Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Reclamație falsă în numele unui părinte, la Evaluarea Națională, la Câmpeni. Ce au descoperit inspectorii IȘJ Alba

Publicat

În urmă cu două săptămâni, în spațiul public, dar și printr-o sesizare la Inspectoratul Școlar Județean Alba, erau reclamate mai multe nereguli în ceea ce privește desfășurarea examenului de Evaluare Națională, din acest an, la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Avram Iancu” Câmpeni.

Atunci, un e-mail trimis la IȘJ Alba reclama faptul că unii profesori supraveghetori ar fi distribuit în săli subiectele rezolvate la Matematică. Aceeaşi situaţie ar fi fost şi la proba de Română.

Citește și ADMITERE LICEU 2020: Actele necesare pentru înscrierea elevilor pe locurile repartizate de la licee. Până când se depun dosarele

Inspectorii IȘJ Alba au demarat o anchetă și au avut parte de o surpriză în urma verificărilor. 

În sesizare se reclama și faptul că elevilor le-ar fi fost permis să vorbească şi să copieze la examen. Sesizarea electronică a fost semnată în numele unui părinte al unui elev olimpic din Câmpeni, care s-ar fi simțit nedreptățit.

VEZI ȘI: Probleme la un centru de examen din Alba. IŞJ Alba verifică înregistrările video la Evaluare Naţională. Ce au reclamat părinţii

De asemenea, mai multe capturi de ecran ale sesizării au fost postate pe o pagină de Facebook, devenind astfel publice.

După sesizarea primită, la nivelul inspectoratului a fost demarată o anchetă și au fost verificate înregistrările din data examenului.

Rezultatele anchetei

Surpriza a venit în momentul în care s-a descoperit că persoana care apare ca semnatarul reclamației nu este cea care a și trimis e-mailul pe adresa inspectoratului.

Mai exact, într-un răspuns pentru alba24.ro, reprezentanții ISJ Alba au declarat: ”sesizarea depusă pe e-mailul ISJ Alba nu aparține persoanei al cărei nume apare în document.

În acest sens, părintele elevului din Câmpeni a dat o declarație în care susține nu doar că nu a depus sesizarea menționată, ci și că nu deține nicio informație și nu a constatat niciun fel de nereguli în derularea examenului”, se arată în răspuns.

Mai mult de atât, în urma vizionării înregistrăilor audio-video s-a descoperit că nu au fost probleme în timpul examenului de Evaluare Națională.

”După ce au fost vizionate CD-urile cu înregistrările din timpul examenelor din cadrul EN la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, s-a constatat că nu există nicio încălcare a Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, aprobate prin OM 4916/2019, cu modificările ulterioare”, au mai specificat pentru alba24.ro reprezentanții IȘJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    luni, 13.07.2020 at 13:51

    Sa se depisteze cine a săvârșit infracțiunea și sa se pedepseasca exemplar, chiar dacă este vorba de un elev.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax