Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reacția PSD Alba la proteste și demisia lui Ponta: Dîrzu și Potor nu-și depun mandatele de parlamentari

Publicat

psd, calin potor si ioan dirzu Deputații PSD Alba, Ioan Dîrzu și Călin Potor reacționează la protestele din Alba Iulia şi din ţară și la demisia premierului Victor Ponta. Aceștia spun că sunt în asentimentul străzii și că demisia prim-ministrului a fost una de onoare. În ceea ce privește exemplul pe care trebuie să îl dea prin demisiile lor, spun că nu li se pare un lucru normal și că în acest moment trebuie să se concentreze pe cel care va conduce Guvernul.

Prezenți în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba, vineri, deputații Călin Potor și Ioan Dîrzu au vorbit despre subiectul care frământă România în ultima săptămână. Ei consideră că ieșirea tinerilor în stradă este una firească și că trebuie făcută o reformă la nivelul tuturor instituțiilor.

„Rostul nostru, al deputaților, este acela de a asculta ce vorbește strada, de a vedea care sunt dorințele ei și de a încerca să punem în practică aceste dorințe în Parlamentul României” a spus Călin Potor.

A precizat că va încerca să vorbească cu cei care fac parte din comisiile care se ocupă de alegeri și să se încerce modificarea legii. Astfel, să dea acces mai rapid tinerei generații, prin scăderea pragului, pentru ca în Parlament să poată intra și partide nou-înființate.

Pe acest subiect, Ioan Dîrzu a spus că PSD a înțeles mesajul străzii și ceea ce trebuie schimbat în România.

„Cred că am înțeles ceea ce ar trebui să facem în primul rând ca și cetățeni și în al doilea când ca și clasă politică. La Comitetul Executiv s-a pregătit un cod de conduită internă prin care vrem ca viitorii candidați la locale și parlamentare să fie oameni așa cum și doresc oamenii din piață, să fie oameni care le reprezintă interesele, aplecați spre viitoarea loc funcție” a spus deputatul.

El a adăugat că PSD Alba va fi foarte atent în alegerea candidaților pentru alegerile de anul viitor.

Dîrzu a adus în discuție și demisia premierului Victor Ponta, despre care spune că o consideră pripită, dar dacă nu făcea acest lucru oamenii ar fi înțeles că vrea cu orice preț să se țină de funcție. Spune că nu îl consideră vinovat pe Ponta pentru tragedia de la Club Colectiv.

În ceea ce privește demisiile lor din funcțiile de la Parlament, deputatul Călin Potor spune că nu este cazul.

„Treaba de a-mi da demisia acum sau de a ne da demisiile nu mi se pare o chestiune corectă. Ideea e să vedem pe cine punem în loc și cât de repede punem în loc”, a spus Călin Potor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax