Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacţii la mitingul de protest de la Alba Iulia. Vezi ce s-a scris pe bloguri şi ce au declarat politicienii

Publicat

De câteva zile, România este cuprinsă de proteste. Demisia medicului Raed Arafat şi proiectul de reformare a legii sănătăţii au reamintit românilor de durerile şi neajunsurile care le macină sufletul. Astfel, mitingurile pro-Arafat s-au transformat foarte repede în demonstraţii de forţă împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a măsurilor de austeritate impuse de Guvern. Câteva mii de oameni din peste 20 de oraşe ale ţării au ieşit în stradă, iar, dacă în teritoriu demonstraţiile au fost în general paşnice, în Capitală violenţele nu au întârziat să apară. În timp ce duminică, la Alba Iulia, câteva sute de protestatari mărşăluiau scandând lozinci pe străzile municipiului, la Bucureşti jandarmii recurgeau la gaze lacrimogene pentru calmarea mulţimii. Au existat voci care au declarat că la Alba Iulia, cel puţin, protestele au fost politizate şi că reprezentanţii Opoziţiei au profitat încă o dată de nemulţumirile oamenilor pentru a presăra piper pe bătrânele răni. Dar haideţi să vedem cu au fost percepute aceste proteste de politicienii locali şi cei câţiva bloggeri care au abordat subiectul.

Protestele de duminică şi, mai precis, modul în care acestea şi-au produs efectele în conştiinţa cetăţenilor au fost surprinse în rânduri mai mult sau mai puţin sumare pe reţelele de socializare şi blogurile albaiulienilor. Pentru a afla însă ce ecou au avut aceste manifestaţii în rândurile politicienilor locali, ne-am adresat reprezentanţiilor partidelor din Alba.

Senatorul Alexandru Pereş: „Iarna asta mai blândă a scos oamenii în stradă”

” La Alba Iulia, protestele au fost decente faţă de Bucureşti, dar oricum nu pot să spun decât că am asistat la un vandalism curat. Iarna asta mai blândă a scos oamenii în stradă, iar, asistând la aceste mitinguri, mi-am adus aminte de asaltul minerilor asupra Guvernului. Va trebui să ne obişnuim, dar am văzut cu îngrijorare unde putem ajunge dacă nu luăm măsuri. Oamenii sunt liberi să protesteze, dar cel puţin în Europa aceste manifestaţii se desfăşoară civilizat. Tot ce pot să spun e că aceia care vor să vină la Putere aşa, tot aşa vor şi pieri”.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel: „Proteste conduse de liderii PNL cu sprijinul din umbră a PSD”

„S-a scris în presa locală că aceste proteste au fost apolitice. Da, apolitice, dar conduse de liderii PNL, cu sprijinul din umbră a PSD, care sunt mai versaţi politici şi ştiu că nu pot să iasă aşa în faţă. Ceea ce e scandalos este că provoacă şi nu îşi asumă, deşi ar trebui să plătească pentru aşa ceva. Se repetă 2009, când tot anul l-au lovit pe Băsescu şi în final au rămas cu buza umflată. Aşa va fi şi acum.”

Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jiveian: „Manifestările din ultimele zile reprezintă un exerciţiu de democraţie”

„Atât cetăţenii, cât şi politicienii au dreptul să protesteze împotriva a tot ce se întâmplă în România la ora actuală, împotriva abuzurilor Puterii. Este momentul ca românul să ia atitudine şi să-şi manifeste paşnic nemulţumirea. Nu am cunoştinţă despre organizarea vreunui protest la Alba Iulia în următoarele zile. Desigur, ar putea exista manifestări spontane ale cetăţenilor. În ceea ce ne priveşte, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni vom organiza un marş de protest, pentru care vom încerca să obţinem autorizaţie de la primărie. Alegerile anticipate reprezintă o oportunitate pentru români de a-şi exprima în mod democratic opţiunea. USL Alba este pregătit să participe la aceste alegeri, avem candidaţi pe actualele colegii”.

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman pe Facebook: „A fost azi o zi istorică şi demnă pentru curajoşii albaiulieni, mulţi sau puţini, care au ieșit în stradă pentru democrație. Au fost trei ore trăite într-o stradă liberă, în care oamenii s-au răcorit, ca să zic aşa. În calitate de participant, doresc să mulţumesc jandarmilor albaiulieni, care au avut în timpul protestului o atitudine ireproşabilă. Vreau să le mulţumesc şi participantilor pentru spiritul civic. Nu au fost fapte antisociale, nu s-a întrerupt circulația şi nu s-a perturbat ordinea publică. În cazul în care participanţi la miting vor fi amendați, îi asigur de întregul sprijin, suntem pregătiți din toate punctele de vedere să facem faţă oricărui eventual abuz. Vă rog sa mă contactaţi. Vă mulţumesc prietenilor de pe FB şi albaiulienilor care v-aţi învins azi frica în faţa unei dictaturi tot mai evidente”.

Vedeţi acum o reflectare a protestelor de duminică, pe blogurile unor albaiulieni:

„Nu cred în revoluţiile astea de polistiren, pentru că n-are ce să se schimbe. Respect oamenii care ies în stradă şi urlă din toţi plămânii că s-au săturat, însă nu văd soluţia. Jumătate dintre cei care îs acolo sunt oamenii partidelor din opoziţie. Pentru că un român simplu, care gândeşte puţin situaţia la rece, realizează că dacă nu-s aştia, îs ceilalţi. Şi stă acasă, se odihneşte, câ mâine e zi de muncă. E acelaşi c***t de culoare diferită, cu alte feţe, buzunare de umplut, cu alţi zombi care se hrănesc din mulţime. (Andrei Dobra – Makavelis.com)”

„Alba Iulia nu putea lipsi din șirul orașelor unde românii (nu vă gândiți la mii de oameni) au ieșit pentru a spune ceva. Nu pot să precizez exact pentru ce au ieșit, pentru că nici ei nu știu: unii nu erau de acord cu proiectul legii sănătății, alții pentru a-l susține pe Raed Arafat, alții pentru a scanda împotriva lui Băsescu, iar alții în scopuri electorale. Acționând în spiritul ardelenesc slow motion, vreo 150 de cetățeni din Alba Iulia, simpatizanți ai opoziției, au ieșit și ei la manifestare, după trei zile în care alți conaționali au protestat în orașele mari din țară. Manifestarea de protest de la Alba Iulia a fost spontană și nu prea. De ce? O dată pentru că apare ca un act de solidaritate față de celelalte acțiuni similare, desfășurate în capitală și în alte câteva orașe. Pe de altă parte, spontaneitatea a fost distrusă de anunțurile repetate de pe facebook, chemări la răscoală ale unor politicieni galbeni. (Emanuel Drăgușin – emanueldragușin.ro)”

„Valul protestelor a ajuns astăzi și în Alba Iulia. Aproximativ 300 de persoane au demonstrat pașnic pe străzile din Alba Iulia și au scandat ceea ce îi nemulțumea. Am fost și eu printre ei din mai multe motive:
  • Pentru că Raed Arafat își dedică de 20 de ani viața pentru a ne oferi un serviciu de urgență mai bun pentru fiecare dintre noi
  • Pentru că ”Momentul” Raed Arafat a fost picătura care a umplut paharul din ultima vreme în ceea ce privește atitudinea puterii, în speță Președintele, față de valorile țării
  • Pentru că m-am săturat de sfidarea repetată și din ce în ce mai arogantă a președintelui Traian Băsescu, care s-a rupt total de ceea ce înseamnă români și România
  • Pentru că suntem conduși de oameni cărora nu le mai pasă de opinia publică sau de noi, ca oameni
  • Pentru că românii trebuie să reînvețe să își expună opiniile politice atât prin proteste non-violente, cât și mai ales printr-o prezență la vot
  • Pentru că mă simt jignit că omul pus în fruntea țării terfelește valorile acestei țări în numele meu ca român
  • Pentru că Raed Arafat e mai român decât Traian Băsescu
  • Pentru că Traian Băsescu nu mai e președintele meu și se pare că nu mai e al majorității românilor
  • Pentru că românii trebuie să își redescopere coloana vertebrală și să ia atitudine față de cei care își bat joc de noi
  • Pentru că bate un vânt al schimbării

(Marius Filimon – mariusfilimon.blogspot.com)”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. badea

    luni, 16.01.2012 at 17:13

    vandali,sunt cei din guvern si parlament, niste barabe…

  2. moderatorul de serviciu

    luni, 16.01.2012 at 18:46

    @amarasteanca, astea au fost singurele bloguri care au scris despre miting. Restul aveau poezii, filme portugheze sau transmisii live de la 1 decembrie :)). Cat despre blogul celalalt, asta este… trebuia sa mentionam sursa. Nu i-am analizat continutul blogului, n-am avut timp de povesti pe pita…si oricum nu conteaza, cui ii place oricum nu tine cont de gusturile noastre.

  3. sasu

    luni, 16.01.2012 at 19:16

    sa mergeti toti dracu,politicieni deputati primari ministri , prim ministri si in frunte cu domnul Traian basescu

  4. adi

    luni, 16.01.2012 at 21:14

    baiatu’ cu filmele in portugheza a cam terminat-o cu blogul. drept urmare, nu mai poate fi considerat un reper in blogosfera albaiuliana sau in alta blogosfera

    • eu

      luni, 16.01.2012 at 22:42

      dar makavelis si emanuel dragusin pot fi considerati repere? sa fim seriosi.
      2 sau 3 indivizi isi aroga merite „blogosferice” inchipuite….de parca ar fi inventat internetul

      „E usor a scrie slove cand nimic nu ai a spune”

      Si baietii astia baga texte de mahala crezandu-se „repere”. Nu reprezinta nimic, doar niste slove puturoase

      • moderatorul de serviciu

        luni, 16.01.2012 at 23:17

        @eu, poate ca tu si eu nu-i consideram repere. dar pentru cei care-i citesc sunt repere. Asa ca, fiecare, in lumea lui, poate fi un reper pentru ceilalti

  5. florina

    luni, 16.01.2012 at 21:28

    Iara apare PITICUL Atomic nu l-ati putea uita pe acasa pe undeva intr-o camara , acolo e ziua istorica pe dumnealui

  6. Raul

    luni, 16.01.2012 at 23:42

    Jos Băsescu! , Jos Guvernu! , ****** Jandarmeria Romana !

  7. Makavelis

    marți, 17.01.2012 at 00:21

    @eu: tie cine ti-a spus ca noi ne credem repere? de ce trebuie sa faci gargara aici? nu ti-a avut nimeni treaba, mi-am exprimat o parere pe care oamenii de la alba24 au dorit s-o preia intr-un articol. fa-ma sa inteleg de unde rautatatea asta gratuita. si hai cu argumente, stiu ca sunt prost, sarac, basist, analfabet si altele.

  8. atti

    marți, 17.01.2012 at 12:21

    ESTE PACAT CA LUMEA INCA NU INTELEGE GRAVITATEA LEGII SANITARE.NU E PROBLEMA CU URGENTA, CU ARAFAT, CI CU INPOSIBILITATEA DE A PLATI SANATATEA NOASTRA LA PRIVATI, DUPA CE AM CONTRIBUIT 44 ANI LA CAS.CRED CA DE CIUDA TOT O VOR FACE IN DEFAVOAREA MILIOANELOR DE SARACI ROMANI.EI SE TRATEAZA LA VIENA, CLINICI PARTICULARE DIN BANI FURAT, NU NE TRATAM DUPA PLATA CAS 44 ANI CU APA SFANTATA, SI PUPAT MOASTE.ASTA NE ASTEAPTA DE LA UN GUVERN CARE DORESTE GENOCIDUL IN FRUNTE CU BASESCU.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax