Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reacție dură a USR după ce PNL a decis să facă guvern cu PSD: Trecem în opoziție. Se instalează la putere o coaliție a hoției

Publicat

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene”, a scris luni seara liderul USR  Dacian Cioloș pe Facebook.

Reacția liderului USR a venit imediat după ce PNL a anunțat că va negocia cu PSD formarea unui guvern.

Reprezentanţii USR afirmă că „se instalează la putere o coaliţie a hoţiei formată în jurul PNL şi PSD care va bloca orice reformă a statului” şi că „direcţia de modernizare începută de USR va fi stopată”. „PNL şi PSD au decis să-şi păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală”, susţin cei de la USR.

Dacian Cioloș: „Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR.

Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe.

Am văzut în ultimele luni că vechile partide s-au simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică. Am căutat să ne facem treaba cu cinste și corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii.

Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi.

Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc).

USR a intrat acum 11 luni la guvernare în coaliție cu PNL sperând că ceea ce liderii peneliști au spus oamenilor în ultimele campanii electorale sunt și lucrurile în care ei cred. Din păcate, ne-am înșelat.

Multe dintre acțiunile acestor lideri ne-au arătat că aproape tot ce conta erau accesul la resurse și puterea de dragul perpetuării unui stil de administrație clientelar și desprins de la nevoile reale ale oamenilor. USR s-a opus în toată această perioadă, în Guvern și în Parlament, la cultivarea vechilor metehne ale politicii românești: păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiți fără criterii din pixul unui singur om.

Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene.

Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Oz

    marți, 09.11.2021 at 09:50

    Pai stati putin asa ca nu inteleg. Voi alaturi de cine ati guvernat de hoti?
    Nu sunteti si voi in aceasi barca?

  2. pilu

    marți, 09.11.2021 at 11:49

    Indiferent cine guverneaza, hotia este obiectul lor de activitate si musamalizarea cu ajutorul justitie a infractorilor.

  3. Dany

    marți, 09.11.2021 at 21:57

    După ce ați susținut vaccinarea cu forța aveți tupeu sa vorbiți de democrație și libertate. Huoooo nenorociților.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax