Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reabilitarea Colegiului „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Primăria a lansat licitația pentru servicii de proiectare

HCC marea imbratisare centenar

Publicat

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia va fi reabilitat energetic cu bani din PNRR. Primăria a lansat recent o licitație pentru servicii de proiectare. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 27 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectare – faza DTAC, DTOE, PT+CS+DE, verificare tehnică de calitate, inclusiv servicii de asistență tehnică din partea proiectantului, pentru obiectivul „Renovarea energetică moderată a clădirilor publice – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.

Valoarea totală estimată a serviciilor este de 437.998,67 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, clădirea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia are un regim de înălțime P+2E, având în plan forma de „U”. Suprafața construită este de 2.186 mp, iar suprafața desfășurată este de 6.558 mp.

Lucrările la clădirea existentă au început în anul 1923, iar finalizarea construcției s-a realizat abia în 1940. Astfel, începând cu anul școlar 1940/1941, la 7 noiembrie debutează cursurile în actuala clădire. De atunci în clădire se desfășoară activități de învățământ, cu excepția unei perioade în care a fost transformat în spital militar sovietic.

Din anul școlar 1977/1978 titulatura școlii se schimbă, devenind Liceul de matematică – fizică „Horea, Cloșca și Crișan”, iar la data de 28 februarie 1999 liceului i s-a atribuit denumirea de Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. După anul 1970 s-a construit sala de sport alipită de clădirea colegiului, la fațada vestică a acestuia. Accesul în sala de sport se face atât din clădirea existentă, la nivelul parterului, cât și din exterior, direct din curte.

Lucrările principale propuse a se executa în cadrul proiectului de reabilitare sunt:

  • reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii
  • reabilitarea termică a sistemului de încălzire
  • pentru sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie
  • echiparea clădirii cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată
  • reparații/înlocuiri la elementele de construcții unde sunt necesare

Necesitatea investiției se fundamentează pe următoarele considerente:

  • îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior
  • reducerea consumului de gaze naturale utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
  • reducerea cheltuielilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă
  • reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă
  • soluții moderne și materiale de calitate pentru rezolvarea degradărilor nestructurale

Clădirea va fi dotată cu un sistem de pompe de căldură, un sistem de panouri fotovoltaice și trei stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții: Renovarea Energetică Moderată a Clădirilor Publice – Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Municipiul Alba Iulia au fost aprobate prin HCL nr. 118/2023.  În vederea realizării lucrărilor, este necesară elaborarea documentației tehnice (faza: D.T.A.C., D.T.O.E., P.T., D.E., C.S.), verificată și avizată de expert, inclusiv servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și elaborare Certificat de performanță energetică la finalul execuției lucrărilor.

Durata totală a contractului este de 65 zile, iar asistența tehnică din partea proiectantului pe toată durata de execuție a lucrărilor, până la recepția la terminarea lucrărilor (estimat 12 luni).

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate