Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția ministrului Sănătății în cazul femeii decedate la spitalul din Alba Iulia: justificări și atacuri

Publicat

s

După ce o femeie a decedat în Spitalul Județean din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a reacționat luni pe Facebook, atacându-l furibund pe predecesorul său care a făcut public cazul, Vlad Voiculescu, și dând asigurări că problema ar fi fost rezolvată peste noapte. Totodată, ministrul a anunțat că ”regretă” ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Județean din Alba Iulia, dar el a ”făcut tot ce se putea”.

Lipsa imunoglobulinei, fără de care viața pacienților cu afecțiuni autoimune este pusă în pericol, a fost semnalată de mai multe săptămâni, inclusiv prin pichetarea Ministerului Sănătății condus de Florian Bodog. Ministrul a dat asigurări atunci că totul e sub control, dar sâmbătă a fost înregistrată prima victimă. O femeie de 69 de ani a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină în spital, în condițiile în care reprezentanții spitalului susțin că au trimis comanda încă din 20 octombrie, dar nu au primit substanța respectivă.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, care l-a acuzat pe actualul ministru de incompetență. Actualul ministru îl consideră însă pe acesta vinovat pentru că a anunțat public cazul. Totodată, acesta a alternat, într-o declarație postată pe contul său de facebook, justificările, cu atacurile.

„Garantez și stau la dispoziția oricui cu dovezile aferente că am făcut tot ce un ministru poate face astăzi, pentru a rezolva inclusiv problema gravă a imunoglobulinei. Faptul ca n-a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia este unul dureros. Regret profund ce s-a întamplat, dar acuzația că aș lăsa viețile pacienților în voia sorții o resping cu toata tăria! O astfel de acuză denotă crasa lipsă de caracter și de discernământ” a spus ministrul Florian Bodog.
Ministrul sustine ca s-a implicat „concret pentru a aduce imunoglobulina pacienților care au nevoie”. Atât de concret, încât substanța n-a ajuns acolo unde trebuia.

Reamintim că o femeie în vârstă de 69 de ani a decedat la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de medicamente. Aceasta suferea de imunodeficiență primară și nu a mai primit imunoglobuline din luna iulie. Cazul a fost făcut public de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vezi și:

O femeie a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Reacția unui fost ministru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax