Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Războiul dintre disidenți și conducerea ALDE Alba a ajuns în fază penală. Foștii membri, acuzați de folosirea ilegala a identității partidului


Publicat

aldeProblemele  din ALDE Alba par să nu se mai termine după excluderea din partid a mai multor lideri. Actuala conducere îi acuză pe foștii membri că le administrează, ilegal, pagina de facebook și pentru acest lucru vor fi acționați în instanță. Copreședintele partidului Ioan Lazăr, a declarat că cei trei consilieri județeni, Gheorghe Feneşer, Ioan Uţiu şi Ladislau Koble, care eu fost excluși din partid după ce l-au votat pe Ion Dumitrel ca președinte al CJ, încă mai țin ședințe de partid cu simpatizanții lor.

 

„Aceștia au fost excluși din partid dar din câte am auzit cei trei mai țin încă ședințe cu o parte din membri ALDE. Nu pot să vă spun asta 100% dar așa știu pe surse că cel puțin doi dintre ei încă mai țin ședințe” spune Ioan Lazăr (min. 4.00 video)

Acesta a mai precizat că și pagina de facebook este administrată tot de ei și li s-a solicitat în repetate rânduri să cedeze contul și parolele. În acest sens au și trimis un comunicat de presă.

„Vă informam că paginile ( ALDE ALBA si ALDE Alba Iulia) și grupurile ( Grupul ALDE ALBA si ALDE ALBA IULIA ) nu sunt administrate de către filiala Alba a Partidului Alianței Liberalilor și Democratilor. Cei care administrează și publică împotriva partidului sunt foști membrii ALDE, demisionari sau demiși, instruiți cu intrigi și dezinformare, de căre partidul a reușit cu greu sa se debaraseze. Deși au fost somați în repetate rânduri să închidă paginile sau sa cedeze dreptul de administrare persoanelor împuternicite, aceștia au refuzat, drept urmare vom formula plângere penala în rem pentru folosirea ilegala a identității partidului de către persoane care nu au acest drept. Paginile oficiale de facebook unde vor fi publicate comunicate, opinii, declarații, etc sunt : Partidul ALDE ALBA, Partidul ALDE Alba Iulia, Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților si OFLDE Alba” scrie în comunicat.

Referitor la situația celor trei care încă sunt consilieri județeni din partea ALDE deși au fost excluși din partid, Ioan Lazăr spune că s-a trimis o adresă către Prefectura Alba pentru încetarea mandatelor de consilieri a lui Gheorghe Feneşer, Ioan Uţiu şi Ladislau Koble.

VEZI: Consilieri judeţeni ALDE din Alba, dați afară din partid, după ce au votat cu PNL, pentru alegerea lui Ion Dumitrel în funcţia de preşedinte CJ

„Dacă situația va fi tărăgănată de Prefectură și de CJ o să facem plângere penală pentru abuz în serviciu” spune Ioan Lazăr.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Radu Matei Todoran

  duminică, 09.10.2016 at 20:43

  Stimati cititori,
  Sunt de-a dreptul surprins de afirmatiile domnului Ioan Lazar. Prima data pentru ca abia reuseste sa se exprime. L-ati vazut ce talente de orator are? A doua oara pentru ca m-a facut militian si securist afirmand ca primii patru care conduceau filiala ALDE Alba au fost fie militieni, fie securisti.Da ,eu am facut parte din primii patru care au condus aceasta filiala. Inca de maine voi scrie o sesizare catre CNSAS pentru a rezolva problema, Vom vedea cine a fost securist, eu sau domnul Lazar despre care „gurile rele” spun ca era mai tot timpul in preajma unor oameni cu grade grele! Numai ca din pacate,la conferinta aceasta de presa in loc sa vina flancat de generali,
  a venit cu un fost militian (Marincas cel din dreapta lui) care intr-adevar n-a prea avut mari performante in a invata cum se foloseste ” masina de batut”. Pe vremea lui se folosea clasicul instrument numit „pulan” si avem informatii ca il folosea cu profesionalism! Un sef de post devenit mana dreapta a „marelui liberal” Lazar. Poftiti de judecati!

 2. fost membru

  luni, 10.10.2016 at 08:32

  Doamne ferește……

 3. Orice este posibil

  luni, 10.10.2016 at 11:03

  La cum se prezinta situatia o sa fie multe lectii de literatura de acum inainte in ALDE , fie vorba intre noi asa bine s-au ales parca sunt intr-o nuvela de exceptie , numai personaje de calibru !!! Copilul mamei este acum dusmanul numarul 1 , latraii isi cauta protectie , Marincas isi pregateste limbuta pentru „linsaturi”, si uite ca se toarna de un film cu din vremuri noi tot cu personaje vechi !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Preț plafonat, facturi compensate și TVA redus la energie. Măsurile se aplică de la 1 noiembrie. Proiectul, votat în Parlament

Publicat

contor curent gaz

Prețul la energie va fi plafonat, facturile compensate și TVA va fi diminuată, potrivit unui proiect votat miercuri în Parlament. 

Prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

De asemenea, facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

Totodată, TVA-ul pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redus de la 19% la 5%.

Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.

Măsurile urmează să se aplice de la 1 noiembrie, dar legea mai trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, precum spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați și unitățile de cult.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Publicat

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Diana Manolescu, arată diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați.

Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu Covid-19, nu au plămânii afectați.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.

La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție Covid-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus dr. Diana Manolescu.

Potrivit acesteia, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața.

„Singura soluție este vaccinarea”, a mai transmis medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va schimba legea pensiilor. Pensionare la 70 de ani pentru bărbați și femei, recalculări și bani strict după contribuție

Publicat

p

Ministerul Muncii și Protecției Sociale cumpără consultanță pentru schimbarea legilor salarizării și pensiilor, din 2023.

Potrivit documentelor, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare. 

De asemenea, se va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare. 

O altă propunere ține de pensionarea la 70 de ani atât pentru bărbați cât și pentru femei. 

Detalii despre cum se va schimba pensia în România, într-o analiză Economedia.ro

În primul rând, așa cum spune ministrul Raluca Turcan, schimbarea legii pensiilor este asumată în fața UE, prin PNRR.

Vezi situația în prezent: Toate informațiile legate de pensia la limita de vârstă. Documente necesare și procedurile care trebuie urmate

În Caietul De Sarcini al licitației, aflăm care sunt schimbările majore.

Noua lege a pensiilor, potrivit soluției ce va fi prezentată de consultatul desemnat, o va înlocui pe cea actuală – 127/2019 și va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare.

În plus, toate dosarele de pensii aflate în plată urmează a fi recalculate, vizați fiind 4,9 milioane de români.

Pensie la 70 de ani

Sunt preconizate (adică ministerul așteaptă o soluție în acest sens de la consultant) o serie de măsuri pentru stimularea rămânerii în activitate, fiind în dezbatere publică un proiect de act normativ ce vizează creșterea vârstei de pensionare, facultativă, la 70 de ani.

Se urmărește în acest fel și o egalizare a vârstei de pensionare între genuri (bărbați și femei), însă cu păstrarea eșalonării vârstei standard de pensionare pentru femei.

De asemenea, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare (în prezent, acesta este de 35 de ani, pentru unele categorii profesionale, chiar 25 de ani).

Noua lege ar urma să intre în vigoare în 2023.

Termenul depinde însă de rezultatele livrate de consultant, care are la dispoziție un an pentru a oferi o soluție completă privind reforma pensiilor, după efectuarea unei analize exhaustive privind situația actuală, folosind, transmite Munca, surse Eurostat, Europop (un program european cu date privind munca), Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

O nouă formulă de calcul

Va fi introdusă și o nouă formulă de calcul a pensiei, bazată pe număr de puncte conform principiului contributivității și un mecanism de indexare/majorare, standard și sustenabil financiar (în locul creșterilor ad-hoc), care să asigure predictibilitatea pe termen mediu și lung a cheltuielilor cu plata pensiilor.

Conform prevederilor noii  legislații, se vor evalua toate dosarele de pensii aflate în plată, în vederea recalculării acestora”.

Potrivit documentului, nivelul mediu al pensiilor va crește, mai ales pensiile mici, dar cu menținerea ponderii cheltuielilor cu ele în PIB.

De asemenea, cresc și contribuțiile la pensia facultativă Pilonul 2, fără a fi specificat cu ce procent, dar, în declarațiile recente, Raluca Turcan spunea că ar trebui urcat de la 3,75% la 4,75%.

Analiza completă pe Economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

27 octombrie: 7 pacienți COVID din Alba au decedat în ultimele 24 de ore, toți nevaccinați. Cel mai tânăr avea 46 de ani

Publicat

Au fost înregistrate alte 7 decese ale unor pacienți confirmați COVID, în județul Alba, potrivit datelor raportate de autorități, miercuri, 27 octombrie.

Numărul total al victimelor pandemiei în județ a ajuns la 859. Totodată, 25.052 de persoane au fost declarat vindecate. 

Decese în ultimele 24 de ore:

1. Femeie, 59 de ani, din Alba Iulia;

2. Femeie, 71 de ani, din Unirea;

3. Bărbat, 46 de ani, din Lunca Mureșului;

4. Femeie, 71 de ani, din Oarda de Jos;

5. Bărbat, 85 de ani, din Oarda;

6. Femeie, 85 de ani, din Blaj.

7. Bărbat, 48 de ani, din Horea.

Toti erau nevaccinați și majoritatea aveau comorbiditați, cu excepția bărbatului din Horea.

Numărul infectărilor COVID noi în Alba este de 323, la data de 27 octombrie.

În județ sunt în prezent 3.978 de cazuri active (rezultând o incidență de 10,62 la mie), un număr fără precedent de la începutul pandemiei.

Miercuri, 27 octombrie, în țară au fost descoperite 14.950 de cazuri noi și au fost raportate 512 decese.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate