Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Reacții extrem de critice de la Comisia Europeană, legate de PNRR. Guvernul s-a încurcat în calcule greșite și neclarități

Publicat

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte.

Potrivit Hotnews, Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă.

Mai multe critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte Sistemul de management al apei, una dintre critici vizează faptul că valorile asumate pentru ţinte sunt, în general, mai mici decât rezultatul calculelor.

Citește și: VIDEO: Premierul Florin Cîțu nu a putut numi nici un proiect concret, finanțat în Alba prin PNRR. S-a încurcat în explicații

La alte investiţii se precizează că nu sunt furnizate punctele de referinţă şi metodologia de cost.

În ceea ce priveşte Transportul sustenabil, Comisia Europeană menţionează că pe anumite proiecte de transport feroviar nu este clar dacă standardele de costuri includ TVA sau nu şi nu sunt clare explicaţiile furnizate despre modernizarea a 30 de locomotive.

În ceea ce priveşte Fondul pentru Valul Renovării nu este clar cum se obţine costul total de 1 miliard de euro, întrucât există neconcordanţe între informaţii.

La Pilonul VI- România Educată, Comisia are de asemenea nelămuriri.

”Pentru o mai bună urmărire a costurilor, Guvernul trebuie să explice fiecare investiție, nu grupate.

Numele date diferitelor investiții nu sunt corecte

Nu sunt indicate studiile în baza cărora au fost determinate costurile. Au fost menționate prețurile pieței preluate din Ordinul Arhitecților din România, dar fără a furniza informații suplimentare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 24.06.2021 at 10:58

    Iti dai seama ce adunatura de prosti am votat. Astia in afara de a merge la bufetul parlamentului nu prea stiu de ce sunt acolo. Cand ma uit la cei din Alba, vad o cantitate mare de ceata densa. Pe mainile cui a ajuns o tara bogata ! Pe mana unora care in afara de pensii speciale nu au nimic in cap. Dar poate unii nici cap n-au !

  2. Altul

    joi, 24.06.2021 at 11:43

    Să vină Ghinea neamului și expertul universal, priceput la mersul pe bicicletă cu morcovul înfipt în șezut, cum devine treaba cu reziliențele mioritice….El crede că gargariseala de acasă,o să fie înghițită cu bine de „coledzi” ai dumisale. Ei bine, nu s-a potrivit…. Să vină așadar demisia și apoi sfințirea ciolacului pesedist care a lătrat a pagubă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax