Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reabilitarea blocurilor cu credite garantate de Guvern ar putea include și achiziția de ascensoare. Proiect la Senat

Publicat

lift 3 Cumpărarea și instalarea de ascensoare noi, la sfârșitul duratei de viață din documentația tehnică sau la expirarea duratei normale de funcționare a ascensoarelor în uz, ar putea fi declarate eligibile pentru finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală, potrivit unei propuneri legislative înregistrată la Senat.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite bancare cu garanție guvernamentală a fost înregistrat joi, 12 mai, la Senat.

Propunerea legislativă instituie o măsură de finanțare din fondurile aprobate anual cu această destinație în bugetele locale, pentru acoperirea contribuțiilor proprietarilor clădirilor de locuit din categoria persoanelor dezavantajate, în limita cotei-părți ce le revine din valoarea totală a cheltuielilor cu lucrările principale și accesorii, proporțional cu cota-parte indiviză deținută de fiecare proprietar din proprietatea comună.

De asemenea, măsura de protecție socială din propunerea legislativă va facilita achiziționarea și instalarea panourilor solare deoarece vor deveni accesibile asociaților de proprietari. Mai mult, în scopul menținerii în stare de siguranță a blocurilor de locuințe și protecției vieții locatarilor acestora, propunerea legislativă reglementează și reabilitarea instalațiilor comune din blocurile de locuințe.

Astfel, inițiativa prevede „achiziționarea și instalarea unor ascensoare noi la sfârșitul duratei de viață a ascensoarelor în utilizare, atunci când aceasta este stabilită prin documentația tehnică, respectiv la expirarea duratei normale de funcționare prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 2.139/ 2004, atunci când prin documentația tehnică nu este prevăzută durata de viață a ascensoarelor”.

Propunerea legislativă prevede totodată acoperirea contribuțiilor proprietarilor clădirilor de locuit din categoria persoanelor dezavantajate din fonduri aprobate anual cu această destinație în bugetele locale. Aceste fonduri vor acoperi orice tip de documentație, studii și lucrări pentru categoria de persoane respectivă, potrivit proiectului.

În cazul în care propunerea legislativă este adoptată de Parlament, prevederile acesteia ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax