Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Realizările” viceprimarului PP-DD al Alba Iuliei, Dorin Șerdean, în 2013: Participări la deschideri de an școlar, la ședințele CL și o vizită în Moldova


Publicat

A zâmbit în fața părinților la diferite evenimente organizate la școli din Alba Iulia, a stat de povești cu bătrânii, a ajutat la organizarea unor evenimente dedicate vârstnicilor sau copiilor și a făcut o scurtă vizită la Chișinău. Cu aceste „realizări ale anului 2013” se laudă viceprimarul municipiului Alba Iulia, PP-DD-istul Dorin Șerdean. Gândindu-se, probabil, să închidă „gurile rele” care îl acuzau de lipsă de vizibilitate și de slabă prezență în administrația orașului, Șerdean a decis să demonstreze contrariul și să-și „salveze” imaginea prin a-și prezenta, în fața colegilor din Consiliul Local, colecția de „activități” desfășurate în beneficiul cetățenilor care l-au ales.

„Subsemnatul Șerdean Pavel Dorin, consilier local ales la data de 10.06.2012, validat la data de 25.06.2012, și viceprimar al Municipiului Alba Iulia de la data de 24.07.2012, vă aduc la cunoștință că fac parte din Comisia de Studii, prognoze economico sociale, buget, finanțe, servicii publice, comerț, din cadrul primăriei și Consiliului Local Alba Iulia, comisei în cadrul căreia îndeplinesc atribuțiile de președinte.

În conformitate cu Art.51 alin.4 din Legea 215/2001, cu modificările ulterioare, îmi prezint raportul de activitate pentru anul 2013 și anume:

– Am participat la toate ședințele comisiei din care fac parte (câte o ședință aferentă fiecărei ședințe a Consiliului Local) cu excepția ședinței de CL din 14 ianuarie 2013, la acea dată am fost plecat din țară fiind în condeiu de odihnă legal.

– Am participat la toate ședințele lunare și la cele 6 ședințe extraordinare ale CL desfășurate în anul 2013, cu excepția ședinței extraordinare din 14 ianuarie 2013, la care am absentat din cauza motivului menționat mai sus.

– Am avut întâlniri cu cetățenii din toate circumscripțiile electorale, de pe raza municipiului Alba Iulia și în toate cartierele, și/sau localitățile aparținătoare, în legătură cu diverse situații semnalate de către aceștia-probleme edilitare, probleme sociale, probleme de fond funciar etc.

– În calitate de viceprimar am acordat săptămânal audiențe cetățenilor albaiulieni (în total 47 în perioada ianuarie-noiembrie 2013) și le-am oferit acestora soluțiile necesare, în spiritul și în limita legii, soluții legate de situațiile semnalate în domeniul social, cadastral, de fond funciar.

– În conformitate cu cele prevăzute în legea administrației publice în calitate de viceprimar, sunt responsabil de Direcția de Asistență Socială, Comisia de Cadastru și Fond Funciar, Direcția de Venituri, Centrul de Persoane Vârstnice, Căminul de Persoane Vârstnice și/sau orice altă activitate efectuată pentru respectarea și îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau de anumite situații care necesită implicarea directă a conducerii executive a Primăriei Alba Iulia.

– În data de 8 martie 2013 la Căminul de Persoane Vârstnice din Alba Iulia și la Centrul de Vârstnici de pe strada Mărăști, am organizat întâlniri cu femeile sărbătorite cu ocazia Zilei ?Internaționale a Femeii.

– În data de 1 iunie cu ocazia Zilei Copilului am organizat împreună cu direcția de asistență socială din cadrul primăriei o acțiune de oferire de cadouri copiilor din mai multe grădinițe din Alba Iulia.

– Am participat la Ședința Trimestrială a Consiliului Seniorilor din Alba Iulia din data de 28 iunie 2013, ședință în care s-au dezbătut situații ale vieții și activității pensionarilor și persoanelor vârstnice din Alba Iulia, sugestii și propuneri de îmbunătățire a unor probleme edilitare, sociale, culturale, etc., măsuri care vizează direct viața socială a acestei categorii de locuitori a municipiului Alba Iulia.

– În perioada iulie-septembrie 2013 am fost implicat în realizarea proiectul Școala Profesională Germană Alba ca reprezentant desemnat al Primăriei, iar în data de 18 septembrie am fost prezent la inaugurarea acesteia alături de partenerii economici din județul Alba și de reprezentanți ai unor mari companii din Germania.

– În perioada 30 august- 1 septembrie 2013 în calitate de delegat oficial al primăriei Alba Iulia am participat la Chișinău, Moldova, la manifestările prilejuite de Ziua Limbii Române.

– Am participat la deschiderea anului școlar în data de 16 septembrie la Școala Generală din cartierul Oarda de Jos, la Școala Generală nr.3 „Avram Iancu” și la Școala Generală nr.8-Liceul cu Program Sportiv.

– În data de 1 octombrie am organizat la Căminul de persoane vârstnice din Alba Iulia și la Centrul de Vârstnici de pe stada Mărăști, întâlniri cu persoanele vârstnice cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor.

– Am reprezentat Primăria și Consiliul Local la diverse manifestări ca de exemplu: 9 Mai, Ziua Victoriei, Ziua Drapelului Național, Ziua Armatei, Ziua Națională a României sau cu ocazia primirii unor înalți oaspeți- ambasadorul Iranului, ambasadorul Macedoniei, domnul Ivan Patzaichin alături de care am participat în luna august la un concurs de canotci pe râul Mureș, acest lucru reprezentând practic, începutul unui proiect comun având ca parteneri Primăria Alba Iulia și findația Rowmania, proiect ce vizează dezvoltarea turismului în Alba Iulia, etc.

– Am participat la diverse activități în școli și alte instituții de învățământ din municipiul Alba Iulia- lansare de proiecte pentru elevi, cursuri și conferințe, sesiuni de comunicări științifice etc.

Menționez că am o bună colaborare cu colegii din Primărie și Consiliul Local și de asemenea am relații foarte bune cu cetățenii din Alba Iulia.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. nicolae

  vineri, 28.02.2014 at 19:58

  L-a eclipsat si pe Hava cu „activitatea” si realizarile prodigioase! La primarie i se mai spune si catelus, ca stie sa execute comenzi de la stapan!

 2. paul voicu

  vineri, 28.02.2014 at 20:05

  Asa VICEPRIMAR slab nu a avut Alba Iulia NICIODATA!

 3. Alianta DA

  vineri, 28.02.2014 at 22:55

  Va pleca in curand ”pe faras”, si se va desumfla! Oricum a fost un mare Fîs!

 4. cetatean

  duminică, 02.03.2014 at 08:57

  Un om modest si foarte capabil. Un exemplu.

 5. dan

  duminică, 02.03.2014 at 09:37

  A omis sa treaca si o nerealizare, in 2012 nu in 2013 dar era viceprimar si atunci , ca na putut sa ajute o persoana cu dezabilitate sa-si gaseasca un loc de munca , sau realizarea considerata de el a fost ca la ,, consiliat ” si era de ajuns nu si sa-i gaseasac de munca, dar se apropiau alegerile si atunci si n-avea vreme ca si acuma se apropie alegerile si vrea sa impresioneze???????

 6. Cetatean

  miercuri, 05.03.2014 at 08:36

  D’on Dorin ai intrat intre ce-i mai furiosi rechini care se incarca cu energie din … Brusturi si pe urma ataca puternic incit gasca pp-dd-zero -tv nu te poate salva e moarta , a intrat in moarte clinica , vezi ce faci ca sunt tare … infometati .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Recenzii înșelătoare și practici comerciale neloiale la magazinele online. 55% din site-urile verificate încalcă legislația

Publicat

Aproape două treimi din site-urile verificate într-o acțiune derulată la nivel european sub coordonarea Comisiei Europene au generat îndoieli cu privire la fiabilitatea recenziilor, iar 55% dintre acestea ar putea încălca Directiva privind practicile comerciale neloiale.

Potrivit unui comunicat al CE, sub coordonarea Comisiei, autorități din 26 de state membre, inclusiv România, și din Islanda și Norvegia au verificat 223 de site-uri web importante pentru a constata dacă există recenzii înșelătoare ale consumatorilor.

Aproape două treimi din magazinele și piețele online, site-urile de rezervări, motoarele de căutare și site-urile de servicii de comparare analizate au generat îndoieli cu privire la fiabilitatea recenziilor.

Astfel, pe 144 dintre cele 223 de site-uri verificate, autoritățile nu au putut confirma că respectivii comercianți au depus suficiente eforturi pentru a se asigura că recenziile sunt autentice, și anume că au fost postate de consumatori care chiar au utilizat produsul sau serviciul pe care l-au evaluat.

Alte constatări în urma verificării site-urilor web cu privire la recenziile online:

-104 dintre cele 223 de site-uri examinate nu informează consumatorii cu privire la modul în care se colectează și prelucrează recenziile. Numai 84 de site-uri fac astfel de informații accesibile consumatorilor chiar pe pagina de recenzie, în timp ce restul le menționează cu „caractere mici”, de exemplu în secțiunea de termeni și condiții juridice.

-118 site-uri nu conțineau informații cu privire la modul în care se previn recenziile false. În aceste cazuri, consumatorii nu au posibilitatea de a verifica dacă recenziile au fost scrise de consumatori care au utilizat efectiv produsul sau serviciul.

-176 dintre site-urile web nu menționează faptul că recenziile stimulate (care sunt recompensate financiar, de exemplu) sunt interzise prin politicile lor interne sau, dacă nu este cazul, nu menționează în ce mod site-urile se asigură că există o indicație că recenziile sunt stimulate.

Autoritățile de protecție a consumatorilor au concluzionat că cel puțin 55% dintre site-urile web verificate ar putea încălca Directiva privind practicile comerciale neloiale, conform căreia consumatorilor trebuie să li se prezinte informații veridice care să le permită să aleagă în cunoștință de cauză. Autoritățile au avut îndoieli și cu privire la restul de 18%.

CE anunță că autoritățile naționale vor contacta comercianții în cauză pentru a-și rectifica site-urile web și, dacă este necesar, pentru a iniția acțiuni de asigurare a respectării legislației în conformitate cu procedurile lor naționale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

sursa: mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

DN AGRAR GROUP SA preia ferma de vaci APOLD. Tranzacția a fost avizată de Consiliul Concurenței (P)

Publicat

DN AGRAR GROUP SA a primit avizul autorității Consiliului Concurenței din România, pentru achizitia fermei APOLD, de la Fondul de Investiții olandez GÂRBOVA CV.

Pentru efectuarea acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA a obținut un împrumut de investiții în valoare de 13,8 milioane de euro, de la ING BANK N.V. AMSTERDAM, pentru care urmează ca, la finele lunii ianuarie 2022, să semneze contractele de finanțare.

În urma finalizării acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA va deține integral capitalul social al fermei APOLD.

Ca date financiare înregistrate la finele lunii decembrie 2020, ferma APOLD avea o cifră de afaceri netă în valoare de 41,6 milioane lei, active imobilizate în valoare de 44 de milioane de lei și capitaluri proprii în valoare de 24,46 de milioane lei.

Obiective după preluarea fermei Apold

Obiectivul principal după preluarea fermei Apold este acela de a crește capacitatea de producție de lapte a fermei cu 50%, până la finele acestui an. Acest proiect de investiții include construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creșterea efectivului de animale și hală suplimentară de stocare a furajelor.

După finalizarea tranzacției, poziția financiară a fermei APOLD se va adăuga performanțelor financiare ale grupului de firme DN AGRAR GROUP SA, care înregistra, la 31 decembrie 2020, o cifră de afaceri în valoare de 38,2 milioane lei și active imobilizate în valoare de 57,6 milioane lei.

DN AGRAR GROUP SA devine cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România

Ferma DN AGRAR APOLD SRL are integrate producția vegetală și zootehnică, precum și managementul fermei în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel că, după finalizarea tranzacției de preluare, nu va fi necesar un proces de tranziție al acestor activități.

“Tranzacția de preluare a fermei LACTO AGRAR SRL s-a încheiat cu succes la finele lunii decembrie 2021. Pentru ferma APOLD, estimăm că tranzacția se va finaliza în luna martie a.c.

Cu aceste achiziții, DN AGRAR GROUP SA va deveni cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Astfel, ne-am atins obiectivul propus odată cu lansarea demersurilor pentru listarea companiei pe piața AeRO, a Bursei de Valori București, respective acela de a fi cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață ȋn România”, spune Jan G. de Boer, CEO-ul companiei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Ochii deţin cheia adevăratei vârste biologice. Informaţiile oferite de retină despre corpul uman

Publicat

Un nou studiu spune că retina poate fi capabilă să ne ofere o modalitate ușoară, neinvazivă, de a determina vârsta biologică adevărată a corpului uman, care poate sau nu oglindi vârsta cronologică. 

Studiul a analizat peste 130.000 de imagini retiniene din eşantioane date de persoanele care participă la BioBank din Marea Britanie, un studiu guvernamental pe termen lung, cu peste 500.000 de participanţi din Regatul Unit cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani. Folosind un model de învăţare profundă, care este o formă de învăţare automată, cercetătorii au estimat o „diferenţă de vârstă retiniană” între sănătatea biologică reală a ochiului şi vârsta persoanei de la naştere, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Studiul a constatat că a existat o creştere cu 2% a riscului de deces din orice cauză pentru fiecare an de diferenţă între vârsta reală a unei persoane şi vârsta biologică mai înaintată identificată în ochi.

Decalajele mai mari de trei, cinci şi 10 ani între vârsta reală şi vârsta biologică măsurată din retină au fost asociate semnificativ cu un risc cu până la 67% mai mare de deces din cauza unor boli specifice, chiar şi după luarea în considerare a altor factori, cum ar fi hipertensiunea arterială, greutatea şi diferenţe de stil de viaţă, cum ar fi fumatul.

„Folosind un algoritm de învăţare profundă, computerul a reuşit să determine vârsta pacientului dintr-o fotografie color a retinei cu o acurateţe destul de bună”, a spus dr. Sunir Garg, purtător de cuvânt clinic al Academiei Americane de Oftalmologie şi profesor de oftalmologie la Wills Eye Hospital din Philadelphia, care nu a fost implicat în studiu.

Au existat două grupuri de boli pentru care modelul nu a reuşit să prezică în mod semnificativ un risc crescut de deces: boli cardiovasculare şi cancer. Acest lucru ar putea fi cauzat de un număr mai mic de astfel de cazuri în populaţia studiată, au spus cercetătorii, sau îmbunătăţirii tratamentelor pentru cancer şi boli de inimă.

„Vor trebui efectuate seturi de date mai mari pe populaţii mai diverse, dar acest studiu evidenţiază că testele simple, neinvazive ale ochiului ne-ar putea ajuta să educăm pacienţii cu privire la sănătatea lor generală şi, sperăm, că vor fi utile pentru a-i ajuta pe pacienţi să înţeleagă schimbările pe care le pot face să-şi îmbunătăţească nu doar sănătatea ochilor, ci şi sănătatea lor generală”, a scris Garg.

„Retina oferă o „fereastră” unică şi accesibilă pentru a evalua procesele patologice care stau la baza bolilor vasculare şi neurologice sistemice care sunt asociate cu riscuri crescute de mortalitate”, a scris autorul studiului, dr. Mingguang He, profesor de epidemiologie oftalmică la Universitatea din Melbourne şi Centrul pentru Cercetarea Ochilor din Australia. Studiul a fost publicat marţi în British Journal of Ophthalmology.

Ce afecţiuni arată ochii

Ochii pot oferi o „fereastră spre suflet”, aşa cum spun poeţii, dar au şi multe de spus despre starea de sănătate.

Ochii uscaţi pot fi un semn al poliartritei reumatoide. Nivelurile ridicate de colesterol pot determina formarea unui inel alb, gri sau albastru în jurul părţii colorate a ochiului, numit iris.

Un inel auriu-cupru care înconjoară irisul este un semn cheie al bolii Wilson, o tulburare genetică rară care face să se acumuleze cuprul în creier, ficat şi alte organe, încetinind otrăvirea organismului.

Leziunile vaselor de sânge din spatele ochiului, numite retină, pot fi semne precoce ale leziunilor nervoase din cauza diabetului, hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, chiar şi cancerului, precum şi glaucomului şi legate de vârstă.

Verificarea semnelor de boală este un motiv esenţial pentru care medicul dilată ochii pentru a cerceta adânc în profunzimile lor la examenele anuale oftalmologice.

sursa: Mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișării, împotriva fricii și izolării. Cât bine poate face o îmbrățișare de 10 secunde

Publicat

Îmbrățișarea este unul dintre cele mai simple moduri de a arăta afecțiune. Ziua Internațională a Îmbrățișării, sărbătorită la nivel mondial pe 21 ianuarie, își propune să încurajeze oamenii să se îmbrățișeze mai mult, asta, atenție, indiferent dacă cunosc persoana respectivă sau nu.

Ziua Națională a Îmbrățișării îi ajută și pe oameni să-și înțeleagă emoțiile, deoarece îmbrățișarea face ca sentimentul să fie o practică mai acceptată și le permite oamenilor să se conecteze unii cu alții la un nivel mai intim.

Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea.

De ce sunt benefice îmbrățișările: 10 secunde de strâns în brațe, scade nivelul stresului

Ziua Îmbrăţişărilor este marcată în data de 21 ianuarie pentru că studiile arată că aceasta este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului. Adică este perioada când avem cea mai mare nevoie de îmbrățișări.

Psihologii susţin că oamenii au nevoie de îmbrăţişări pentru că acestea exprimă afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc. Mai mult, studiile arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate. Ele ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

Alte studii indică gesturile de afecţiune drept benefice pentru a combate stresul şi oboseala, şi pentru a lupta contra infecţiilor şi a depresiei.

Potrivit unui raport publicat de jurnalul Comprehensive Psychology, doar 10 secunde de îmbrăţişare scad presiunea sanguină şi nivelul hormonului stresului.

Mai populare sunt, recent, campanile “free hugs”, iniţiate mai ales de studenţi sau alte categorii de tineri. Sunt menite să inspire bucurie, bunătate şi apropiere între oameni.

Îmbrățișarea este o formă de a ne arăta sprijinul; îi face pe oameni fericiți, arată compasiune și înțelegere, iar îmbrățișarea arată că emoțiile sunt normale.

Copiii iubesc în special această sărbătoare, deoarece ei sunt, în general, cei care îmbrățișează cel mai mult oamenii și nu se tem să-și arate emoțiile.

Într-o societate care pare rece și nepăsătoare, există o mulțime de locuri care au multă speranță în ele; Ziua Națională a Îmbrățișării este doar un exemplu al acestei speranțe.

Din punct de vedere istoric, ziua a fost concepută pentru ca mai mulți oameni să-și arate public emoțiile și să se simtă confortabil cu acest fapt.

Era nevoie ca indivizii să se deschidă către ceilalți din societatea lor și să arate cum se simțeau. Odată cu apariția internetului, însă, Ziua Națională a Îmbrățișării a evoluat.

Care e cel mai bun mod de a sărbători

Cel mai bun mod prin care poți sărbători această sărbătoare este îmbrățișând oamenii! Îmbrățișează-ți mama, tatăl, bunicii, copiii – îmbrățișează-i pe toți cei pe care îi cunoști. Dacă ești mai îndrăzneț în ceea ce privește emoțiile tale, îmbrățișează-i chiar pe oamenii din cartierul tău.

Cel mai probabil, vor exista oameni dispuși să ofere îmbrățișări înapoi, deoarece această zi este despre răspândirea iubirii.

În cele din urmă, poate doriți să creșteți gradul de conștientizare cu privire la importanța acestei zile și să le trimiteți articolul și prietenilor voștri.

Rețineți: este o oportunitate de a renunța la frică și izolare și de a ne uni ca și comunități.

Foto: Pixabay – InstagramFOTOGRAFIN

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate