Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Răzbunarea unui fost polițist din Alba și a soției sale, învățătoare, pe o femeie cu care bărbatul a avut o relație

Publicat

Un fost polițișt al IPJ Alba și o învățătoare, soț și soție, au pus la cale un plan demn de un scenariu de film, prin care să se răzbune pe o femeie, cu care bărbatul a avut o relație în afara căsătoriei, potrivit magistraților.  

Modul în care au acționat și cum au fost prinși de autorități este detaliat de magistrații Tribunalului Alba, în motivarea instanței. Cei doi au fost anchetați de procurorii DIICOT Alba Iulia, pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Ancheta a fost atât de complexă încât, mare parte din cercetări s-au realizat cu ajutorul tehnologiei. 

În linii mari, cei doi au obținut controlul asupra numerelor de telefon ale femeii, i-au luat accesul la Facebook, WhatsAPP și Tik Tok, iar apoi au început să trimită poze și mesaje, unele dintre ele cu tente indecente.

În data de 21 iulie 2022, magistrații Tribunalului Alba au dat o primă sentință în acest caz, iar motivarea a fost făcută public pe portalul rejust.ro.

De la ce a plecat totul

”În anul 2020, inculpata activa ca învățătoare la Școala Gimnazială Scărișoare, iar inculpatul era angajat polițist în M.A.I. ca ajutor de șef de post la Poliția Vadu Moților, acesta s-a pensionat și este în prezent șofer.

Inculpatul a întreținut o relație în afara căsătoriei cu partea civilă, relație care este finalizată, dar nu înainte ca partea civilă să o caute pe inculpata la serviciu și să-i comunice despre aventura cu soțul ei; acest lucru a deranjat-o și pentru acest motiv (conform ultimei sale afirmații la ultimul cuvânt de la instanță) a recurs la comiterea faptelor de natură penală alături de soțul ei.

Partea civilă este la data judecării cauzei într-o altă relatie de prietenie cu martorul, iar inculpatul s-a reconciliat cu familia, după ce o perioadă atmosfera acasă a fost tensionată, iar inculpatul a trecut prin stări severe de depresie (a se vedea referatele de evaluare atașate în dosar privitor la aspectele reținute).

Dată fiind deconspirarea de către partea civilă a relației de prietenie apropiată avută cu inculpatul, a consecințelor aflării acestui episod, atât în familie, cât și la serviciul fiecăruia, de comun acord cei doi soți s-au înteles și au gândit un plan de răzbunare bine pus la punct, care a constat în accesarea fără drept și prin fraudă informatică a trei numere de telefon aparținând părții civile și fiicei acesteia, accesarea conturilor de Facebook, Whatsapp, SMS, Tik Tok și date mobile etc. ale acesteia și apoi denigrarea părții civile pe toate rețelele de socializare, fie prin trimiterea de mesaje și poze indecente unor utilizatori cunoscuți rude, sau prieteni ai acesteia, fie unor persoane aleatoriu alese cărora le-au fost trimise cereri de prietenie de către inculpați, în numele părții civile (a se vedea declarația martorului  care a afirmat că  avea inițial cca 200 de prieteni și după acceasarea contului de către inculpați, în câteva zile avea peste 2000 de prieteni pe fb ).

În realizarea acestui scop, atât inculpatul cât și soția acestuia au pus la punct un plan, în care l-au implicat și pe vărul inculpatului, martorul”, se arată în motivarea instanței.

Cum au reușit să aibă controlul asupra numerelor de telefon ale femeii

”Partea civilă a deținut două cartele telefonice de tip PrePay de la furnizorul de servicii publice Orange România. În data de 28.02.2020, în jurul orei 12:46, partea civilă a primit pe cele două telefoane un mesaj din partea operatorului, prin care era anunțată că numerele au fost trecute în sistem abonament, fără ca ea să solicite acest lucru.

Tot atunci, persoana vătămată a constatat că după primirea mesajelor menționate, nu mai avea semnal pe telefoanele mobile. Solicitând explicații de la reprezentanța din orașul de domiciliu Câmpeni, partea civilă a fost informată că numerele telefonice au fost trecute pe sistemul abonament, iar în data de 29.02.2020, în jurul orei 11:30 a primit un nou mesaj de la operator, de data aceasta pe numărul de telefon care îi aparține, dar este folosit de către fiica sa, prin care era anunțată același lucru.

Urmare acestui fapt, a solicitat furnizorului de servicii mobile Orange România, blocarea celor trei numere de telefon, pentru a-și proteja datele deținute pe telefoanele mobile”, se mai arată în documentul citat.

Martorul, vărul bărbatului, în ”faza de urmărire penală că înainte de data de 28.02.2020, cu aproximativ o zi sau doua, a fost sunat de inculpatul care l-a rugat să-l ajute să obțină două abonamente telefonice la furnizorul de servicii Orange România, mai exact să transfere 2 foste cartele Prepay în regim abonament, întrucât le-a pierdut; inculpatul l-a rugat să-l ajute întrucât are datorii la furnizorul de servicii Orange și nu poate să facă el acest lucru, fiind într-un conflict cu această societate de mai mult timp, astfel martorul nu a bănuit că ar putea fi probleme făcând acest lucru, tot ce a înțeles că dorește inculpatul a fost ca martorul să plătească abonamentele încheiate pe numele său.

Mai mult, având în vedere că sunt rude și că inculpatul era polițist, a apreciat nu vor fi probleme ulterioare, având totală încredere în e.”. se arată în motivarea instanței.

Ce au făcut

După ce au obținut controlul asupra numerelor de telefon s-au logat cu acestea pe contul de Facebook al femeii, pe contul de WhatsApp, dar i-au și restricționat accesul la numerele de telefon.

Apoi, au postat în mediul online diferite mesaje ale femeii, poze mai mult mai sau puțin indecente, dar și mesaje denigratoare la adresa acesteia.

După ce au fost descoperiți de anchetatori, aceștia au fost trimiși în judecată și judecați de magistrații Tribunalului Alba.

Pedeapsa

Fostul polițist a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la 9 luni de închisoare pentru instigare la fals în declarații, 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic și 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de alterare a integrităţii datelor informatice.

În total, prin calcul judecătoresc, fostul polițist a fost condamnat la  2 ani şi 7 luni închisoare cu suspendare.

Soția sa, învățătoare, a fost condamnată la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, la 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic și 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de alterare a integrităţii datelor informatice.

În total prin calcul judecătoresc a rezultat pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, cei doi soți trebuie să plătească în solidar, 10.000 de euro cu titlul de daune morale către femeia victimă în dosar.

Decizia magistraților Tribunalului Alba, din data de 21 iulie 2022, nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară, în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax