Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recensământ 2022: Criză de recenzori, în plin proces de recensământ. Care ar fi motivul

Publicat

Institutul Național de Statistică recrutează recenzori în ultimul anunț postat pe Facebook. Am încercat să vedem motivul pentru care este activată recrutarea în această etapă finală a recensământului, pentru că până la sfârșitul perioadei de recenzare au mai rămas puțin mai mult de două săptămâni.

”Prin activitatea de recenzor îți poți suplimenta veniturile indiferent de locul de muncă pe care îl ai în prezent, pentru că nu există restricții de compatibilitate cu alte domenii.

Completează formularul de înscriere de pe site-ul primăriei de care aparții, depune documentele cerute (fotocopie C.I., fotocopie diplomă de studii, cazier judiciar) și devino recenzor pentru comunitatea din care faci parte” este ultima postare pe Facebook-ul Institutului de Statistică.

Postarea privind reluarea recrutării pentru recenzori, a mai fost publicată de mai multe ori, în ultima perioadă.

Motivul pentru care se mai caută încă recenzori care să facă activitatea pe teren, ar fi de găsit în comentarii.

 

Recenzorii reclamă  că nu au fost plătiți, că banii ar urma să fie primiți doar la toamnă și consideră că ar trebui să se organizeze pentru a-și cere drepturile.

”Organizarea referendumului 2022 este un eșec catastrofal. Și acum 20 de ani a fost mai bună organizarea”, se postează la anunțul de recrutare.

 

”Institutul Național de Statistică sunt o grămadă de întrebări la care nu ați răspuns. Oamenii merită răspunsuri și respect. Și empatie …

Transmiteți Direcțiilor Județene de Statistică situația finală a chestionarelor făcute de recenzorii ARA, fiți transparenți cu recenzorii de teren, nu îi mai trimiteți după cai verzi pe pereți sau la persoane și gospodării autorecenzate cu succes.

Răspundeți concret la sesizări, fără abureli. Știu că e greu, empatia și deschiderea nu sunt reglementate de lege, ci doar de niște norme sociale.

Informați populația și recenzorii corect în legătură cu înregistrările duble , transmiteți presei comunicate clare despre stadiul recensământului.

Poate mai aveți o șansă și veți găsi recenzori….Altfel, nu cred că vă ajunge nici perioada de prelungire să terminați acest….fiasco.”

 

sursa: Facebook Institutul Național de Statistică

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax