Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția unei asistente de la spitalul din Blaj, dupa ce unitatea a fost propusă ca spital suport pentru tratarea coronavirusului

Publicat

Înainte cu câteva ore ca în spațiul public să apară informația că Spitalul din Blaj ar putea deveni ”spital suport” pentru tratarea cazurilor de coronavirus din Alba, o asistentă din cadrul instituției a avut o reacție pe Facebook, care a strâns într-un timp foarte scurt sute de comentarii și distribuiri. 

Dana Nemeș a vorbit despre echipamentul cu care spitalul din Blaj este dotat momentan și a mai întrebat pe ce criterii a fost selectat acesta să devină un spital suport.

Primul mesaj al asistentei

”De aproximativ 3 saptamani Spitalul Județean Alba s-a pregătit pt preluarea cazurilor COVID!
Peste noapte s-a schimbat hotărârea: Spital Blaj asigură cazurile Covid !
Noi NU SUNTEM PREGATITI CU NIMIC :
– ECHIPAPENT DE PROTECTIE, NICI macar măști chirurgicale !
Suntem dotați cu 2 ventilatoare, stația noastra de Oxigen nu poate duce mai multe ventilatoare! Gardă ATI nu poate fi asigurată începînd cu 1 aprilie( au rămas 3 medici Anestezisti)!
NU ÎNTELEG PE CE CRITERII AM FOST DESEMNAȚI , PROBABIL NU SE CUNOASTE SITUAȚIA REALĂ!
În situația actuală nu putem asigura tratamentul cazurilor de covid; de asemenea riscul contaminării personalului medical este 100%!!! Oare nu se dorește tratarea acestor bolnavi ???
DACA NU PRIMIM ECHIPAMENT DE PROTECȚIE CORESPUNZATOR + APARATURĂ + PERSONAL MEDICAL SUNTEM NEVOIȚI SĂ REFUZĂM CAZURILE COVID !„ a scris asistenta de la Spitalul din Blaj pe Facebook.

colectiv ATI BLAJ !

După câteva ore, asistenta a revenit cu încă un mesaj pe Facebook, în care a adus unele clarificări asupra primei postări. 

”ROG SA NU SE ÎNTELEAGĂ GREȘIT ‼‼‼‼‼‼‼‼
Nici o secundă nu ne-am gândit ca nu tratăm bolnavii cu Covid!!!!
Noi am rămas șocați cand am fost desemnați pt îngrijirea lor, deoarece știam ca Spitalul Județean Alba s-a pregătit pt asta cu 3 saptamani în urma !( echipamente, măști, asistenți, doctori, aparatură și tot ce este nevoie).
UN SPITAL MUNICIPAL NU ESTE EGAL CU UN SPITAL JUDETEAN ‼
NOI suntem pregătiți pt populația arondata Spitalului Blaj( UN rol important avandu-l domnul primar si managerul spitalului) , nu pt toata populatia județului Alba!
PENTRU NOI, TOȚI BOLNAVII SUNT EGALI! TRATĂM CU DRAG DOAR SĂ AVEM TOATE ARMELE NECESARE ! Vrem să luptăm, dar cu mijloace adecvate !
STAȚI ÎN CASĂ ‼‼‼‼” a scris Dana Nemeș pe Facebook.

Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a participat, marți, la Prefectura Alba, împreună cu Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cu șeful Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, la o întâlnire în care s-a discutat despre situația generată de pandemia de COVID-19 și despre scenariul în care, alături de Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Municipal Blaj va fi desemnat spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba.

CITEȘTE ȘI: Spitalul din Blaj ar putea deveni ”spital suport” pentru tratarea cazurilor de COVID 19, în județul Alba. Declarația primarului

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax