Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reacție vehementă a primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după ce orașul nu a primit niciun ban de la Guvern: ”Este un abuz”

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a reacționat vehement la modul în care Guvernul Cîțu a împărțit un miliard de lei din fondul de rezervă, exclusiv administrațiilor locale conduse de PNL, PSD și UDMR.

Cele două primării din județ, conduse de USR PLUS, Alba Iulia și Lupșa, nu au primit nici un ban.

Potrivit reprezentanților primăriei, Alba Iulia a solicitat 19.532.000 de lei de la Guvern, dintr-un total de peste 156 de milioane câte au fost cerute în total la nivelul județului.

Banii erau necesari pentru o serie de proiecte urgente ale municipiului Alba Iulia, spun reprezentanții instituției.

Orașul nu a primit nimic, iar primarul Pleșa îl acuză pe premierul Cîțu de împărțire discreționară a banilor publici, pe criterii politice asumate.

Este un abuz. Nu mai putem vorbi despre Putere și Opoziție pentru că și primăriile conduse de PSD au primit bani. Este o discriminare pe față.

O să vedem dacă este legal modul în care s-au împărțit aceste fonduri, după ce criterii. Orice bani trebuie alocați în funcție de niște criterii, să vedem care sunt acelea” a spus Gabriel Pleșa pentru Alba24.ro.

Acesta a adăugat că fondul de rezervă este pentru a completa niște investiții esențiale pentru comunitățile locale, care acum au de suferit din cauza unor orgolii și vendete politice.

”Nu știu dacă am mai văzut așa ceva, la modul acesta. Adică o împărțire a fondurilor exclusiv politică” a mai declarat Pleșa.

Detalii despre sumele alocate fiecărei localități, puteți citi aici: Județul Alba primește un sfert din suma cerută de la Guvern. ZERO lei pentru Alba Iulia și Lupșa, conduse de USR PLUS

Guvernul a repartizat județului Alba peste 36,5 milioane de lei din fondul de rezervă, mai puțin de un sfert din suma de 156 de milioane de lei, solicitată de Consiliul Județean Alba și Instituția Prefectului.

Primăriile conduse de USR PLUS, PMP și ALDE, au fost excluse.

Același lucru s-a întâmplat și la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Altul

    joi, 07.10.2021 at 14:15

    E pentru prima oară când trebuie să vă dau dreptate, domnule primar. Abuzul Căcâțului a atins pragul demenței. Se comportă asemeni unui scelerat ai cărui țuțări au ei înșiși mari dificultăți în a-l mai sprijini. Doar răgetele bogdane rareșe și cele romane florine se mai aud de după coteț…. Nu vă pierdeți nădejdea totuși, poate că nu e foarte departe vremea socotelilor, când se va goli buda.

  2. Elena

    joi, 07.10.2021 at 15:17

    Nu sariti dle Plesa, uitati-va prima data la reactiile cetatenilor din Alba Iulia la articolul renovare 50 locuinte in Lumea Noua si pe urma sariti.

  3. al doilea

    joi, 07.10.2021 at 15:21

    si daca directiona spre alba iulia 1 catralion de euro nu era in stare primarul sa faca ceva cu ei..probabil tramvaiul acela promis.. dl plesa e tot in campanie si nu vedem NIMIC inceput de catrea noua coducere..doar proiecte continuate de la vechea administratie.. si la ce naiba va asteptati?? banii vin de la bucuresti din pacate si daca nu te duci sa bati la usi sa ceri sa te zbati un pic nu iti da nimeni nimic..acum afla si dl primar..de aceea e imp ca primarul sa aiba un pic de deschidere acolo, dl plesa are deschidere la usa de la baie si cam atat. sa mearga sa le cante la vioara poate ii da si lui un bacsis sa faca ceva in oras ca se duce dracului tot.

  4. pilu

    joi, 07.10.2021 at 16:15

    Ce sa faci cu ei ? Sa-i toci pe studii ? Asa manca banii si batranul Stalin.

  5. Pamfil

    vineri, 08.10.2021 at 09:37

    dar s-o lalai cu stangu in dreptul ce este? abuz sau incompetenta?
    Turturica si Columna parca trebuiau sa fie parcari.
    Dar nu, ati mai facut in schimb sensuri unice pe langa str. Vanatorilor ca sunt „prea multe masini”.

    Lasati naibii „schimburile de experienta” pe la mama draq si cumparati case si terenuri de printre blocuri (mai ales in zona str. Vanatorilor) si transformati-le in parcari publice.

    Santurile vecine cu str Gemina nu le mai renovati nu? faceti asa-zise „gradini publice”. Halal solutie de 2 lei.

    Centura de nord? Studii de fezabilitate si alte vrajeli…

    Biscuitii lu’ fostu primar etern sunt praf, toate trotuarele si strazile „biscuitate” sau covațit. Gunoaiele se strang tot la „cota de avarie”…

    Si voi ca si cei de dinaintea voastra in administratie (bine, functionarii sunt tot tovarasii aia de la 1965 incoace, lipiti bine de scaune) ati baut cerneala la scoala, in loc sa luati notite si sa invatati!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax