Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Reacția ministrului Ligia Deca la greva generală anunțată în învățământ. Ce spune despre salariile profesorilor

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit marți seară despre greva generală anunțată de sindicatele din învățământ, din data de 22 mai (luni). 

Aceasta a fost invitată la o emisiune a postului DIGI24, unde a spus că speră că greva nu va avea loc și că până luni, guvernul va face o ”recomandare responsabilă” sindicatelor și a făcut apel la ”interesul elevilor”.

”Vom găsi soluții. Astăzi este marți. Până luni, sunt convinsă că vor mai fi discuții și vom putea face o recomandare responsabilă, vineri, pentru a ști ce se întâmplă pentru ziua de luni.

Îmi doresc ca luni, copii să poată merge la școală normal. (…) Sunt un mare susținător al grilei salariale pentru ca debutantul în învățămând să fie motivat.

Salariul debutantului este nemotivant. Este undeva la 2.800 de lei net” a spus Ligia Deca.

Este prima grevă din educație din ultimii 18 ani.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, vor declanșa greva generală pe termen nelimitat începând cu data de 22 mai a.c.

În urma referendumului organizat de cele două federații din învățământul preuniversitar, peste 160.000 de membri de sindicat s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale.

Acțiunea va fi precedată de o grevă de avertisment de 2 ore pe 17 mai a.c., în intervalul orar 11:00 – 13:00”, este mesajul sindicatelor din învățământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 17.05.2023 at 12:45

    Deja umblă cu zăhărelul. Dacă și de această dată nu se rezolvă nimic ,înseamnă că românii își merită cu adevărat soarta. SLUGI LA BARONI !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax