Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recidivist la 24 de ani: Cum a tâlhărit un tânăr din Alba Iulia o sală de jocuri de noroc. A fost arestat preventiv

Publicat

mascati, politie

Un tânăr din Alba Iulia care a comis o tâlhărie, în urmă cu două zile, în timp ce se afla într-o sală de jocuri din oraș a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

De asemenea, în urmă cu trei zile, acesta a furat un portmoneu dintr-o mașină, iar ulterior a extras suma de 5000 de lei de la un bancomat, folosindu-se de un card care se afla în portmoneu.

Acesta nu este la primele abateri, fiind recidivist.

Potrivit, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în noaptea de 21/22.05.2021, profitând de faptul că victima P. a lăsat poarta de la imobilul de domiciliu dezasigurată, inculpatul T. a intrat în curte, unde din autoturismul marca Opel, aparținând victimei, lăsat dezasigurat, de pe scaunul din dreapta față a sustras un portmoneu, în interiorul căruia se afla cartea de identitate a victimei, permisul de conducere, suma de 200 Euro și un card bancar emis de către Banca Transilvania.

În continuare, folosindu-se de codul PIN al cardului bancar, inculpatul a retras de la ATM suma de 5000 lei.

De asemenea, în data de 24.05.2021, ora 05.10, în timp ce se afla într-o sală de jocuri din municipiul Alba Iulia, inculpatul T. a sustras din casa de marcat suma de 1200 lei, iar pentru a-și asigura scăparea a exercitat acte de violență, respectiv a împins-o pe persoana vătămată M., operator la societatea in cauză, aceasta dezechilibrându-se și lovindu-se de vitrina frigorifică, totodată amenintând-o că „îi dă cuțit” dacă nu se dă la o parte.

În data de 24.05.2021, inculpatul T. a fost reținut de către organele de cercetare penală pe o durată de 24 ore.

În data de 25.05.2021, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea.

Cu privire la persoana inculpatului, în vârstă de 24 ani, din analiza fişei de cazier judiciar rezultă că acesta a comis faptele în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv în termenul de supraveghere de 3 ani al unei pedepsei de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, dispusă pentru săvâșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax