Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REACȚIA directoarei de la Grădinița 12 la nemulțumirile părinților care sunt obligați să plătească bani în fiecare lună pentru programul Step by step

Publicat

După ce un părinte al unui copil înscris la grădinița nr. 12 din Alba Iulia și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că, în fiecare lună, trebuie să plătească 100 lei pentru ca micuțul să ia parte la cursurile speciale desfășurate în cadrul programului Step By Step, cu toate că grădinița este de stat, directoarea Veronica Suciu a ținut să explice câteva detalii.

Ea a trimis un text pe adresa redacției, în care a precizat că programul Step by Step, prin metodologia elaborată de Ministerul Educației prevede încadrarea unui ajutor de educatoare la fiecare grupă, remunerat din surse extrabugetare. Pentru a asigura cadrul legal al desfășurării acestui program, a fost înființată Asociația „Veronica”, prin care se încasează în fiecare lună câte 100 lei pentru fiecare copil.

Citiți și:

Și la grădinițele de stat se cer bani în plus: Părinţi nemulţumiţi că trebuie să plătească sume lunare pentru programe educaţionale speciale

 

Vă prezentăm textul integral transmis de directoarea Veronica Suciu:

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Alba Iulia, funcţionează în alternativa educaţională Step by Step, în conformitate cu “Metodologia privind organizarea şi funcţionarea alternativei educaţionale Step by Step în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial” elaborată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (Direcţia Generală a învăţământului preuniversitar) şi Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională. Această metodologie prevede:

Art. I(1) „Infiinţarea grupelor sau grădiniţelor cu programul alternativ Step by Step se face de către Inspectoratele Şcolare în temeiul Legii 84/1995, la propunerea unităţilor de învăţământ, pe baza Convenţiei de parteneriat educaţional încheiată între Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională.”

Art. IV (1) In învăţământul preşcolar alternativ Step by Step, la fiecare grupă de grădiniţă cu program prelungit se încadrează câte două educatoare (una pentru activităţile de dimineaţă şi una pentru cele de după amiază). Se recomandă încadrarea unui ajutor de educatoare la fiecare grupă, indiferent de program (prelungit sau normal), remunerat din surse extrabugetare.

Spre deosebire de învăţământul primar, unde metodologia prevede ca învăţătorul de sprijin să fie angajat de stat (cf. art. IV (2) – Secţiunea B – Invăţământul primar cu program alternativ Step by Step- „Incadrarea claselor cu învăţământ alternativ Step By Step se face cu doi învăţători la fiecare clasă conform OM 3618/27.04.1998”.), în învăţământul preşcolar plata ajutorului de educatoare trebuie făcută din surse extrabugetare.

Pentru a asigura cadrul juridic legal, în anul 2005 s-a înfiinţat Asociaţia Veronica, „Scopul asociaţiei – nefiind lucrativ, patrimonial – este de a sprijini implementarea în grădiniţă a programului alternativ de educaţie şi instruire Step by Step”. Asociaţia este înfiinţată şi funcţionează ca personalitate juridică, în condiţiile Ordonanţei nr. 26 din 30 ianuarie 2000 şi a primit avizul de înfiinţare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării în data de 31.03.2004. Obiectul de activitate şi obiectivele asociaţiei menţionează principiile de bază ale alternativei Step by Step şi modalitatea de punere în practică a acesteia la nivelul unităţii noastre. Menţionăm câteva dintre aceste obiective extrase din Statutul asociaţiei: „accentuarea individualizării experienţei preşcolare şi şcolare pentru fiecare copil şi stimularea dezvoltării acestora în ritm propriu”; „ facilitarea accesului copiilor capabili de performanţe deosebite, la informaţie şi educaţie şi sprijinirea acestora prin programe de dezvoltare individuală”, „crearea unor surse de finanţare pentru a asigura condiţiile pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor”; „obţinerea de donaţii, aprovizionări, subvenţii şi orice fel de ajutoare financiare pentru sprijinirea programului Step by Step”; „ crearea unor modalităţi de angajare şi plată a personalului suplimentar, pentru organizarea activităţilor cu copiii şi supravegherea lor”, etc.

Conform Art. V (1) din metodologie „Inscrierea copiilor în grupele de învăţământ preşcolar alternativ Step by Step se face în limita planului de şcolarizare aprobat, prin cerere scrisă de către părinţi sau susţinători legali, prin care aceştia îşi asumă responsabilitatea faţă de alternativa educaţională solicitată pentru copii, cât şi faţă de îndeplinirea obligaţiilor financiare conexe.” La înscrierea copiilor în grădiniţă, părinţii acestora sunt informaţi de responsabilităţile care le revin prin solicitarea de a fi cuprinşi într-o grădiniţă care funcţionează în alternativa Step by Step. Pe cererea de înscriere este specificat că îşi asumă această responsabilitate financiară şi îşi dau acordul prin semnătură. La începerea fiecărui an şcolar le sunt prezentate pe larg informaţii despre alternativa Step by Step, despre programele educaţionale desfăşurate la fiecare grupă, despre cheltuielile care se fac din această taxă. Asociaţia având personalitate juridică are cod fiscal, cont bancar, ştampilă şi are organizat exerciţiu financiar propriu. Pentru banii încasaţi se eliberează chitanţă şi sunt ţinute gestiuni separate pentru fiecare grupă. Conform Regulamentului de Ordine Interioară, părinţii, care sunt membri ai asociaţiei pe perioada cât au copiii înscrişi în grădiniţă, plătesc o cotizaţie lunară din care sunt asigurate cheltuieli de personal specifice (ajutor de educatoare pentru fiecare grupă, îngrijitoare pentru suplimentarea posturilor vacante, serviciul contabil, personal care să asigure realizarea activităţilor opţionale) şi cheltuieli materiale necesare desfăşurări activităţii în alternativa Step by Step: rechizite, material didactic, cărţi şi jocuri pentru dotarea centrelor de interes, obiecte de igienă personală, consumabile la grupă, etc.

Personalul suplimentar necesar pentru susţinerea activităţii educative în sistem Step by Step şi pentru asigurarea supravegherii copiilor în condiţii optime, este angajat pe asociaţie cu carte de muncă, pe perioadă nedeterminată, de aici decurgând toate drepturile pe care le are un salariat prin Codul Muncii: concediu de odihnă plătit, concediu medical sau de maternitate plătit, zile libere, etc. De asemenea asociaţia în calitate de angajator, trebuie să plătească taxele aferente pe salarii către şomaj, sănătate, pensii. Plata salariilor nu poate varia în funcţie de frecvenţa copiilor, cheltuielile salariale se întind şi pe perioada de vară când nu se încasează venituri şi taxa fixă asigură bugetul pentru derularea normală a exerciţiului financiar pe parcursul întregului an.

Toate aceste detalii tehnice şi multe altele care sunt prevăzute în regulamentele de ordine internă al grădiniţei şi al asociaţiei, sunt cunoscute de toţi părinţii copiilor înscrişi în unitatea noastră şi au fost discutate cu ocazia şedinţelor cu părinţii.

Menţionăm că in zona grădiniţei noastre, la distanţă de 100-500 m sunt alte două unităţi preşcolare cu program prelungit care îşi desfăşoară activitatea în sistem tradiţional, astfel încât fiecare părinte poate opta pentru cea mai bună ofertă pentru copilul său.

Preocuparea noastră de a asigura condiţii cât mai bune pentru preşcolarii din unitatea noastră este permanentă. Personalul grădiniţei şi al asociaţiei este implicat în diverse programe şi proiecte educative, care aduc un plus de informaţie şi educaţie copiilor din unitate şi suplimentează dotarea materială. Asociaţia a depus cinci proiecte la diferite entităţi finanţatoare, două primind finanţare de la Asociaţia Fondurilor de Mediu şi Primăria Alba Iulia. Pentru fiecare proiect care a adus numeroase materiale didactice şi experienţe educative copiilor, s-a asigurat finanţarea de 2% din fondurile asociaţiei.

Menţionăm şi câteva proiecte în care am fost implicaţi ca grădiniţă: „ Dezvoltarea socio-emoţională a copiilor preşcolari”, „ Dezvoltarea resurselor umane în învăţământul preşcolar”, „Lecţii despre energie” în parteneriat cu E-on, care a construit şi donat un parc de joacă, etc.

Pentru cei care doresc să cunoască activitatea noastră reală, este suficient să dea o căutare simplă pe internet cu numele grădiniţei noastre. Numărul mare de copii înscrişi în unitatea noastră an de an poate fi cuantificat mai corect în aprecierea muncii realizată aici, decât în bani.

Ca director al acestei instituţii i-am dedicat ei şi copiilor de aici, timp, inimă şi pasiune Am crezut şi încă cred, în pofida a ceea ce ne înconjoară zilele acestea, că meseriile de dascăl şi de părinte sunt cele mai grele şi cer dăruire maximă, pentru că suntem modele pentru cei care vor fi viitorul nostru.

Suciu Veronica, director al Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 12, Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

22 Comentarii

22 Comentarii

  1. Laura

    marți, 21.01.2014 at 15:11

    Multumim pentru toata daruirea si dragostea cu care sunt inconjurati copii nostri in fiecare zi la Gradinita nr. 12. Sunt mamica a 2 copii, fetita cea mare a frecventat 2 ani Gradinita nr. 12, iar acum baietelul mai mic este si el la aceasta gradinita. Nu am decat cuvinte de multumire si recunostinta pentru tot personalul acestei institutii de invatamant si vorbesc in cunostiinta de cauza. Am spus mai inainte ca fetita mea a frecventat doar doi ani cursurile din aceasta gradinita si aceasta deoarece am experimentat, din pacate, in grupele mai mici, conditiile si tratamentul din alte doua gradinite (una particulara si una de stat). Platind bani mai multi decat la gradinita nr. 12, imi gaseam, dupa amiaza, copilul nemancat, obosit si … La gradinita de stat, existand fondul clasei, finantam orice material didactic necesar la orele ce se desfasurau in gradinita. Nu am calculat niciodata, dar cu siguranta, se ajungea la chiar mai mult de 100 lei lunar.
    In gradinita 12, copiii mei au primit cea mai atenta ingrijire, cea mai buna masa, cel mai inalt nivel de educare pentru varsta lor. Mai mult, pentru situatii speciale, copilul este tratat corespunzator pentru a depasi sau intelege acele situatii.
    Nu inteleg de unde pornirea aceasta de a denigra si manzi tot ce mai e bun in viata noastra. Parinti care pretindeti ca doriti tot ce e mai bun pentru copilul vostru cum puteti arunca cu noroi in locul in care este cel mai bine pentru el. E inexplicabil si incalificabil un astfel de gest.

  2. Cristian

    marți, 21.01.2014 at 18:10

    Va multumim din inima pentru tot ceea ce faceti in fiecare zi pentru educatia copiilor nostri.

  3. MISIONARUL

    marți, 21.01.2014 at 18:14

    RUSINE SA VA FIE CELOR CARE NU STITI DECAT SA ARUNCATI CU PIETRE SI NOROI IN DASCALI! PROBABIL NU STITI CE-I ACEEA JERTFA, PASIUNE, DARUIRE SI MUNCA DE MISIONAR…ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU, IAR COPIII VOSTRI SA VA RASPLATEASCA DUPA CUM APRECIATI PE ALTII!

  4. T.M.

    marți, 21.01.2014 at 19:23

    Nimic nou sub soare! Daca functioneaza ceva foarte bine noi criticam, comentam, punem bete-n roate. Si baietelul meu frecventeaza Gradinita nr.12. Toate cuvintele de lauda pe care le-am auzit anterior la adresa acestei institutii s-au confirmat: daruirea si profesionalismul personalului, igiena, alimentatia copiilor, atentia acordata tuturor detaliilor, etc. In alta ordine de idei, nu cred ca cineva a fost obligat sa isi inscrie copilul aici, iar cine considera taxa de 100 ron/ luna prea mare este liber sa recurga la variante alternative – alte gradinite situate in imediata vecinatate. As dori sa multumesc tuturor doamnelor minunate care vegheaza din toate punctele de vedere asupra copilui meu.

  5. Anca

    marți, 21.01.2014 at 19:25

    Multumim intregului personal didactic si nedidactic de la gradinita nr.12 pentru daruirea si profesionalismul cu care ne educa si ne ingrijeste copii!

  6. un el

    marți, 21.01.2014 at 20:01

    Cine conduce aceasta Asociatie…??? !!!!Dragi parinti…insistati…nu va ofensati…ar fi posibil sa aveti mari ..mari surprize…SUNT BANII NOSTRI…….TRANSPARENTA…???!!!! CE ESTE ATAT DE GREU… SA SE FACA UN RAPORT DE ACTIVITATE SI PARINTIII SA FIE INFORMATI…???!!! Solicitati raportul de activitate. SUNTEM INDREPTATITI SA CUNOASTEM…SA NE IMPLICAM! UNITI PUTEM ERADICA ACESTE METEHNE! Felicitari Domnisoara! FELICITARI!

    • Alabala

      marți, 21.01.2014 at 23:14

      Ce vorbesti ma???? Tu ai habar cat stau femeile alea la servici si cata inima si efort depun? Sunteti niste ***** care nu faceti nimic toata ziua si comentati aiurea in tramvai…ce bani si transparenta ma? Ti s-a explicat la inceput? Daca esti incompetent si nu intelegi nu arunca cu noroi dupa,ca sa apari la TV ca esti indreptatit. Vrei sa te implici,implica-te si educati copilul singur ca va fi vai si amar!!!! Din pacate suntem un popor de gunoaie si imi pare rau ca niste oameni care chiar pun suflet in ce fac au parte de asemenea nedreptate!!! SA VA FIE RUSINE!!!!

  7. delia

    marți, 21.01.2014 at 20:50

    BINE-AR FI SA FIE CATE UN DIRECTOR CA CEL DE LA GRADINITA NR 12 IN FIECARE INSTITUTIE, NU NEAPARAT DE INVATAMANT. S-AR LUCRA LA STANDARDE RIDICATE SI NE-AM DEBARASA DE CLISEE SI COMUNISMUL SUMBRU CE SE REGASESTE MAI PESTE TOT.
    RUSINE CELOR CARE VORBESC IN NECUNOSTINTA DE CAUZA, RUSINE CELOR CARE DENIGREAZA, RUSINE CELOR CARE SE RIDICA CALCAND PE CADAVRE, CELOR CARE FAC RECLAMA PROASTA DOAR DIN DORINTA DE A DEVENI CUNOSCUTI…RUSINE, ADINA CURTA, CA NU TE INFORMEZI FOARTE BINE INAINTE SA PUBLICI CEVA. AI PUTEA LUA LECTII DE INALT PROFESIONALISM DE LA UN MANAGER CUM ESTE CEL AL GRADINITEI NR 12!
    NUMAI MULTUMIRI PENTRU TOT CE-NSEAMNA GRADINITA NR 12! MULT SUCCES IN PROIECTELE INITIATE SI MULTA PUTERE DE MUNCA . CAT DESPRE CEI CARE NU VA APRECIAZA, IGNORE TOTAL.. ASTA MERITA

  8. M.I.

    marți, 21.01.2014 at 21:12

    Cu siguranta este o inventie sau reactie a unei persoane frustrate. Cine va obliga sa aglomerati grupele de copii daca nu va doriti sau nu vreti aici. A, vreti ceva foarte bun si foarte ieftin, chiar gratis daca se poate? Asa ceva nu exista si nu va exista vreodata. Luati-va copilul si lasati-ne copilasii sa se bucure de o grupa aerisita nu aglomerata cu nemultumiti. Noi suntem extrem de multumiti de tot programul instructiv educativ ce se desfasoara aici. Fetita mea a inceput in alta gradinita si am cunostinte cu copii la alte gradinite. Nu exista termen de comparatie. Regret ca nu am venit de la bun inceput aici. M-am temut de zvonuri cum c-ar fi “gradinita de fite”. Aiurea. Nu exista asa ceva. Eu si multi parinti din grupa unde este fetita mea nu avem nicio legatura cu fitele. Suntem oameni cu venituri medii si suntem tratati cu foarte mult respect din partea angajatilor gradinitei..Multumiri educatoarelor si doamnei director. Doar cuvinte de lauda..

    • Luciana

      miercuri, 22.01.2014 at 16:47

      Foarte bine punctat. Chiar asa ce bine ar fi fie mai puțini copii întro grupă. Luati-i de aici chiar vă rugăm pe voi ce nemulțumiți să plecati.

  9. gabi

    marți, 21.01.2014 at 22:01

    rusine sa va fie ,nu mai stiti ce fundatii sa infiintati si cum sa va mai umpleti buzunarele de bani …..rusine sa va fie …**** ***** ce santeti

  10. Maria

    marți, 21.01.2014 at 22:37

    Gradinita Nr.12 este, dupa mine, gradinita cu cele mai mari realizari din judet. Aici, am fost la cursuri de perfectionare si am invatat foarte multe lucruri cu impact educativ, lucruri pe care nu le-am intalnit la nicio gradinita la care am fost, si am fost la foarte multe din judet si chiar din afara judetului. Este o gradinita model! Sunt sigura ca cei ce comenteaza impotriva a tot ce s-a realizat la aceasta gradinita, cu eforturi deosebite, ore multe de munca peste program, o fac din rautate sau invidie. Ei nu vor ajunge nicicand la asemenea rezultate! Sunt ,,mici”! De ce acei care fac reclamatii nu au curajul raspunderii, daca se cred corecti? Dupa cum vad, a inceput lupta impotriva cadrelor didactice. Unde-i respectul fata de cei care educa copiii si sunt modele pentru ei? Si nu oricum, ci cu munca asidua, cu renuntarea la multe din problemele personale. Cred ca acesti turnatori au ramas cu metehnele din perioada comunista, cand metoda anonimatului a distrus multe personalitati si romani adevarati.
    Felicitari, dra director, pentru extraordinarele realizari din gradinita, pentru aleasa educatie data multor generatii de prescolari! Sa nu uitati ca, Dumnezeu este deasupra tuturor si plateste fiecaruia dupa faptele sale!!!

  11. Mirela Nandrea

    miercuri, 22.01.2014 at 08:31

    Am incercat aseara sa plasez un comentariu, dar mi l-ati sters. Se pare ca a inceput sa va fie frica! Halal de voi ziaristi.
    Cand cineva are o opinie in favoarea parintelui care a semnalat cazul, gata, o stergeti! Nu vedeti ca este clar un caz care sfideaza orice lege. Este gradinita de stat si asociatia este a directoarei!
    Este clar ca majoritatea semnalelor pozitive de pe forum sunt scrise de educatoarele de acolo sau chiar de directoare!
    Pentru ca toate gradinitele de stat au aceeasi oferta si dotari foarte bune, poate stiti asta, fara sa stranga acele sume prin asociatii ale cadrelor didactice!
    Si spune cineva ca directoarea sta pana la 12 noaptea in gradinita si lucreaza. Ce gluma buna! Nici macar nu are grupa, ca este degrevata total de norma!
    Lucreaza pe bani buni pentru atatea amar de proiecte in care este implicata, nationale si internationale, cu aparatura gradinitei, pe curentul electric platit de la buget, utilitati, etc.
    Vai de voi, ziaristi de doi bani, care faceti pe voi la orice adiere de vant!

    • Alabala

      miercuri, 22.01.2014 at 11:06

      Mirela Nandrea esti o femeie inutila societatii…o carpa ca tine nu ar trebui sa iasa din casa si sa faca astfel de comentarii!!! Vai si amar de voi…gunoaie ce sunteti!!!!

    • Luciana

      miercuri, 22.01.2014 at 16:43

      Mirela, nu-i obligă nimeni să aducă aici copii. Este opțiunea fiecăruia. Cum poti să faci astfel de afirmații când noi primim chitanța pentru fiecare banut care îl lăsăm în această instituție.

    • Petru

      joi, 27.02.2014 at 23:14

      Stimata doamna/domnisoara Mirela,
      Inainte sa „vomitati” aceste aberatii, informati-va putin despre ceea ce inseamna alternativa „step-by-step”, ce presupune aceasta, si apoi sa veniti si sa improscati cu venin… dar probabil acesta este defectul nostru, al romanilor… pacat, caci asa nu ne vom ridica niciodata la standardele de viata ale popoarelor pe care le consideram civilizate… pacat ca exista oameni ca dumneavoastra… aici, pe plaiurile mioritice… cred ca locul dumneavoastra era undeva prin Africa, Asia… oricum, undeva in lumea „a treia”.

  12. Lucian B.

    miercuri, 22.01.2014 at 08:52

    daca spuneti ca sunteti transparenti de ce nu dati toate comentariile?se pare ca cenzura nu a disparut!

  13. Lucia

    miercuri, 22.01.2014 at 14:02

    Multumim colectivului gradinitei nr. 12 pentru tot ceea ce fac zi de zi cu atata caldura si profesionalism pentru educatia copiilor nostri!

  14. Luciana

    miercuri, 22.01.2014 at 16:39

    Rușine să vă fie vouă celor care nu aveți curaj să spuneți ce vă doare nominal nu anonim. Avem si noi o grădiniță adevărată cu personal minunat si vrem să o facem să nu mai meargă. Noi cei cu coloană vertebrală trebuie să luăm atitudine fată de ceilalți care nu au. Mulțumesc cadrelor didactice pentru implicarea totală de care dau dovadă si vă rog să nu-i bagati în seamă pe cei care nu au curaj să vă vorbeasca în fața.

  15. Maia

    sâmbătă, 01.02.2014 at 02:03

    E! E bine de tot! Abia astept ca si fiul meu sa creasca si sa se duca la o gradinita din asta particulara, unde sa stiu ca daca dau un ban se face treaba pentru fiul meu. De altfel si cu scolile eu cred ca este aceeasi problema. Cand se vor privatiza toate scolile de stat, va fi mai bine si se va face invatamant de calitate. DAr nu una doua, toate scolile de stat trebuie privatizate ca statul roman sa nu mai ceara bani de la noi, privatii pentru sustinerea invatamantului asa-zis gratuit. Asa, cu milogeala asta a profesorilor nu facem noi treaba. Lasa-i sa fie privatizati, sa lupte pentru elevi si sa asigure invatamant de calitate pentru toti copiii. PRIVATIZAREA INVATAMANTULUI DE STAT E SOLUTIA CEA MAI BUNA. Va creste calitatea actului educativ si va fi eliminata spaga. E important pentru copiii nostri sa fei evaluati la fel.

  16. Bianca

    marți, 25.02.2014 at 18:50

    Rusine acelui „parinte” las!!! Daca avea ceva de reprosat trebuia sa se adreseze direct domnisoarei, nu inteleg, avea optiunea de a parasi gradinita, de a cauta ceva mai bun. Acum suferim noi, ceilalti!!
    Eu mi-am dorit enorm ca fetita mea sa ajunga la aceasta gradinita si nu am gresit. Sunt foarte multumita!
    Va rugam domnule Inspector General veniti la gradi sa vedeti ce copii avem, cate au invatat sa faca, ce daruire au doamnele educatoare si ingrijitoare … ce va spun micutii despre familia de la gradi!!
    Multumesc colectivului GRADINITEI NR 12 ALBA IULIA!!!

  17. Laura

    marți, 25.02.2014 at 23:06

    Of doamne, cata rautate se poate aduna in lumea asta…..oameni buni, cei care au dus la acest scandal sunt acea patura a societatii de oameni frustrati, care se uita tot timpul in curtea celuilalt, care sunt tot timpul nemultumiti de ei insisi, care duc un trai probabil modest insa nu fac nimic sa evolueze, care decat sa se uite la efectele pe care aceasta gradinita le-a avut asupra propriului copil prefera sa arunce cu noroi pentru cativa lei dati poate in plus, dar care aduc atata plus valoare fiecarei zile din viata copilului lor.
    Uita-te la alti oameni din jurul tau, omule frustrat ce esti, uita-te la alti oameni optimisti, cu zambetul pe buze, gata sa evolueze si iesi din lumea ta confuza, lumea unui om nesuferit, fara prieteni….singur. Cam asta este profilul tau……asta in cazul in care nu te-ai evaluat pana acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax