Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recidivist prins băut la volan, plasat în arest la domiciliu. A provocat un accident la Alba Iulia

Publicat

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat aflat în stare de reținere pentru săvârșirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta a lovit o mașină staționată la semafor. 

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că:

În data de 05.02.2021, în jurul orei 17:20, inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice de pe raza mun. Alba Iulia, respectiv pe str. Calea Moților, din direcția Micești spre Stadion, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de peste 0,80 g‰ alcool pur în sânge.

În aceste împrejurări, inculpatul a provocat un accident de circulație, soldat cu pagube materiale, respectiv a intrat în coliziune cu un autoturism care aștepta culoare verde a semaforului.

Din buletinele de analiză toxicologică a rezultat că inculpatul a avut o alcoolemie de 2,41 g‰ alcool pur în sânge la ora 18:13 și 2,16 g‰ alcool pur în sânge la ora 19:13.

În data de 05.02.2021, inculpatul a fost reținut pe o durată de 24 ore de către organele de poliţie.

În data de 06.02.2021, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea.

Cu privire la persoana inculpatului, din analiza fişei de cazier judiciar rezultă că acesta nu se află la primul contact cu legea penală.

Astfel, printr-o hotărâre judecătorească din luna septembrie 2019 i s-a stabilit pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni similare de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, iar aplicarea pedepsei a fost amânată pe o perioadă de 2 ani de zile.

Totodată, prin această hotărâre judecătorească inculpatului i s-a atras atenția cu privire la consecințele săvârșirii unei noi infracțiuni în termenul de încercare de 2 ani de zile.

Potrivit art. 88 alin. 3 Cod penal, dacă după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârșit o nouă infracțiune, cu intenție sau intenție depășită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunțat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă amânarea și dispune aplicarea și executarea pedepsei.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestului la domiciliu sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” precizează reprezentanții Parchetului.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 februarie 2021, în jurul orei 17,30, polițiștii din Alba Iulia au intervenit, pe Calea Moților din Alba Iulia, pentru soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, intrând în coliziuni cu acesta.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni rutiere, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Magistrații Parchetului l-au prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate, față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax