Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Razie la Unirea: Dosar penal pentru vânzarea unei arme neletale şi port de cuţit în spaţiul public

Publicat

pol

Poliţiştii din Unirea au organizat, duminică, o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterea infracţiunilor. Au constatat 5 infracţiuni flagrante, au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.460 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 2.100 lei. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost întocmite 6 dosare penale.

În târgul de animale ce a fost organizat pe raza comunei, au fost identificaţi 5 bărbaţi care aveau asupra lor briceaguri sau cuţite. Faţă de aceştia au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de port fără drept al cuţitului în loc public.

A fost identificat G.V.C., de 23 de ani, care oferea spre vânzare telefoane mobile şi aparatură electronică pentru care nu deţinea documente de provenienţa. Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor  art.1.al.1.lit.e.din Legea nr.12/1990 iar bunurile, în valoare de 2.100 lei au fost confiscate.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, poliţiştii l-au identificat pe H.T.I., de 28 de ani, din comuna Lunca Mureşului, deţinător legal de armă neletală, care a vândut o armă neletală, calibrul 4,5 unui tânăr de 24 de ani, din Lunca Mureşului, neautorizat să deţină astfel de armă, care la rândul său a vândut-o unei alte persoane.

Faţă de H.T.I. a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 141 din Legea nr.295/2004 iar faţă de K.R.S., vor fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi efectuarea oricăror alte operaţiuni cu arme şi muniţii, fără drept.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax