Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizitoriul dosarului în care este implicat directorul DSP Alba, respins definitiv de judecători. Ce spune Alexandru Sinea

Publicat

Rechizitoriul dosarului de delapidare, în care printre inculpați se află și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a fost respins definitiv de magistrați. 

Mai exact, acesta a fost trimis înapoi procurorilor din Blaj, după ce magistrații au hotărât că rechizitoriul a fost ”neregulamentar întocmit”.

Decizia definitivă a fost dată de magistrații Tribunalului Hunedoara, în urma apelului făcut de mai multe părți din dosar, în  urma deciziei Judecătoriei Deva de la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

“Nu doresc sa comentez o decizie a unei instante chiar daca îmi este oarecum favorabilă, având în vedere că Tribunalul Hunedoara a decis azi, în esența, retrimiterea rechizitoriului pentru refacere la Parchetul de pe lângă Judecatoria Blaj.

Îmi văi permite totuși sa trag o concluzie în urma sentinței de azi, și anume ca adevărul iese mereu la suprafață. Este, să zicem, o batalie caștigată, dar am toata încrederea ca voi caștiga în cele din urmă și războiul.

Ceea ce va pot spune cu siguranță este ca toată energia mea se va îndrepta și de acum înainte către îndeplinirea atribuțiilor pe care le am ca director executiv al DSP Alba”, a declarat Alexandru Sinea pentru alba24.ro.

Dosarul s-a judecat în cameră preliminară timp de luni bune.

”(…) respinge contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi inculpaţii Stâncel Ioan şi Sinea Dumitru Alexandru împotriva încheierilor penale din data de 08.10.2020 şi 13.01.2021, pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Deva, în dosarul nr. 7896/221/2019/a1*. Obligă pe inculpatul Sinea Dumitru Alexandru la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în calea de atac a contestaţiei.(…)  Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.04.2021”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Hunedoara.

Reamintim că, la sfârștitul anului 2017, în data de 12 decembrie, actualul director DSP Alba, Alexandru Sinea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar, pentru a fi cercetat alături de alte șapte persoane, într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, cu un prejudiciu de peste 450.000 de lei.

”Salutăm hotărârile magistraților de Camera preliminară din cadrul Judecatoriei Deva și Tribunalului Hunedoara, ale căror decizii confirmă încrederea noastră în apărările formulate și implicit nevinovăția domnului Alexandru Sinea.

Cauza a fost restituită în mod definitiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru refacerea rechizitoriului, întrucat unele dintre acuzațiile aduse clientului meu sunt nelegale, fiind reținute în sarcina domnului Sinea direct prin rechizitoriu, fără a face obiectul anchetei penale, iar celelalte pretinse infracțiuni reținute conțin neclaritati evidente sub aspectul descrierii” a transmis avocatul lui Alexandru Sinea, Mihai Ivănescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax