Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recidivist din Alba Iulia condamnat la 4 ani și 6 luni pentru tâlhărie. A furat produse în valoare de 77 de lei

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un recidivist din Alba Iulia a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. În luna martie a anului 2018, bărbatul a încercat să iasă dintr-un magazin Dacia cu produse neplătite în valoare de 77 de lei, iar, când o angajată a supermarketului a încercat să îl oprească, acesta a împins-o pe femeie și a fugit din magazin, abandonând bunurile.

Un detaliu mai puţin obişnuit, legat de condamnarea bărbatului la infracțiunea de tâlhărie calificată, este adresa emisă de Institutul Astronomic Academia Română, prin care confirmă că la ora 19.00, în data respectivă, soarele era apus și infracțiunea s-a petrecut pe timpul nopții, acest element fiind unul agravant în condamnare.

Potrivit motivării sentinței date de către Judecătoria Alba Iulia în 20 decembrie 2018, Ioan Emanoil B. a intrat într-un magazin ”Dacia” din Alba Iulia, în data de 20 martie 2018, în jurul orei 19.00.

Bărbatul a intrat în magazin, de unde a luat mai multe produse, pe care le-a pus într-o găleată luată de incinta societății comerciale.

Din declarațiile martorilor prezenți, acesta a pus mai multe produse în găleată și s-a îndreptat spre casa de marcat.

Acolo a plătit pentru alte produse 50 de lei, dar a refuzat să le plătească pe cele din găleată, susținând că sunt ale sale și nu sunt din magazinul respectiv.

În acel moment, acesta a trecut de casa de marcat, iar o angajată a magazinului s-a poziționat în fața ușii, încercând să îl oprească pe bărbat.

Inculpatul a împins-o pe femeie în ușă și a ieșit din magazin, dar a abandonat găleata cu produsele neplătite.

Angajata care s-a opus bărbatului a fost rănită la mână și a avut nevoie de 3-4 zile de recuperare medicală, dar nu s-a constituit parte civilă în proces.

Deși a abandonat produsele neplătite, el a trecut cu ele de casa de marcat, prin urmare produsele au fost catalogate ca fiind furate, iar în timpul încercării el a împins-o pe femeie, ceea ce a dus la încadrarea faptei sale în tâlhărie.

Mai mult, fapta s-a petrecut în jurul orei 19.00, când deja era întuneric afară, fiind încadrată la tâlhărie calificată.

Bărbatul nu s-a aflat la prima abatere de la litera legii. A mai fost condamnat definitiv la 4 ani și 2 luni de închisoare, dar a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Aiud în anul 2016, având 245 de zile de închisoare neexecutate.

”Inculpatul a fost săvârșit fapta în stare de recidivă postexecutorie, conform dispozițiilor art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen., în raport cu condamnarea la pedeapsa de 4 ani și 2 luni închisoare dispusă prin sentința penală nr. 252 din 2.06.2015 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin neapelare la data de 6.07.2015. Acesta a fost liberat condiționat la data de 4.10.2016, rămânând un rest neexecutat de 245 zile – așa cum reiese din adresa PNT Aiud (…), pedeapsa fiind considerată executată la data expirării acestui interval, însă termenul de reabilitare nu era împlinit la data comiterii faptei din prezenta cauză”, se arată în motivarea sentinței.

Instanța a concluzionat că ”pedepsele aplicate anterior nu și-au atins scopul educativ și preventiv prevăzut de lege de vreme ce inculpatul persistă în comiterea unor infracțiuni de același gen” și l-a condamnat pe bărbat la pedeapsa de: 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. 

”Solutia pe scurt: (…) condamnă pe inculpatul B. I. E.,(…) la pedeapsa de: 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. (…) În temeiul disp. art. 399 al. 1 Cpp menţine măsura arestării preventive a inculpatului Borca Ioan Emanoil dispusă prin încheierea penală nrr. 599/2018 a Judecătoriei Alba Iulia.” 

Decizia nu a fost definitivă și a putut fi atacată la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax