Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Recensământ 2022 la Alba Iulia: autorecenzare din 14 martie. Locațiile în care locuitorii pot primi asistență de la recenzori

alba iulia

Publicat

Primăria Municipiului Alba Iulia anunță că din 14 martie începe etapa de autorecenzare asistată în cadrul recensământului populației și locuințelor.

Au fost selectați 20 de recenzori care vor ajuta locuitorii în 19 locații din municipiu, la înregistrarea informațiilor. Sprijinul este oferit persoanelor care nu pot face autorecenzarea online fără asistență.

Citește și RECENSĂMÂNT 2022: Autorecenzare online, până în 15 mai. Situația în Alba și ce amenzi riscă persoanele care nu participă

În perioada 14 martie-15 mai, în cadrul recensământului, se desfășoară etapa de autorecenzare online. În acest interval, locuitorii pot opta să-și înregistreze informațiile la recensământ de pe echipamentul propriu (PC, laptop, tabletă, telefon).

Cum se face autorecenzarea

Ca să se autoînregistreze, fiecare persoană cu reședința obișnuită în România, trebuie să parcurgă doi pași:

  • Pasul 1: accesează situl www.recensamantromania.ro, apasă butonul Platformă autorecenzare și completează un formular de preînregistrare pentru toți membrii gospodăriei cu date privind adresa gospodăriei, CNP -urile membrilor gospodăriei și o adresă de email.
  • Pasul 2: completează chestionarul individual, prin accesarea acestuia la linkul primit pe adresa de email indicată la preînregistrare. Preînregistrarea de la pasul unu este necesară pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual. Acest chestionar individual va avea precompletate datele identificate în sursele administrative.

Dacă nu dețin calculatoare, laptopuri ori telefoane mobile sau au nevoie de asistență în ceea ce privește aspectele tehnice, locuitorii pot primi sprijin de la recenzori, în locații stabilite de Primăria Alba Iulia.

”În conformitate cu O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021 aprobată cu modificări și completări prin Legea 178/2020, cu modificările și completările ulterioare, aduce la cunoștința cetățenilor următoarele informații:

Autorecenzarea asistată (ARA) reprezintă acțiunea prin care înregistrarea informațiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăși, cu sprijinul unui recenzor.

Au fost recrutați, selectați și instruiți 20 recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA) din municipiul Alba Iulia, care în perioada 14 martie – 15 mai 2022, în intervalul orar 10.00 – 18.00, se vor afla la dispoziția cetățenilor în spațiile special amenajate pentru realizarea auto-recenzării de pe raza municipiului, conform tabelului anexat”, transmite Primăria.

Puncte de lucru recenzori Alba Iulia

Nr. crt. Rec ARA Locație Adresă Observații
1 1 Primăria municipiului Alba Iulia Str. Calea Moților, nr. 5A Holul instituției – Sediul central
2 1 Direcția de Venituri Alba Str. Ardealului, nr. 1-3 Hol Taxe și impozite
3 1 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba Str. Primăverii, nr. 10 Holul instituției ANAF
4 1 DRPCIV Piața Iuliu Maniu, nr. 14 Hol Înmatriculări auto
5 2 Direcția de Asistență Socială Alba Iulia Bd. Republicii, nr. 26 Holul instituției  DAS
6 1 Selgros Bd. Republicii, nr. 30
7 1 Alba Mall Str. Tudor Vladimirescu, nr. 50 A
8 1 Kaufland Calea Moților, nr. 120
9 1 Direcția de Sănătate Publică Alba Bd. Revoluției 1989, nr. 23 Acces din curtea Spitalului Județean Alba
10 1 Biserica Greco Catolică Sf. Spirit Tolstoi Str. Septimius Severus, nr. 8
11 1 Casa de Cultură a Sindicatelor Str. Mihai Viteazul, nr. 31
12 1 Consiliul Județean Alba Piața Ion I.C. Brătianu, nr. 1 Holul instituției
13 1 Casa de Pensii Alba Str. Tudor Vladimirescu, nr. 61
14 1 Direcția Agricolă Județeană Alba Calea Moților, nr. 112 Holul instituției
15 1 Agenția pentru Protecția Mediului Alba Str. Lalelelor, nr. 7B Holul instituției
16 1 Căminul Cultural Oarda de Jos Str. Biruinței, nr. 14
17 1 Căminul Cultural Pâclișa Str. Carpenului, nr. 129
18 1 Școala Gimnazială Micești Str. Scărișoarei, nr. 17
19 1 Școala Gimnazială Bărăbanț Str. Cabanei, nr. 7

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 09.03.2022 at 11:47

    Domnitele si Domnisorii RECENZORI, sa faca bine sa-si miste fizicurile, si sa FACA ei, In Corpore, Recesametul ! Pentru Asta sunt PLATITI !!!!! Sa mearga, tiptil-timpil, in toate casele si apartamentele din Alba Iulia, sa Sune la porti si la usile apartamentelor, si sa ISI faca Datoria !!!!!!!!!!!! Nu de ARA avem nevoie,SAU de ” Asistenta tehnica ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • RAUL

      miercuri, 09.03.2022 at 12:13

      Nu primim, scârbit de autoritățile din țară, in caz de război s-o apere ei, noi plecam, sătuli de o țară furată și care își bate joc de populație, criminali sunt de la politicieni, procurorii, judecători, poliție, armată până la bugetari. S-o apere ei 😏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax