Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reabilitarea parcului din Aiud, o investiţie de peste un milion de lei. Pistă de skateboarding pentru tineri

Publicat

Consilierii locali din Aiud votează, în şedinţa de săptămâna viitoare, aprobarea actualizării Studiului de Fezabilitate – Reabilitare Parc Municipal, în valoare totală de 1.022.570 lei. În proiectul de reabilitare a parcului se propune amenajarea unei piste de skateboarding pe o suprafaţă de 375 mp.

Printre obiectivele de importanţă majoră pentru municipiul Aiud se numără şi obiectivul de investiţie „Reabilitare Parc Municipal Aiud”. Pentru realizarea acestuia se impune abordarea unei soluţii de păstrare şi viabilizare a spaţiilor verzi existente, a plantaţiilor de talie mare, care sunt principalul factor responsabil de calitatea aerului din localitate. Conceptul amenajării acestui parc constă în deschiderea spaţiului verde către vizitator, pentru a crea senzaţia unui spaţiu mai mare, mai luminos şi mai primitor, se arată în raportul de specialitate.

Documentaţia tehnică iniţială, faza Studiu de Fezabilitate, a fost aprobată împreună cu indicatorii tehnico – economici, prin HCL 88/29.04.2009. Având în vedere faptul că în acest an se doreşte demararea lucrărilor de execuţie, se impune actualizarea documentaţiei, faza Studiu de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici, aferenţi acesteia.

Pe lângă actualizarea indicatorilor, se vor face unele modificări şi completări soluţiei tehnice prezentate în documentaţia iniţială.

Astfel, la solicitarea unui grup de tineri din municipiul Aiud pasionaţi de sport, în partea de nord a parcului se propune amenajarea unei piste de skateboarding, care va fi dotată cu patru echipamente individuale, specifice practicării acestui sport (quarter – pipe, bank şi două funbox-uri), nivelul de dificultate al echipamentelor fiind intermediar, între începător şi mediu. Suprafaţa acesteia va fi de 375 mp şi va beneficia de o pardoseală realizată din beton asfaltic.

De asemenea, se va propune în plus faţă de planul iniţial, amenajarea şi modernizarea drumului de acces ce coboară din parc şi asigură legătura cu strada Transilvaniei (DN1).

Valoarea totală a investiţiei, (inclusiv TVA) va fi de 1.022.570 lei, din care C+M 965.110 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adriana

    duminică, 24.02.2013 at 18:14

    Alte prioritati mai importante nu erau de facut?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax