Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizite școlare gratuite pentru aproape 11.000 de elevi săraci din județul Alba. Licitația a fost câștigată de o firmă din Vâlcea

Publicat

Licitația pentru achiziționarea de rechizite școlare pentru elevii din învățământul primar și gimnazial a ajuns, joi, la termenul limită de depunere a ofertelor. S-a înscris o singură firmă, Roxicom din Vâlcea, care a și câștigat licitația. Valoarea estimată a contractului este de 238.685 lei, iar banii vor fi alocați de Ministerul Educației.

Aproape 11.000 de copii care provin din familii defavorizate, cu venituri de cel mult 50% din salariul minim pe economie, pe membru de familie vor beneficia și în acest an de pachete cu rechizite de la minister. În județul Alba vor fi livrate 1.200 de pachete cu rechizite pentru clasa pregătitoare, 1.500 pentru clasa I, 3.500 pentru clasele II-IV, 3.500 pentru clasele V-VII și 1.200 pentru clasa a VIII-a.

Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții sau tutorele legal al elevului trebuie să depună, la unitatea şcolară unde este înscris copilul, în termen de 5 zile de la data începerii cursurilor noului an şcolar, cererea însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a anului respectiv. Pachetul cu rechizite trebuie să ajungă la beneficiari cel târziu până în 15 octombrie 2012.

Pentru clasa pregătitoare, pachetul cu rechizite cuprinde 2 caiete de desen şi dictando, 2 tip geometrie, de matematică, tip I, 3 creioane HB negru, creioane colorate (set 6 bucăţi), gumă, penar, acuarele, 2 pensule, ghiozdan, planşetă, plastilină, lipici la tub, hârtie glasată (minimum 6 culori) şi o pungă de plastic. Elevii de clasa I primesc pe lângă caiete, beţişoare, riglă, ascuţitoare, 4 coperte caiet A5 şi un stilou cu 24 de rezerve. Cei din clasele a II-a până la a IV-a au, pe lângă caiete, un pix şi un creion, precum şi un şablon cu harta României. Componența pachetelor a fost stabilită prin ordin al ministrului.

„Licitația a fost câștigată de singura firmă înscrisă, Roxicom din Vâlcea. Urmează să trimitem contractul la semnat și să începem achiziția. Avem promisiuni că rechizitele vor ajunge la copii la începutul anului școlar”, a declarat unul dintre reprezentanții IȘJ Alba.

Anul trecut, au beneficiat de rechizite gratuite 10.485 de copii, din familii defavorizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax