Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RCA pentru căruţe. ASF: Este, cel mai probabil, o eroare. Se va discuta la finalizarea normelor de aplicare a OUG 54

Publicat

caruta În contextul includerii căruţelor la categoria vehiculelor pentru care este prevăzută obligația poliței RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susține că este vorba, cel mai probabil, de o eroare materială. 

“Normele RCA, care urmează a fi adoptate în scurt timp, în urma finalizării procesului de consultare publică, vor lămuri toate aspectele legate de implementarea OUG 54/2016.

În privința informației conform căreia trebuie încheiate contracte RCA și pentru vehicule cu tracțiune animală (ex. căruțe), cel mai probabil vorbim despre o eroare materială, care urmează a fi discutată în contextul finalizării normelor de aplicare a ordonanței de urgență”, transmite ASF.

Citeşte şi TARIFELE maxime pentru poliţele RCA se aplică din 18 noiembrie până în luna mai 2017. Vezi lista completă

Potrivit profit.ro, la articolul 2 al OUG 54/2016, se definește vehiculul ca fiind “mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare”.

În România, proprietarii căruțelor sunt obligați să își înregistreze căruța la Primăria comunei de care aparțin și, mai mult, plătesc și o taxă anuală pentru aceasta. Așadar, potrivit definiției din OUG, căruțele sunt înregistrate, deci nu sunt excluse din categoria “vehiculelor”.

De asemenea, la articolul 4, OUG prevede că este obligatorie încheierea contractului RCA pentru “persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum și tramvaie au obligația să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă care urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule…”.

surse: asfromania.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax