistrării, proprietarii unor mărci naţionale au tendinţa de a extinde înregistrarea în toate tările Uniunii, deşi nu folosesc marca decât la nivel local sau regional.

Notorietate – comparație între branduri

În ceea ce priveşte notorietatea celor doua branduri pe piaţa locală, un raport de cercetare privind notorietatea spontană a mărcilor de biciclete în România, realizat în 2020 de către una dintre cele mai prestigioase companii de cercetare de piaţă din România, arată, pentru brandul Pegas, un rezultat de 65,1 % versus 0,5% pentru brandul Pegasus.

În rezumat, aceasta este substanţa conflictului, sunt două mărci, care au evoluat în mod independent, pe teritorii diferite, Pegas în România timp de aproape 50 de ani, arhi-cunoscut şi folosit de publicul român, iar Pegasus în Germania (o istorie ceva mai mică) şi alte căteva ţări, cu precădere din Uniunea Europeană, conflict pe care, având în vedere istoria şi notorietatea brandurilor la nivel local, lipsa riscului de confuzie între cele două mărci în discuţie (societatea din Germania nu îşi comercializează produsele în România), îl considerăm artificial.

Ne exprimăm încrederea că acest conflict va fi soluţionat în mod echitabil”, a completat Militaru.

Sursă: dcnews.ro

Foto: bicicletepegas.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax