Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recensământ 2022: Guvernul nu reușește să plătească recenzorii, la șase luni de la primele chestionare

Publicat

Recenzorii care au lucrat la recensământ nu au fost încă plătiți, deși au trecut șase luni de când au început să lucreze.

Hotărârea de Guvern pentru efectuarea plăților, elaborată recent de Institutul de Statistică, nu a fost încă aprobată de Executiv.

Motivele decalajului între munca miilor de recenzori contractați și plata lor ține de timpul necesar validării chestionarelor aplicate, susțin reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS), instituție care a coordonat Recensământul, scrie Europa Liberă.

La rectificarea bugetară s-au alocat 192 de milioane de lei pentru plata personalului Recensământului, recenzori, recenzori-șefi și coordonatorii acestora.

La decalarea plăților s-a adăugat și post-recensământul, derulat în august, în care au fost aplicate chestionare într-o localitate din mediul rural și în reședința de județ din toate județele țării.

Recenzorii sunt plătiţi cu 7 lei / chestionar, în cazul chestionarelor pentru recenzarea locuinţei, respectiv cu 3,5 lei în cazul chestionarelor de locuinţă.

Sumele au fost valabile atât la recenzarea faţă în faţă, cât şi la autorecenzarea asistată, foarte utilizată în special în mediul rural și care a debutat în 14 martie (în paralel cu autorecenzarea pe cont propriu).

În urmă cu aproximativ șase luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    marți, 13.09.2022 at 11:26

    CAND este Vorba sa Ne Ia Banii ( Taxe si impozite locale, Accize marite pentru tigari si tutun ) Guvernul USL DOI are Medalia de AUR. A scazut pretul Benzinei si motorinei, cu INFIMA suma de juma de leu, pana la intai septembrie ! Apoi, Stanga-nprejur, fara reducere ! Cand este vorba Sa PLATEASCA niste Persoane care Au MUNCIT, Nu Are TIMP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax