Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Războiul dintre Berbeceanu și Tarnu a ajuns în instanță. Fostul șef al BCCO îi cere fostului șef al SRI, bani pentru trei burse de jurnalism

Publicat

berbeceanu tarnu Războiul dintre fostul comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu a intrat în faza proceselor. Berbeceanu l-a dat în judecată pe Tarnu, căruia îi cere daune în valoare de 150.000 de lei, din cauza unor declarații făcute de fostul șef al SRI Alba, la începutul lunii septembrie, la un post național de televiziune. Atunci, Tarnu l-a acuzat pe Berbeceanu că i-a ”fabricat” dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare. 
Acţiunea civilă înaintată de comisarul-şef Traian Berbeceanu a fost înregistrată la Tribunalul Alba joi, 12 octombrie 2017. Acesta îi solicitase anterior fostului şef al SRI Alba să îşi retragă acuzaţiile pe care le-a făcut pe un post naţional de televiziune.
Berbeceanu a fost indignat şi de faptul că o serie de alte publicaţii au preluat acuzaţiile fără să îi ceară punctul de vedere.
Din acest motiv, Berbeceanu a spus că toți banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională.
Disputa dintre cei doi durează din anul 2011, când Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, catalogând dosarul ca ”fabricat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax