Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Razie a polițiștilor locali din Alba Iulia asupra unei tabere de nomazi instalată sub un pod. Căruțe, cai și animale domestice

Publicat

Un grup de nomazi care și-au făcut tabara la Alba Iulia a fost controlat de polițiștii locali din Alba Iulia. Este vorba despre 15 persoane care și-au instalat căruțele trase de cai, alături de alte animale domestice sub podul de peste Mureș. 

O parte dintre aceștia au fost reperați prin oraș în timp ce apelau la mila publicului. 

Situația și controlul a fost prezentată de viceprimarul din Alba Iulia, Emil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Redăm mai jos postarea viceprimarului:

”Astăzi, în urma unei sesizări primite de la cetățenii din cartierul Oarda de Jos, un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia s-a deplasat pe str. Garoafelor, unde au fost identificate două persoane de sex feminin, însoțite de copii, care apelau la mila publicului.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru cerșetorie, împotriva acestora fiind continuate cercetările pentru comiterea infracțiunii de folosire a minorului în scop de cerșetorie.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acestea sunt însoțite de un grup mai mare de persoane, venite din județul Cluj și care s-au instalat, în mod ilegal, cu căruțe și animale domestice, sub podul de trecere a căii ferate de peste râul Mureș.

La fața locului au fost legitimate 15 persoane (adulți și minori), cărora le-a fost pus în vedere să părăsească zona, având în vedere faptul că, pe parcursul șederii lor în oraș aceștia cerșesc, producând astfel disconfort și o stare de nesiguranță cetățenilor.

Pe această cale, subliniez, așa cum am făcut-o în mai multe rânduri, în Alba Iulia cerșetoria și alte fapte care produc disconfort sau o stare de nesiguranță, nu sunt și nu vor fi tolerate, siguranța și protecția albaiulienilor fiind primordială”, a precizat viceprimarul din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. jon

    miercuri, 10.07.2024 at 08:35

    de cersetorii de pe bulevardul transivaniei politistii locali nu au voie sa se atinga ?

  2. pilu

    miercuri, 10.07.2024 at 09:49

    Bine zice ce zice viceprimarul, dar cu controlul cerşetorilor e mai complicat. Nu pentru el ci pentru Poliţie. În piaţa de jos sunt doi abonaţi permanenţi marţea şi sâmbăta. Acolo sub nasul primarului. Nu ştiu de ce îl lasă pe ăla din Sibiu cu barbă albă să cerşească în Alba Iulia şi nu-i fac nimic ? O fi având contract cu organele şi nu-l pot rezilia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate