Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: RAZIE Antifraudă la Alba Carolina Food Fest. Restaurantele mobile, verificate de inspectorii ANAF. Reacția vicepreședintelui CJ Alba


Publicat

food festFestivalul Alba Carolina Food Fest de la Alba Iulia a atras nu numai pe cei care au vrut să guste specialităţi oferite de restaurantele mobile, ci şi pe inspectorii Antifraudă. Aceştia au făcut, sâmbătă, un control inopinat la standurile de pe Latura de Vest a Cetăţii.

UPDATE: Luni, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a solicitat public conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor de la Alba Food Fest şi costurile „descinderii antifraudă”.

Atmosfera relaxată de la festival a fost uşor afectată de apariţia inspectorilor Antifraudă care, cel mai probabil, au vrut să se asigure că activitatea de comercializare a produselor alimentare la acest eveniment s-a desfăşurat cu respectarea condiţiilor legale.

Chiar dacă acţiunile Antifraudă sunt justificate în condiţiile în care autorităţile statului vor să combată ilegalitatea fiscală poate că iniţiativa din weekend nu a fost cea mai inspirată, spun sursele noastre.

1Evenimentul era menit să încurajeze micile afaceri şi să diversifice oferta pentru consumatori. Iar, potrivit surselor Alba24, cei care au avut standuri la festival ar fi respectat regula privind bonurile fiscale. Cititori Alba24 ne-au semnalat că maşini de la Antifraudă/ANAF au fost văzute sâmbătă în mai multe zone din oraş.

Reamintim că în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, la Alba Iulia s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Alba Carolina Food Fest.

Peste 20 de restaurante de tip fast-food și-au prezentat oferta în locaţii mobile, printre specialităţile comercializate fiind tacos, burritos, quesadilla, burgeri, costițe sau clătite. Festivalul a inclus workshop-uri culinare şi ateliere handmade.

Luni, 3 octombrie, vicepreședintele CJ Alba și secretar general adjunct al organizației naționale a PNL, Florin Roman, a solicitat conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor de la Alba Food Fest şi costurile „descinderii antifraudă”, considerând că instituția risipește resursele hărțuind micii comercianți.

„Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) a demonstrat încă o dată, la sfârşitul săptămânii trecute, că este o instituţie balcanică, nereformată, departe de valorile europene şi fără respect faţă de cetăţean şi faţă de contribuabilul onest. Într-un exces de zel exagerat, <vigilenţii> inspectori Antifraudă au luat cu asalt micile restaurante mobile participante la Festivalului Alba Carolina Food Fest de la Alba Iulia, în speranţa că vor descoperi <marea> evaziune fiscală care macină de prea mulţi ani economia românească. Descinderea cu maşini şi inspectori a avut loc chiar în timpul festivalului, iar controalele antifraudă s-au derulat ignorând faptul că în faţa micilor rulote verificate clienţii aşteptau la coadă, într-o atmosferă destinsă. Nu spun că verificările organelor fiscale nu sunt importante, însă modul de desfăşurare al acestora nu trebuie în nici un caz să afecteze activitatea celui controlat şi nici să deranjeze clientul, care este atât cumpărător de produse dar şi plătitor al taxelor şi impozitelor din care, în final, sunt plătiţi şi inspectorii ANAF. Nici nu vreau să mă gândesc la cât de mult a fost afectată imaginea comerciantului luat cu asalt de inspectorii Antifraudă în faţa clienţilor care stăteau la coadă. Să nu mai vorbim de faptul că festivalul avea ca scop tocmai susţinerea micilor afaceri din domeniul alimentar, a celor care au avut curajul să iasă din economia gri şi să încerce să desfăşoare o activitate economică corectă şi competitivă.

Trag un semnal de alarmă serios privind modul în care o instituţie a statului consumă resursele în controale exagerate prin care hărţuieşte contribuabilii. Spun acest lucru pentru că, în acest an, într-un raport tehnic Fondul Monetar Internaţional a concluzionat că ANAF risipeşte resurse pe activităţi care aduc puţini bani la buget, nu are o abordare strategică, iar rezultatele sunt slabe. <Resursele de control irosite pe inspecţii neproductive sunt enorme> concluzionau experţii internaţionali, iar aceasta este realitatea pe care o vede fiecare cetăţean.

Razia inopinată desfăşurată în timpul Festivalului Alba Food de la Alba Iulia nu a însemnat decât o nouă sfidare a cetăţeanului şi o hărţuire a micului contribuabil. Eu vă promit că o prioritatea pentru viitorul Guvern PNL va fi reformarea ANAF şi transformarea acestei instituţii într-o instituţie europeană, o instituţie în slujba statului român care să lupte concret, coerent şi corect împotriva evaziunii fiscale dar care să manifeste respect faţă de cetăţean şi faţă de cei care contribuie printr-o activitate onestă la bugetul statului.

În concluzie, după această <descindere> şi <vânătoare de evazionişti>, solicit public conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor desfăşurate la Festivalului Alba Carolina Food Fest de la Alba Iulia, costurile estimative ale acestei activităţi (<descinderi>), câte persoane au fost implicate, ce logistică şi să explice modul în care controalele s-au desfăşurat. Cetăţenii au văzut şi simţit desfăşurarea de forţe a bravilor inspectori ANAF şi acum au dreptul să vadă rezultatele acestei descinderi dar şi costurile plătite din buzunarele lor”, a transmis, într-un comunicat, Florin Roman.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate