Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Recidivist din Alba Iulia condamnat la 4 ani și 6 luni pentru tâlhărie. A furat produse în valoare de 77 de lei

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un recidivist din Alba Iulia a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. În luna martie a anului 2018, bărbatul a încercat să iasă dintr-un magazin Dacia cu produse neplătite în valoare de 77 de lei, iar, când o angajată a supermarketului a încercat să îl oprească, acesta a împins-o pe femeie și a fugit din magazin, abandonând bunurile.

Un detaliu mai puţin obişnuit, legat de condamnarea bărbatului la infracțiunea de tâlhărie calificată, este adresa emisă de Institutul Astronomic Academia Română, prin care confirmă că la ora 19.00, în data respectivă, soarele era apus și infracțiunea s-a petrecut pe timpul nopții, acest element fiind unul agravant în condamnare.

Potrivit motivării sentinței date de către Judecătoria Alba Iulia în 20 decembrie 2018, Ioan Emanoil B. a intrat într-un magazin ”Dacia” din Alba Iulia, în data de 20 martie 2018, în jurul orei 19.00.

Bărbatul a intrat în magazin, de unde a luat mai multe produse, pe care le-a pus într-o găleată luată de incinta societății comerciale.

Din declarațiile martorilor prezenți, acesta a pus mai multe produse în găleată și s-a îndreptat spre casa de marcat.

Acolo a plătit pentru alte produse 50 de lei, dar a refuzat să le plătească pe cele din găleată, susținând că sunt ale sale și nu sunt din magazinul respectiv.

În acel moment, acesta a trecut de casa de marcat, iar o angajată a magazinului s-a poziționat în fața ușii, încercând să îl oprească pe bărbat.

Inculpatul a împins-o pe femeie în ușă și a ieșit din magazin, dar a abandonat găleata cu produsele neplătite.

Angajata care s-a opus bărbatului a fost rănită la mână și a avut nevoie de 3-4 zile de recuperare medicală, dar nu s-a constituit parte civilă în proces.

Deși a abandonat produsele neplătite, el a trecut cu ele de casa de marcat, prin urmare produsele au fost catalogate ca fiind furate, iar în timpul încercării el a împins-o pe femeie, ceea ce a dus la încadrarea faptei sale în tâlhărie.

Mai mult, fapta s-a petrecut în jurul orei 19.00, când deja era întuneric afară, fiind încadrată la tâlhărie calificată.

Bărbatul nu s-a aflat la prima abatere de la litera legii. A mai fost condamnat definitiv la 4 ani și 2 luni de închisoare, dar a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Aiud în anul 2016, având 245 de zile de închisoare neexecutate.

”Inculpatul a fost săvârșit fapta în stare de recidivă postexecutorie, conform dispozițiilor art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen., în raport cu condamnarea la pedeapsa de 4 ani și 2 luni închisoare dispusă prin sentința penală nr. 252 din 2.06.2015 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin neapelare la data de 6.07.2015. Acesta a fost liberat condiționat la data de 4.10.2016, rămânând un rest neexecutat de 245 zile – așa cum reiese din adresa PNT Aiud (…), pedeapsa fiind considerată executată la data expirării acestui interval, însă termenul de reabilitare nu era împlinit la data comiterii faptei din prezenta cauză”, se arată în motivarea sentinței.

Instanța a concluzionat că ”pedepsele aplicate anterior nu și-au atins scopul educativ și preventiv prevăzut de lege de vreme ce inculpatul persistă în comiterea unor infracțiuni de același gen” și l-a condamnat pe bărbat la pedeapsa de: 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. 

”Solutia pe scurt: (…) condamnă pe inculpatul B. I. E.,(…) la pedeapsa de: 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. (…) În temeiul disp. art. 399 al. 1 Cpp menţine măsura arestării preventive a inculpatului Borca Ioan Emanoil dispusă prin încheierea penală nrr. 599/2018 a Judecătoriei Alba Iulia.” 

Decizia nu a fost definitivă și a putut fi atacată la instanța superioară.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate