Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reclamație împotriva ministrului Finanțelor făcută de deputatul USR de Alba, respinsă de CNCD. Todosiu a uitat să semneze actele

Publicat

Deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, l-a reclamant la CNCD pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, însă nu a mai făcut nici un demers după ce Consiliul i-a solicitat să trimită petiția semnată de mână. 

Todosiu l-a reclamat pe Câciu pentru un comentariu pe care actualul ministru l-a făcut pe Facebook, pe vremea când era consultant financiar și nu deținea o funcție publică. 

La un moment dat, Câciu a spus într-un comentariu pe Facebook că ”90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori”. Era o discuție între Adrian Câciu și o altă persoană, pe vremea când acesta nu era ministru.

După ce o captură de ecran a fost făcută publică, în care se vedea comentariul lui Câciu, USR a profitat de moment și a emis un comunicat de presă în care a susținut că acesta nu mai poate rămâne în funcție.

Deputatul Todosiu l-a pârât pe Câciu la CNCD, apoi nu a mai făcut nimic în demersul său

După ce colegii săi de partid au emis comunicatul de presă, deputatul USR de Alba l-a reclamat pe Adrian Câciu la CNCD (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării), în 25 iulie 2022, ”pentru posibile afirmații jignitoare și discriminatorii la adresa unor antreprenori români, prin folosirea expresiei <babuini – antreprenori>”, se arată în decizia CNCD.

Mesajul la care se face referire este următorul: „Nu din ce produc. Din taxele asupra a ceea ce produc. Taxele care se regăsesc în preţuri şi se recuperează prin preţuri.

Preţurile care sunt plătite de privaţi şi bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiţi angajaţii în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori şi restul sunt <babuini-antreprenori>”, a notat Todosiu în petiția sa.

Deputatul și-a trecut adresa de corespondență la biroul său parlamentar din Alba Iulia.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a primit petiția deputatului a notificat cele două părți.

Mai mult de atât, prin email, cei de la CNCD l-au contactat pe deputatul Todosiu și i-au spus că de pe petiția sa lipsește semnătura olografă și că fără ea documentul nu poate fi luat în seamă.

Câciu a depus un punct de vedere cu privire la reclamația care i-a fost adusă, iar deputatul Todosiu nu a mai făcut nimic în acest sens.

În 6 octombrie 2022, deputatul Todosiu și echipa lui au fost notificați prim email că petiția sa nu este semnată și că se va clasa, dacă nu o va retrimite.

Mai mult de atât, ”i s-a comunicat că și citatia transmisă prin Poșta Română, s-a reîntors, corespondența nefiind ridicată la adresa menționată pe plic. Petentul a confirmat primirea e-mail-lui, dar nu a dat curs solicitării”, se arată decizia CNCD.

În linii mari, pentru că nu a respectat procedura impusă de CNCD, plângerea deputatului Todosiu a fost respinsă de Consiliu.

Contactat de reporterii alba24.ro pentru un punct de vedere și pentru a preciza motivul pentru care nu a mai continuat demersul, Todosiu a declarat prima dată că nu mai știe stadiul plângerii și că a fost făcută de juristul său.

Apoi, într-un mesaj a scris ”mulțumesc de atenționare, am vorbit cu colega să verificăm stadiul acelei plângeri”.

Atac la Câciu, la scurt timp după discuția cu reporterul alba24.ro

La scurt timp după ce a avut discuția cu reporterul alba24.ro, pe pagina USR Alba a fost postat un atac politic la adresa Ministrului Finanțelor și a alianței PNL-PSD.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 15.02.2023 at 21:16

    Todosiule ţi-ai arătat limitele.Sper să nu mai candidezi şi altă dată,că cine ştie cu ce te mai faci de răs.

  2. albaiulian

    miercuri, 15.02.2023 at 21:45

    Cei care il cunosc pe Todosiu stiu ca este un analfabet functional. Deci ce te puteai astepta de la el?

  3. PAPUSERESCU ROMANESCU

    duminică, 19.02.2023 at 09:06

    asa este el un uituc incurabil…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax