Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizitoriul „Prostituate pentru VIP-uri”: Cum a devenit fostul ofiţer de informaţii Claudiu Vulpe „ținta” procurorilor DIICOT

Publicat

Activitatea infracţională de care este acuzat fostul ofiţer SIE, Claudiu Vulpe, zis Fox a fost prezentată detaliat în rechizitoriul întocmit de procurori DIICOT. Acesta este acuzat că a intermediat activităţile de şantaj, proxenetism şi trafic de minori şi a asigurat legăturile celor care comandau şantajul.

Toate dedesubturile Dosarului „Prostituate pentru VIP-uri” – unul dintre cele mai mediatizate dosare de crimă organizată, în care sunt judecaţi 22 de inculpaţi – şi modalitatea în care a ajuns un ofiţer de informaţii să relaţioneze cu cei mai temuţi interlopi din judeţul nostru sunt expuse în cele 185 de pagini ale rechizitoriului.

Minore transportate de Fox la viitorii clienţi

Potrivit procurorilor, Claudiu Vulpe a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe fete minore, cărora le găsea clienţi, iar ulterior tot el era cel care le transporta, fie la diferite restaurante, fie la domiciliile acestora, pentru a întreţine relaţii sexuale. „O altă persoană care mi-a găsit client, cu care am întreţinut raporturi sexuale, este Claudiu Vulpe, cunoscut de către mine doar sub numele de Claudiu. Prima dată l-am cunoscut prin intermediul lui Petru Şerpu care l-a recomandat ca fiind un prieten bun de-al lui, spunând că acesta îmi va aduce şi el clienţi. Am fost sunată personal de Claudiu care mi-a cerit să merg cu el la un restaurant din Pianu de Jos”, este declaraţia uneia dintre minore, prezentată în rechizitoriu.

Fata a mai declarat procurorilor că: „Mi-a cerut să merg cu el în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu nişte prieteni de-ai săi din Braşov. Tot Claudiu mi-a mai cerut să mai găsesc încă o fată. Pentru serviciile sexuale, am fost plătite cu suma de 100 de euro fiecare”, după cum se mai arată în rechizitoriu. Una din convorbirile telefonice interceptate de procurori între Claudiu Vulpe şi una dintre minore sună aşa: „Vulpe: Am nişte prieteni aici. O să te sune unul din ei pentru diseară la 22.00. Uite, hai că ţi-l dau acum să te şi înţelegi cu el la telefon cum faceţi”.

Potrivit informaţiilor prezentate de procurori, Claudiu Vulpe a facilitat activităţile de proxenetism şi trafic de minori ale membrilor grupării infracţionale, dar şi cele de şantaj şi recuperări la comandă.

Claudiu Vulpe, „omul de încredere” al lui Luca Anversa: recupera debitele firmei „Pomponio”

Aportul fostului ofişer de informaţii la infracţiunile interopilor nu s-a limitat, se pare, doar la proxenetism şi trafic de minori. Potrivit procurorilor, Claudiu Vulpe, în calitate de om de încredere a lui Luca Anversa a coordonat activităţile de recuperare de către gruparea infracţională a debitelor firmei „Pomponio”, la care Luca Anversa deţine 85% din acţiuni.

În rechizitoriu se arată că, la acel moment, Pomponio avea debite nerecuperate de la 122 de societăţi comerciale, în valoare de 1 milion de euro. Procurorii au arătat că Fox a fost cel care a predat în numele lui Luca Anversa, către recuperatori, respectiv membrii grupării infracţionale conduse de Teodor Şchiop, lista cu firmele debitoare, cu datele de identitate ale datornicilor, adresele acestora de domiciliu şi numerele de telefon.

Povestea recuperărilor la comandă efectuate de inculpaţii din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” este însă mult mai complicată. Potrivit rechizitoriului, în 2006, a fost încheiat un cotract de închiriere între o firmă din Alba Iulia şi o altă firmă la care omul de afaceri italian, Luigi Saviato era acţionar. În timp, între cele două societăţi comerciale au intervenit neînţelegeri cu privire la neexecutarea unor obligaţii. În 2008, firma la care Luigi Saviato avea acţiuni a fost chemată în judecată de către cealaltă societate comercială, care a solicitat obligarea acesteia la plata sumei de 30.000 de lei, echivalentul unor chirii neachitate. Instanţa a admis cererea, iar, în 2009, a fost cerută executarea silită. Din datele prezentate de procurori reiese că, deoarece executorul nu a reuşit să recupereze debitul, s-a apelat la gruparea infracţională condusă de Teodor Şchiop, pentru a recupera datoria de la Luigi Saviato.

În rechizitoriu se arată că Teodor Şchiop s-a întâlnit cu Luigi Saviato şi au reuşit să ajungă la o înţelegere: „pentru a nu plăti către recuperatori datoria pe care firma sa o avea, Luigi Saviato, care cunoştea de la Luca Anversa că firma acestuia are mai multe debite nerecuperate, i-a propus lui Şchiop să îi angajeze el pe recuperatori, pentru a recupera datoriile firmei Pomponio, urmând, în schimb, ca recuperatorii să uite că au fost angajaţi de cealaltă firmă”, au arătat procurorii.

Cu această înţelegere au fost de acord atât recuperatorii, cât şi Luca Anversa: „Acesta din urmă, pentru a nu fi implicat în mod direct, i-a desemnat pe Luigi Saviato şi Claudiu Vulpe să păstreze legătura cu gruparea infracţională condusă de Teodor Şchiop”. Astfel a ajuns fostul ofiţer de informaţii să se ocupe cu recuperări la comandă.

Interlopii racolau minorele din rândul elevelor de liceu: Le aşteptau la sălile de clasă, le ameninţau şi le obligau să se drogheze

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că membrii grupării infracţionale din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” obişnuiau să racoleze minorele din rândul elevelor de liceu. Fetele erau ulterior drogate şi ameninţate, în caz vroiau să renunţe. Majoritatea infracţiunilor sunt reţinute în sarcina lui George Dura, unul din inculpaţii care se ocupa cu recrutarea fetelor.

„În toamna anului 2009 şi până în primăvara lui 2010 am participat la mai multe petreceri organizate de George Dura, zis Dragonu, iar toate au avut loc în Alba Iulia. Am fost la peste 10 astfel de petreceri. Am fost obligată să consum substanţe etnobotanice, iar după, aceştia au întreţinut relaţii sexuale cu mine, atât normale cât şi orale”, a declarat o minoră. O altă fată a explicat procurorilor: „Mi-a băgat mâna în păr, mi-a dat o lovitură peste picioare, am căzut în genunchi şi mi-a cerut să trag pe nas. Era un praf alb”.

Declaraţiile fetelor obligate să se prostitueze sunt şocante: „La un moment dat am vrut să nu mai am de-a face cu el şi nu i-am mai răspuns la telefon, dar a sunat-o pe o colegă de-a mea de clasă. Mi-a spus că ştie unde mă aflu şi mi-a cerut să mă uit pe geam, deoarece el este în faţa şcolii”, este declaraţia unei minore cu referire la George Dura, zis Dragonu.

„Dragonul venea tot timpul în curtea liceului cu gaşca lui… după ce consumam substanţe etnobotanice, îmi cerea să mă culc cu prietenii lui. De la şcoală mai cunosc şi o altă fată. Şi ea consuma substanţe etnobotanice şi arăt că şi pe ea am văzut-o la una dintre petrecerile organizate într-un apartament”, se precizează în rechizitoriu.

Una dintre minore a fost nevoită să renuţe la şcoală, de frica lui George Dura: „Înainte de a accepta să întreţin relaţii sexuale cu el, Dura venea la mine la şcoală, iar în pauză mă căuta în curtea liceului sau pe coridoare şi mă ameninţa cu bătaia, ca să plec împreună cu el. De frică, acceptam. Din martie 2010, am început să nu mai prea merg la şcoală, de frică să nu fiu luată din nou de Dura. Am pierdut anul şcolar”, a declarat una din victimele grupării infracţionale.

Prostituată pentru soţul ei: Gianina Hancheş practica prostituţia în străinătate pentru a-i trimite bani lui Pricu

În urma percheziţiilor la domiciului lui Raul Rus, zis Pricu, procurorii au au identificat mai multe convorbiri pe calculator, între acesta şi Geanina Hancheş, cu care s-a căsătorit în perioada în care acesta era închis la Penitenciarul Aiud. Din discuţiile celor doi reiese că Geanina practica prostituţia în ţări precum Spania, Austria şi Germania, iar o parte din banii obţinuţi îi trimitea lui Pricu, aflat la acel moment în ţară: „Geanina: No bine, vezi că-ţi trimit o mie, că nu mă las fără nici un ban”.

Tot din rechizitoriul procurorilor reiese că Pricu ameninţa fetele şi le obliga să se prostitueze. Geanina Hancheş era cea care le aştepta, în străinătate şi le punea în legătură cu clienţii: „Am început să practic prostituţia în Spania, unde am ajuns prin intermediul lui Adrian Bălan. Acolo am fost aşteptată de Geanina, care a plătit transportul. Pentru a mă determina să practic prostituţia, Geanina a pus presiune asupra mea, spunându-mi să mă gândesc că am datorii faţă de Pricu, pe care îl ştiam ca fiind violent… Tot timpul îi dădeam lui Pricu jumătate din banii câştigaţi de la clienţi”, este prezentat în rechizitoriu.

O altă fată a povestit procurorilor că Pricu a ameninţat-o, a bătut-o şi a strâns-o de gât. Motivul acestor reacţii a fost, potrivit rechizitoriului, acela că tânăra s-a răzgândit în ceea ce priveşte practicarea prostituţiei şi dorit să se retragă. Cu o seară înainte, această acceptase, iar Pricu îi ceruse actele pentru a pregăti plecarea. În momentul în care fata s-a răzgândit şi şi-a cerut înapoi buletinul, Raul Rus a chemat-o la domiciliul său şi a obligat-o să de dezbrace, pentru a o fotografia. Pozele urmau să fie folosite pentru a o şantaja.

În Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, mai sunt cercetaţi Teodor Şchiop, zis „Puşcărie“ – liderul grupării, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis „Joni“, Sergiu Cândea zis „Sega“, Ioan Decean zis „Nicu“, Claudiu Vulpe zis „Fox“, Adrian Bălan zis „Bălănel“, Marius Darius Câmpean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: LUNI: Termen în Dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”, la Tribunalul Alba | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax