Connect with us
Publicitate

CUGIR

Reacția Spitalului din Cugir în cazul tinerei care a intrat în comă după o anestezie. Ce proceduri ar fi urmat medicii

Publicat

”Este un eveniment regretabil” a precizat managerul Spitalului Orășenesc Cugir, legat de cazul tinerei de 25 de ani din Alba, care se află în stare gravă, pe secția ATI din Alba Iulia, după o anestezie realizată în unitatea medicală din Cugir. 

După începerea procedurii de anestezie, starea tinerei s-a înrăutățit, nu a răspuns procedurilor și a intrat într-un stop respirator, a precizat managerul spitalului, Arion Florin, pentru Alba24.ro. 

Apoi, doi medici au început să îi facă manevre de resuscitare, dar nu au reușit, fiind chemați după o oră de la începerea procedurilor medicii de pe terapie intensivă mobilă, care au transferat-o de urgență la ATI Alba Iulia.

Conducerea spitalului spune că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi „o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

Arion Florin, managerul Spitalului din Cugir, a declarat pentru Alba24.ro cum s-au petrecut evenimentele din ziua în care tânăra a fost anesteziată pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale pe secția de Ginecologie.

CITEȘTE ȘI: O tânără din Alba a ajuns în stare gravă la ATI după o anestezie făcută la Spitalul Cugir. Scrisoarea emoționantă a soțului

De asemenea, la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili dacă există o culpă a medicilor care au participat la procedură.

Șeful Colegiului Medicilor din Alba, doctorul Ionuț Susan a precizat pentru Alba24.ro că instituția nu se poate autosesiza și că o anchetă poate fi începută doar în urma unei sesizări venite din partea aparținătorilor.

Potrivit reprezentaților spitalului, tânăra s-a internat în data de 11 decembrie 2022, în spitalul Orășenesc Cugir pe secția de Ginecologie, pentru un consult, preanestezic, în vederea efectuării unei investigații diagnostice laparoscopice.

În data de 13 decembrie 2022, tânăra a fost consultată de doctor Nicolau Giuliana Elena, medic specialist ATI.

Potrivit conducerii spitalului, tânăra a răspuns la toate întrebările, dar că ”părea ușor anxioasă cu privire la procedură”. Tânăra ar mai fi avut două încercări de procedură, într-o clinică privată.

Ziua operației

Procedura medicală în urma căreia tânăra a ajuns în stare gravă la ATI Alba Iulia a avut loc în data de 14 decembrie 2022.

Reprezentații spitalului au comunicat pentru alba24.ro, cum a avut loc procedura. Redăm mai jos poziția acestora:

„În data de 14 la ora 13:00, pacienta a fost adusă în sala de operație în vederea intervenției laparoscopice, fiind monitorizată în permanență și a avut încontinuu o sursă de oxigen și aport venos.

S-a procedat conform ghidurilor de specialitate ATI cu anestezie generală pentru intubație orotraheală (doctor Nicolau Giuliana Elena a intubat pacienta).

În urma anesteziei pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, apoi s-a administrat medicația necesară, cu scopul de a o readuce la starea de conștiență.

Nici de acesată dată pacienta nu a reacționat conform așteptărilor după care i s-au administrat doze de medicamente conform literaturii de specialitate.

În timp ce se administau aceste medicamente, doctor Mostafa Ismail a inițiat masaj cardiac extern fără nici o modificare a stării pacientei. Între timp echipei medicale i s-au alăturat încă doi medici: doctor Patachi Roxana medic primar medicină internă și doctor Julean Radu, medic specialist pneumolog, pentru a ajuta la reabilitarea pacientei.

S-au încercat toate manevrele cunoscute de către echipa de medici fără însă a se îmbunătăți starea pacientei (doctor Mustafa Ismail a început o traheostomie care nu a finalizat-o doctor Nicolau Giuliana Elena i-a administat un șoc electric).

La ora 14.20 a sosit un echipaj de terapie intensivă mobilă, care a transferat pacienta la Spitalul Județean Alba.

Cu privire la pacienta K.I. și la situația ei, reacția pacientei la anestezie poate fi explicată ca fiind o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

Soțul tinerei vrea răspunsuri la o serie de întrebări

Într-o postare pe Facebook soțul femeii a prezentat situația și caută răspunsuri la întrebări legate de modul în care s-a realizat procedura medicală, dar și manevrele de resuscitare.

Mai mult de atât, nu înțelege de ce a fost anunțat târziu că soția sa a fost transferată e ATI și că este în strare gravă, după o procedură chirurgicală care părea a fi una simplă și de scurtă durată.

”În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire.

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a sotiei mele a început după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă.

Până în momentul de față nici unul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevarat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: „poate fii o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă”.

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheostomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog M. I. S., DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E) a fost afectată atât de grav neurologic?

Întrebările „DE CE?” sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate…”, este o parte a postării acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emanuel

    sâmbătă, 18.02.2023 at 18:09

    acest mustafa era sa o omoare și pe maica-mea! ia spus ca trebuie o plasa la burta care costa 15000 RON. dar după controlul la dr. bonte Timișoara nici decum nu am fost nevoie nici măcar de operație mai ales plasa un nesimțit doctorul asta mustafa ce sa zic plasa trebuia plătită la cabinetul particular și operația se făcea la spitalul Cugir am dovezi cu mesaje whatsapp și lista cu preturi la plase făcută de doctorul asta infect ! am sai fac plângere penala oricum .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax