Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recital de nai și orgă „Rugăciune pentru pace” – un nou îndemn al artiștilor din Alba pentru oprirea războiului

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba va difuza, în data de 17 aprilie 2022, cu ocazia Paștelui Catolic, Recitalul de nai și orgă „Rugăciune pentru pace”, eveniment filmat în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

Proiectul cultural este un nou manifest al artiștilor din Alba pentru oprirea războiului din Ucraina. Recitalul este susținut la nai de Alexandru Pal, discipol al maestrului Gheorghe Zamfir, și la orgă de Cristian Șușman.

Evenimentul este un proiect cultural organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba, urmând a fi difuzat on-line în 17 aprilie, la ora 19:00.

Vă reamintim că, luna trecută, peste 100 de copii și tineri din județul Alba, alături de solista Roxana Reche, naistul Alexandru Pal și Orchestra Română de Folclor au transmis un manifest muzical prin care au cerut oprirea războiului din Ucraina.

Denumit „ÎNDEMN LA PACE și STRIGĂT DE DURERE”, manifestul este sub forma unui videoclip și a fost transmis, pe plan mondial, instituțiilor internaționale, misiunilor diplomatice și guvernelor țărilor lumii, versurile cântecului fiind traduse în 4 limbi de circulație internațională (engleză, germană, franceză și rusă).

Mesajul transmis prin această acțiune se adresează în principal celor care, prin acțiunile lor, uită de misiunea sfântă pe care o primim la naștere: COPIII și VIITORUL LOR.

Melodia este interpretată de solista Roxana Reche, alături de 111 copii din Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia și Orchestra Română de Folclor, prima orchestră de uniune națională – dirijor, orchestrator și inițiator: Alexandru Pal, discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir. Corul „Theotokos” are o activitate de aproape 30 de ani, fiind dirijat și coordonat de către preotul Nicolae-Călin Bulac.

Linia melodică aparține lui Tudor Chiriac, profesor universitar doctor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Versurile au fost scrise de regretatul Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar originar din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax