Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recidivist, condamnat după ce a spart mai multe magazine din Alba Iulia și a furat țigări în valoare de zeci de mii de lei

Publicat

Un recidivist din Alba Iulia cu mai multe condamnări pentru diverse fapte penale a mai primit o pedeapsă, pentru furt calificat. Este vorba despre trei furturi comise la două magazine de unde a sustras zeci de cartușe de țigări dar și bani din casele de marcat. 

Un magazin a fost prădat de două ori, în două zile consecutive de către acesta. 

Pentru a proba faptele anchetatorii au reușit să îl pună la locul faptei pe baza articolelor vestimentare pe care le avea acesta când a dat spargerile, dar și când a fost surpins pe alte camere de supraveghere.

În data de 9 iunie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat în primă instanță pentru furt calificat, pe el și pe un complice care l-a ajutat la două furturi.

De asemenea motivarea instanței a devenit publică recent.

Potrivit motivării instanței, în data de 27.10.2022, în jurul orei 05:20, însoțit de numitul (complice) a pătruns prin efracție în incinta magazinului din Alba Iulia de unde a sustras 98 de cartușe de țigări și suma de 300 lei din casa de marcat, cauzându-i astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 24.000 lei;

În data de 28.10.2022, în jurul orei 02:24, a pătruns prin efracțieîn același magazin de unde a sustras mai multe cartușe de țigări, băuturi alcoolice, precum și suma de 300 lei din casa de marcat, pe toată durata de timp în care a săvârșit infracțiunea, inculpatul (complice) supraveghind locul săvârșirii faptei, pentru a se asigura că nu sunt surprinși în flagrant, cauzându-i astfel un prejudiciu în cuantum de 8800 lei.

3. În data de 30.10.2022, în jurul orei 01:45 a pătruns prin efracție în magazinul alimentar a, de unde a sustras mai multe cartușe de țigări, precum și suma de 150 lei din casa de marcat, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat.

Bărbatul, principalul inculpat avea pe numele său mai multe condamnări, iar după pedeapsa de furt calificat magistrații, prin calcul judecătoresc au decis ca aceasta să petreacă 5 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenție.

De asemenea complicele său a primit 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax