Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacția unei asistente de la spitalul din Blaj, dupa ce unitatea a fost propusă ca spital suport pentru tratarea coronavirusului


Publicat

Înainte cu câteva ore ca în spațiul public să apară informația că Spitalul din Blaj ar putea deveni ”spital suport” pentru tratarea cazurilor de coronavirus din Alba, o asistentă din cadrul instituției a avut o reacție pe Facebook, care a strâns într-un timp foarte scurt sute de comentarii și distribuiri. 

Dana Nemeș a vorbit despre echipamentul cu care spitalul din Blaj este dotat momentan și a mai întrebat pe ce criterii a fost selectat acesta să devină un spital suport.

Primul mesaj al asistentei

”De aproximativ 3 saptamani Spitalul Județean Alba s-a pregătit pt preluarea cazurilor COVID!
Peste noapte s-a schimbat hotărârea: Spital Blaj asigură cazurile Covid !
Noi NU SUNTEM PREGATITI CU NIMIC :
– ECHIPAPENT DE PROTECTIE, NICI macar măști chirurgicale !
Suntem dotați cu 2 ventilatoare, stația noastra de Oxigen nu poate duce mai multe ventilatoare! Gardă ATI nu poate fi asigurată începînd cu 1 aprilie( au rămas 3 medici Anestezisti)!
NU ÎNTELEG PE CE CRITERII AM FOST DESEMNAȚI , PROBABIL NU SE CUNOASTE SITUAȚIA REALĂ!
În situația actuală nu putem asigura tratamentul cazurilor de covid; de asemenea riscul contaminării personalului medical este 100%!!! Oare nu se dorește tratarea acestor bolnavi ???
DACA NU PRIMIM ECHIPAMENT DE PROTECȚIE CORESPUNZATOR + APARATURĂ + PERSONAL MEDICAL SUNTEM NEVOIȚI SĂ REFUZĂM CAZURILE COVID !„ a scris asistenta de la Spitalul din Blaj pe Facebook.

colectiv ATI BLAJ !

După câteva ore, asistenta a revenit cu încă un mesaj pe Facebook, în care a adus unele clarificări asupra primei postări. 

”ROG SA NU SE ÎNTELEAGĂ GREȘIT ‼‼‼‼‼‼‼‼
Nici o secundă nu ne-am gândit ca nu tratăm bolnavii cu Covid!!!!
Noi am rămas șocați cand am fost desemnați pt îngrijirea lor, deoarece știam ca Spitalul Județean Alba s-a pregătit pt asta cu 3 saptamani în urma !( echipamente, măști, asistenți, doctori, aparatură și tot ce este nevoie).
UN SPITAL MUNICIPAL NU ESTE EGAL CU UN SPITAL JUDETEAN ‼
NOI suntem pregătiți pt populația arondata Spitalului Blaj( UN rol important avandu-l domnul primar si managerul spitalului) , nu pt toata populatia județului Alba!
PENTRU NOI, TOȚI BOLNAVII SUNT EGALI! TRATĂM CU DRAG DOAR SĂ AVEM TOATE ARMELE NECESARE ! Vrem să luptăm, dar cu mijloace adecvate !
STAȚI ÎN CASĂ ‼‼‼‼” a scris Dana Nemeș pe Facebook.

Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a participat, marți, la Prefectura Alba, împreună cu Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cu șeful Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, la o întâlnire în care s-a discutat despre situația generată de pandemia de COVID-19 și despre scenariul în care, alături de Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Municipal Blaj va fi desemnat spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba.

CITEȘTE ȘI: Spitalul din Blaj ar putea deveni ”spital suport” pentru tratarea cazurilor de COVID 19, în județul Alba. Declarația primarului

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Florin Cîțu: Veniturile românilor cresc cu adevărat. Reformă în toate cotloanele statului și investim. Suntem abia la început

Publicat

Câștigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a precizat, sâmbătă, premierul Florin Cîțu. Acesta a explicat modul în care a crescut puterea de cumpărare a românilor, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). 

Într-o postare pe pagina de Facebook, Cîțu precizat că potrivit datelor INS, veniturile românilor cresc „cu adevărat”, nu doar pe hârtie.

„Creşte puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor! INS a anunţat ieri: ‘Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020- Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.’

Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. Dar şi mai important INS a anunţă o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8.4%”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a făcut referire şi la câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum.

„‘Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent’. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie.

Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toţi românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede.

Reformă în toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, conchide Florin Cîţu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Furtuna a făcut ravagii la Tăuți, în comuna Meteș. Grindina a acoperit grădinile și curțile localnicilor

Publicat

O ploaie torențială cu grindină s-a abătut sâmbătă, în jurul orei 13:10, peste satul Tăuți din comuna Meteș. Un cetățean a surprins pe o filmare natura dezlănțuită. În doar câteva minute, gheața a acoperit curțile localnicilor.

Oamenii au privit neputincioși cum grădinile și culturile agricole sunt distruse de grindină. În unele locuri, stratul de gheață a ajuns la câțiva centimetri.

Reamintim faptul că mai multe localități din județul Alba s-au aflat sâmbătă, între orele 13:00 și 14:00, sub avertizare Cod Portocaliu de furtuni.

O altă avertizare Cod Galben este în vigoare sâmbătă în Alba, până la ora 21:00.

Citește și Atenționare COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe din țară. Instabilitate atmosferică accentuată și ploi, până marți

sursa video: Simona D. 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2021. Ministrul Educației: Doar două treimi din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examen

Publicat

elevi

Doar două treimi dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoția curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acest procentaj, mai mic decât în anii anteriori, este o consecință a discrepanțelor create de școala online din pandemie.

„Dificultățile au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, peste discrepanțele mult prea mari dintre urban și rural și au amplificat aceste diferențe”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

„Amplificarea acestor diferenţe a generat renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a adăugat el.

„Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a spus Cîmpeanu.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Exemplu de implicare și spirit civic, la Oarda de Sus. Oamenii au tuns iarba, au toaletat copacii și au strâns gunoaiele

Publicat

Mai mulți cetățeni din cartierul albaiulian Oarda de Sus au dat dovadă sâmbătă de implicare și spirit civic. Pentru a da o altă față locului în care trăiesc, aceștia s-au mobilizat în echipe, au tuns iarba de pe marginea drumului, au toaletat arborii și au strâns gunoaiele. 

„Nu este nevoie decât de puțin timp și multă bunăvoință, pentru ca locul în care trăim să capete o altă față.

Astăzi, comunitatea din Oarda de Sus, a dat dovadă de toate acestea și de la mic, la mare, a dat o altă față locului în care a ales să trăiască.

S-a pornit de la Pistol și s-a ajuns până la Cămin. S-a tuns iarba de pe marginea drumului, s-au toaletat arbuștii și s-au strâns gunoaiele. Nu s-a uitat nici de curtea școlii din Oarda de Sus și nici de curtea bisericii. Oamenii au fost vrednici!

Mulțumesc tuturor pentru implicare și sper ca acțiunea de astăzi să fie doar începutul unei cosmetizări a zonei!”, a scris asistenta Marcela Vîlcan, consilier local PNL, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Marcela Vîlcan

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate