Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNA a retras licența Stației locale Realitatea TV Alba Iulia . Studiourile teritoriale vor fi comasate pe zone regionale

Publicat

Societatea Realitatea Media, care operează Realitatea TV, a rămas fără trei licențe locale: două TV, la Alba Iulia și Baia Mare și o frecvență de radio, la Pitești. Motivele închiderii posturilor țin de reorganizarea studiourilor teritoriale, dar și de chestiuni administrative.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licențelor, întrucât cele trei stații au avut emisia oprită pe o perioadă mai mare de 90 de zile.

Astfel, Realitatea TV Alba Iulia a încetat să mai emită pe 5 septembrie, în timp ce stația din Baia Mare s-a oprit pe 6 septembrie. Realitatea FM Pitești a avut emisia întreruptă încă din 26 septembrie, iar emisia nu s-a reluat nici până în prezent.

Realitatea TV Alba Iulia a fost deschisă în noiembrie 2008 și a fost cel mai urmărit post tv local vreme de un an și jumătate,. Potrivit unui studiu realizat de UAB , 63% dintre locuitorii municipiului Alba Iulia urmăreau zilnic programele de stiri prezentate de Realitatea TV.  Declinul a început de la mijlocul anului 2010, când, în plină criză, guvernul Boc a introdus noi reguli fiscale și taxe suplimetare pentru instituțiile media. Au urmat mai multe serii de restructurări, iar din programul televiziunii au fost eliminate emisiunile talkshow și o parte din personalul care asigurau producția stirilor în direct. În 2011 stația a fost preluată de o firmă din Cluj care nu a reușit să o relanseze.

Directorul general Realitatea Media, Mura Frînculescu, a declarat: „În legătură cu cele două Realitatea TV, Alba Iulia și Baia Mare, am început acum aproape 6 luni un proces de reorganizare în țară a studiourilor teritoriale, urmând să ne concentrăm pe studiourile regionale, deci să comasăm studiourile teritoriale pe zone regionale. Din această cauză, am avut probleme la achiziționarea echipamentelor, plățile emițătoarelor și așa mai departe.”

În ceea ce privește Realitatea FM Pitești, Mura Frînculescu a explicat că a existat un diferend cu proprietarul spațiului din care emitea postul. „Asta s-a întâmplat în decembrie. Și pentru că nu am ajuns la nicio soluție, în dialogul pe care l-am avut cu domnia sa, nu am mai putut să intrăm în spațiul respectiv ca să ne putem rezolva problema cu emițătorul nostru de acolo”, a adăugat aceasta.

Sursa: paginademedia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax