Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Razii pe străzile județului Alba: Amenzi de peste 68.000 de lei aplicate de polițiști, la sfârşitul săptămânii trecute

Publicat

Acţiunile cu efective mărite, în sistem integrat, organizate de poliţiştii din Alba, au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când peste 200 oameni ai legii au fost prezenți pe străzi pentru a preveni infracțiunile și accidentele rutiere. În doar două zile, au fost oprite pentru verificare 300 de autovehicule și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 68.120 de lei.

Poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, transporturi şi Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au acţionat, în weekend, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în județul Alba.

Poliţiştii au constituit 31 de filtre rutiere şi au verificat peste 300 de autovehicule.

Totodată, au constatat 23 infracţiuni, din care 16 în flagrant şi au depistat 18 persoane suspecte de comiterea de infracțiuni. În cele două zile, poliţiştii au verificat 134 de societăţi comerciale şi au aplicat un număr total de 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 68.120 lei, din care 39 la prevederile legale pe linie de ordine publică, 54 la Legea 12 din 1990 privind comerţul, 740 la regimul circulaţiei rutiere şi 34 la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 11.464 lei.

Sâmbătă, pe strada Brânduşei din municipiul Alba Iulia, a fost depistat C.I., de 52 de ani, din Alba Iulia, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La orele 23.40, a fost oprit pentru control, C.D.M., de 28 de ani, din Blaj care conducea un autoturism pe strada Republicii din Blaj. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, poliţiştii l-au testat cu apartul alcooltest care a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru tânărul a fost condus la Spitalul municipal Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 4.17, poliţiştii din Ocna Mureş l-au depistat, pe raza localităţii Războieni, pe P.A. de 18 ani, care conducea un autoturism, fiind în vădită stare de ebrietate. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul respirat, fiind condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, la ora 17.40, poliţiştii Secției 5 Poliţie Rurală Blaj au oprit pentru control, pe strada Bucerzii din Crăciunelul de Jos, un autoturism condus de O. V., din Blaj. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la Spitalul municipal Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În toate situaţiile expuse mai sus, faţă de conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, poliţiştii au întocmit dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică, peste limita legală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax