Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reabilitarea unui drum care va scurta distanța mașinilor de gunoi către Centrul de la Galda de Jos. O nouă licitație, în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba a lansat o nouă licitație pentru repararea unui sector de drum care leagă centrul localității Galda de Jos de drumul de acces spre Centrul de management al deșeurilor. Porțiunea în lungime de circa 670 de metri va scurta distanța de transport cu aproximativ 10 km pentru autovehiculele care colectează deşeurile din comunele Ighiu, Cricău şi din Munţii Apuseni. 

Consiliul Județean Alba a lansat în 22 decembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare inclusiv asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare şi consolidare drum Galda de Jos (intersecţie cu DJ 107H-drum acces la Centru de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos)”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 807.633,01 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată în data de 11 mai 2021, procedura fiind anulată după ce au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.

În anul 2017, Consiliul Județean Alba, în calitate de beneficiar, a finalizat lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Alba, cu localizare în localitatea Galda de Jos. Ulterior efectuării recepției la terminarea lucrărilor, Consiliul Județean Alba a identificat un sector de drum existent, cu o lungime de 672 metri, care pornește din centrul localității Galda de Jos (din intersecția cu DJ 107H, km 2+400) și asigură legătura cu drumul de acces spre centrul de management al deșeurilor – sector coborâre.

Acest tronson scurtează distanța de transport cu aproximativ 10 km pentru autovehiculele care colectează deșeurile aferente comunelor Ighiu, Cricău și din Munții Apuseni și le transportă la centrul de management integrat al deșeurilor. Mare parte a suprafeței drumului este degradată, ceea ce îngreunează în mod deosebit circulația autovehiculelor, motiv pentru care se propune reabilitarea și consolidarea acestuia.

Drumul proiectat va avea o parte carosabilă de 4 metri și acostamente cu lățime variabilă 2 x 0,0 – 0,5 metri.

Structura rutieră pe porțiunea de drum propusă spre reabilitare, inclusiv racordurile cu drumurile laterale, va fi formată din 4 cm strat de uzură BA16, 7 cm strat de legătură BAD22.4, 20 cm strat superior de fundație din piatră spartă, 25 cm strat inferior de fundație din balast și 10 cm strat de formă din balast.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax