Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recensământul populaţiei: Persoanele care refuză să colaboreze cu recenzorii vor fi sancţionate

Publicat

Cetăţenii care refuză să colaboreze cu recenzorii în vederea Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor care se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie riscă, potrivit legii, sancţiuni contravenţionale între 2.000 şi 5.000 de lei. Anunţul a fost făcut public de preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), profesor Vergil Voineagu.

Preşedintele INS a adăugat că persoanele nu sunt obligate să îi primească în casă pe recenzori, care nici nu trebuie să solicite acest lucru. De asemenea, recenzorii au obligaţia efectuării unei vizite preliminare în care cetăţeanul să fie anunţat cu privire la desfăşurarea recensământului şi să fie stabilită de comun acord o dată şi o oră fixă, pentru realizarea declaraţiei de recensământ.

Acest recensământ este important şi pentru că va stabili numărul românilor emigraţi, dar şi locurile în care aceştia au plecat. Pentru aflarea datelor cu privire la aceştia se va apela la surse indirecte, acestea putând fi ceilalţi membri ai familiei rămaşi în locuinţa respectivă, dar şi vecini, primarul, preotul şi alţii.

Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 este primul ce are loc după aderarea României la Uniunea Europeană, care a stabilit ca în toate ţările membre această acţiune să se desfăşoare în acelaşi an, ceea ce oferă premisele comparabilităţii la nivel comunitar. Datele complete ale recensământului urmează să fie disponibile în 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dancila

    vineri, 23.09.2011 at 17:06

    Sa vedem daca municipiul Sebes are 37.800 de locuitori ca la Referdum-ul cu formaldehida din 2007 ?! Daca are mai putin( sa zicem 27. 200, ca la recesamantul populatiei din 2002) ii bai mare !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax